Klippning av katt, vaccin och tänder-snack

Hej på er!

Igår var jag ensam hemma så då passade jag på att göra lite grejer som har legat och väntat på mig. En av uppgifter som har legat på to do-listan var att klippa Leo. Vi håller fortfarande på att renovera lite och det gör ju att det blir otroligt dammigt jämt. Jag hinner inte städa efter det ena förrän vi börjar i nästa hörn igen så jag har att göra kan jag säga. Det är inga stora renoveringar men det spelar ingen roll, det blir smutsigt ändå.. överallt! Och katterna är ju överallt och blir dammiga de oxå, värst är Leo. Hans päls ääääälskar damm!

Att klippa Leo är ofta ganska smärtfritt. Han ligger bara där snällt och låter sig rullas runt vid behov, dock lite otåligt ibland men va gör det? Resultat är det viktigaste och vi har det mysigt under tiden.

När jag var klar med Leo så bestämde jag mig för att testa om kanske Disney var på klipphumör och det var hon.. nästan. Igår fick jag känna på att jag och Disney har en sak gemensamt, nämligen humörsvängningar. 🙂 Från att ligga snällt och låta mig göra i princip vad jag ville till och morra, attackera min hand och vilja slåss. Hon bits inte men markerar tydligt att det INTE är ok längre. Så det tog lite tid men vi lyckades att överleva det oxå och nu är de så fina båda två så.

En annan sak som jag har gått och funderat på är om vi ska fortsätta vaccinera katterna. Det är dags för Leo och Disney nu men eftersom Blossom har blivit så dålig efter sitt vaccin förra året så har jag börjat tvivla. Behöver man verkligen göra det år ut och år in? Hur gör ni? Vågar ni att inte göra det? Jag har haft en katt för många år sedan och på den tiden visste jag inget om katter så han fick aldrig några vacciner och levde väl ändå. Hur ska man kunna veta vad som är bäst för de små?

Idag räknade jag hur många tänder Disney hade kvar och det var inte många kan jag säga. Jag blev chockad rent ut sagt. Hon hade 3 st upptill, en på vänster och två på höger, inga tänder fram. 🙁 Hon har horntänder kvar nertill och en tand på vänster sida, alltså 6 tänder kvar. Det var ALLT. Lilla stackare! Inte konstigt att hon gärna väljer mjukmat framför torrfoder. Inte konstigt alls.. Disney har forl för er som inte vet. Ingen rolig sjukdom.. 🙁

Hoppas allt är väl med er alla! Kram

spacer

5 comments on “Klippning av katt, vaccin och tänder-snack

 1. Karl

  Lennys uppfödare här.
  Man skall inte behöva vaccinera varje år .Det sägs att vartannat år räcker.Det har talats mycket om detta.
  Mvh Karl

 2. Maj-Lis

  Hej.
  Leos uppfödare här.
  Man skall inte behöva vaccinera varje år.Det sägs att vartannat år räcker.Det har talats mycket om detta.Ring till denna klinik och hör.Dom är jättetrevliga.
  Mvh Maj-Lis *Gärdsåsens perser

  http://www.goteborgsdjurklinik.se/

 3. Kattmamma

  Tack Kattmamman! Dina ord värmde! Kram

  M&K:
  Det är vad jag hört oxå. Att det ska räcka med var tredje året. Jag tycker att det är väldigt onödigt att vaccinera när det inte behövs.
  Jag ska nog ringa veterinären och fråga vad katterna har fått och vilka alternativ som finns.
  Vad hände Maurice? Låter fruktansvärt! 🙁 Kram

 4. Maurice & Kajsa

  Hej!
  Vi har samma problem här med vaccinationerna. Maurice höll på att dö av sin första vaccination, efter det har vi varit väldigt restriktiva. Det vi lärde oss var att kattsnuva är det som man behöver vaccinera mot varje år. Kattpestvaccinet däremot räcker i ungefär 3 år. Om ni inte behöver anlita kattpensionat eller om ni inte tar med dem på utställningar o dyl, så är det tveksamt om ni behöver kattsnuvevaccinet. Maurice var första året på kattpensionat, och trots att han då var vaccinerad så lyckades han få kattsnuva. Nu har vi sån tur att de inte behöver vara på pensionat och de träffar inte andra katter, så de klarar sig utan. Kattpesten är det som jag kan dra in på mina skor osv, så jag ser till att de vaccineras ungefär vart tredje år. Och ser då till att de använder ett annat vaccin än det de gjorde första gången, då han blev så sjuk.

  nosgos å gottisar till alla
  Maurice & Kajsa

 5. kattmamman

  Hej! Jag förstår att du funderar på vaccinationerna efter att din sötnos blev dålig av sin förra året. Jag funderar också en del på detta men vågar inte låta bli att vaccinera. Men funderar på hur ofta man måste göra det, det finns ju olika bud som man får beroende på vem man frågar. Jag vaccinerar en gång om året och det känns tryggast, ungefär som en försäkring fast att de är innekatter. Hur ska man veta vad som är bäst? Ska man hålla koll på vilket märke vaccinationen innehar? Tro mig, du är inte ensam om att undra.

  Stackars Disney, jag hoppas verkligen att sjukdomen kan hållas stabil. Jag förstår att det är jobbigt och jag önskar ni slapp möta den :(.

  Vi håller tummar och tass för er! (och för er renovering)

  Kramiz//

Leave a reply