Disney – 4 år

Grattis i efterskott mattes lilla plutt!

Disney, en liten sjukling. Precis hemkommen efter operationen.

Den 10 september fyllde Disney år, och vad händer? Jo, vi glömmer av det! Va käckt! ”Lilla” pluttan fyllde hela 4 år och vi glömmer av det. Ajabaja på oss..

En av anledningarna till varför vi glömde var att Disney fick problem med tänderna och vi skulle kolla när det passade att hon opererades. Jag vill kunna vara med henne de första dagarna efter operationen så det var inte det allra lättaste. Men det gick att lösa som tur var.

Hon opererades den 16 september. De röntgade alla resterande tänderna och drog en tand. Tyvärr så är det så att hennes vänster horntand i underkäken börjar oxå bli lite dålig men de ville inte ta den nu på en gång eftersom förändringarna var så små att de inte ens visste om hon kände av dem. Jag är ju glad för alla hennes tänder som hon får behålla men man vill ju så klart inte att hon ska ha ont. Nu går hon på Metacam i 5 dagar och det är dags för återbesök nu på torsdag, den 22:e. Men jag tyckte att det började se lite infekterat ut så hon kommer troligtvis att få antibiotika oxå. Det får gå det med.

Nu när vi ska åka med henne så tar vi med oss Elvis oxå. Hans tänder ser lite konstiga ut oxå. Det är nog inte fel att veterinären tittar på det.

Ja, annars är det bara bra här. Leo väser och morrar på Disney som vanligt. De andra får sig en och annan morrning oxå. Det är Leo det. Är man ute på vift och kommer hem och luktar annorlunda så ska man minsann få känna på hur fel det e. Men idag, dag 5 kan han gå förbi Disney, utan att morra men han tittar ändå misstänksamt på henne. Han är knäpp han men alldeles underbar oxå. 🙂

Kostnad för OP: 2603 kr

Plats: Husdjurshälsan

spacer

4 comments on “Disney – 4 år

 1. Lotta

  Jodå, det är bara bra med oss! Moses ben har läkt som det ska och han får gå ut som vanligt igen – utom på dagarna när vi jobbar för då får han vara inne och det går faktiskt riktigt bra att göra så trots att han varit utekatt nästan på heltid innan han flyttade hem till oss 🙂
  I övrigt var jag och sambon till London förra helgen 🙂 och det var faktiskt första gången jag var borta från Moses sedan han flyttade hit, min pappa var kattvakt och bodde hos oss under tiden! London var jättehärligt, jag shoppade en del men mest så unnade vi oss nog att bara koppla av! Jag åker dit igen om drygt en månad, med brorsan äldsta dotter, men då är sambon hemma med Moses.
  Hoppas Disney får behålla några tänder, går det bra för henne att äta ändå?
  Kram å ha det så bra!

 2. Kattmamma

  Tack ska ni ha! 🙂
  Ja det där med tänderna e ju så svårt. Alla sjukdomar är tråkiga men forl går liksom inte riktigt att se med blotta öga. Man måste röntga varje gång. Lite omständigt.. Men det viktigaste e att det går att åtgärda.

  Men det e så synd om henne. För varje tand som tas bort följer en liten del av hennes självkänsla med. Hon är minst av alla och alltid varit lite underlägsen de andra och det blir ju inte bättre av att hon blir ännu svagare utan tänder. Jag tycker så synd om henne. Men vi försöker att trösta henne och ge henne massa egen kurrtid så hon mår bra. Men det e svårt… 🙁

  Hur e det med er? Kram

 3. Lotta

  Grattis i efterskott till Disney från min Moses!!
  Vad jobbigt för henne med tänderna 🙁 man vet ju själv hur det är när det värker i munnen men då kan man ju åtminstone klaga, kissemissarna kan ju inte det!
  Kram å tass från Lotta & Moses

Leave a reply