Katten Nr 3 – Disney!

Ja, då kommer vi till katt nr 3, Disney. 🙂

När man börjar prata om att man vill skaffa en tredje katt så verkar man tokig i andras ögon. Två katter verkar de flesta inte ens reagera över, men vill man ha fler än två då får man ofta frågan: Varför?
Och varför behöver man en anledning till att skaffa en tredje katt? Varför duger det inte att man älskar katter? Och så länge man sköter om sina djur så är det väl inga problem eller?
Själv reagerar jag kanske när folk säger att de har 6-7 vuxna katter och funderar på kattungar eller fler katter. Då undrar jag: Hur hinner ni? Våra kräver så mycket uppmärksamhet, kärlek och lek.

img_1281

Det här är Disney med sin syster.

Det kortet fick jag av uppfödaren. Uppfödaren visste inte säkert vem som var vem, men om jag ska gissa så tror jag att hon till höger är Disney.

Så hur kommer det sig att hon flyttade in hos oss?

Ja, det började med att Leo fick ont i ögat. Jag ringde till hans uppfödare för att fråga om råd. Då visade det sig att hon hade 3 st kattungar hemma. En var kvar till salu. Hon skickade en bild på dem och jag blev ju helt såld. Innan det samtalet hade jag inte ens en tanke på att skaffa en tredje katt.

Sambon var inte alls förtjust i idén men åkte ändå med att kolla på kattungen. Självklart så kunde jag ju inte släppa den. Den skulle bara hem till oss. Men den var fortfarande väldigt liten så det skulle dröja flera veckor innan vi kunde ta hem den.

Jag vet inte vad som hänt men helt plötsligt så var vi inte överens med uppfödaren och bestämde att inte köpa kattungen av henne. Det gjorde så ont i mig för jag var så förtjust i den. Men det fanns inget vi kunde göra just då.

phpbg8laf_thumbMin sambo släppte tanken på en tredje katt men jag kunde inte. Den kissen hade redan flyttat in hos oss och det kändes bara så tomt.

Jag gjorde allt jag kunde för att han skulle ändra sig. Det var inte lätt, med det gick till slut. 🙂

Jag började leta lite överallt efter en Golden Shaded perser hona. Det var inte det enklaste, men till slut hittade jag en i Stockholm. En kattunge på 5 månader. Jag var lite tveksam till åldern först men vi bestämde att iaf åka och kolla på den. Jag var eld och lågor!

Uppfödaren hade väldigt många katter. Jag tror vi räknade ihop till 12 av bara de vi sett. Vi tyckte att det var lite väl många.

Hela resan fram och tillbax tog 14 timmar inklusive besöket och fika i Stockholm. Efter att vi varit i Örebro och hämta Blossom och det gick så bra, var jag inte så orolig för själva resan. Det är långt med det gick jättebra.

Efter att ha hämtat 3 katter från 3 olika ställen i Sverige märker jag att det går bättre att transportera en katt långt än bara en kvart. Katten hinner koppla av och somna, medans på en kvart eller en halv timme är den bara stressad.

cimg36511Disney de fösta veckorna hemma hos oss!

Disney sov nästan hela resan. Hon var så himla lugn.

Jag hade många kort på henne men efter formateringen av datorn förlorade jag nästan alla.

När vi kom hem så blev de andra inte så glada.

Efter en katastrofnatt fick vi ha Disney i sovrummet med stängd dörr med egen kattlåda, mat och vatten, något gosigt att ligga på och lite leksaker.

Vi kämpade för att få tillbax hennes tillit och det gick mycket bättre än väntat.

Hon fick bo i sovrummet några dagar. De andra blev så småningom nyfikna på henne. Hon tuffade till sig lite efter att ha vilat upp sig så nästa gång de sågs gick det mycket bättre.

Disney var väldigt smal, nästan mager, tyckte vi. Hon vägde bara 1,3 kg och var 5 månader gammal. Hon såg mer ut som en 12v kattunge. Men hon är nog en dvärgkatt för hon är fortfarande väldigt liten.

När hon väl vågat sig ut så tog hon över allting. Alla leksaker och alla goa ställena att ligga på. 🙂

Idag är det lite jämnare. När hon var så liten så ville de inte ge sig på henne. Men idag säger de andra ifrån ibland så hon inte styr alldeles för mycket. De äldre tröttnade och tog saken i egna tassar.

cimg3821

Disney är vacker, snäll och väldigt bra uppfostrad!

Disney – en riktig charmtroll!

Flyttade in 15/2-08

spacer

Leave a reply