Disney har skadat sitt öga igen!

Hej på er!

Idag när jag kom hem från jobbet så märkte jag på en gång att Disney betedde sig lite annorlunda. Hur kommer det sig att man gör det egentligen? Det är ganska märkligt att man kan känna sånt. Gör ni det oxå med era små hjärtan? Jag tycker att jag kan se väldigt snabbt om något är fel och vad felet är. Väldigt bra men lite märkligt.

I alla fall så tog jag upp Disney och såg på en gång att det var något med hennes högra öga. Jag tog henne till toaletten och droppade i lite vatten i ögat för att se om det kanske var smuts men hon bara pep till och gömde huvudet. Då var det bara att ringa Husdjurhälsan och se om de kunde ta emot oss direkt. Och det gjorde de fast det var på övertid. Underbara människor! 

Jag packade katten och gav mig iväg för att undersöka henne. Väl på plats kunde veterinären bara konstatera att det var en liten skada på hornhinnan. Så nu ska Disney få ögondroppar i en vecka och sedan återbesök för att se att allt har läkt som det ska. Stackars liten! Hon har verkligen otur med hälsan. 🙁 Men det var bra att vi hann till våran veterinär så att vi inte behövde leta efter någon ny. Och visst är det typiskt att sånt händer bara på en fredag kväll eller en helg eller varför inte på en storhelg?

Hur har ni det? Ni är så tysta här så. Är ni redan upptagna av julen? Kramar!

Kostnad: 748 kr (inkl. ögondropparna)

Plats: Husdjurshälsan i Göteborg

Behandling: Atropin de första 2-3 dagarna för att vidga pupillen. Fucithalmic 3 ggr dagligen i ca 7 dagar. Återbesök inom en vecka.

 

spacer

3 comments on “Disney har skadat sitt öga igen!

 1. Kattmamma

  Va söta ni e! Disney tackar för hälsningarna och nospussarna och skickar ett par tillbax. 🙂
  Det märks att hon mår bättre men hon håller sig nära mig hela tiden. Igår kväll låg vi i sängen hela kvällen och hon sov i sängen nästan hela natten. Skönt att kunna ge dem trygghet när de behöver det!

  Jag skulle städa idag för att pynta imorn men det blev inte så. Jag får se vad jag kommer hinna med imorn.. Jag vill gärna pynta så tidigt som möjligt så jag hinner njuta lite av det. Det ska ju bort så fort sedan.
  Kramar till er och många grattis till era små på kattens dag! 🙂

 2. Lotta & Moses

  Men stackars lilla Disney 🙁 Moses har också råkat ut för samma sak, ett par gånger dessutom men det brukar läka fint!
  Jag har inte heller börjat med något julstök ännu, jag har inte ens tagit fram ljusstakar eller julstjärnor trots att det är 1:a advent imorgon!
  Kram från mig å nospussar från Moses (han meowar att dom flesta nospussarna är till Disney)

 3. christell & pälsbollarna

  Hej
  men stackars liten då 🙁 men tur att du reagera på det -jag är likadan märker direkt om det är nåt med de små. Min Cindy hade ju problem med ögonen fick operera flera ggr -ögonen är ju jättekänsliga på dom.
  Nä ingen fara med julstök här inte… än iaf :))
  Kram

Leave a reply