spacer

2 comments on “Test – mobilbloggar :)

 1. Kattmamma

  Hej Linn!

  Tack för tipset. Jag har varit inne på sidan du tipsar om men testerna där är ju 2 år gamla. Jag kan tänka mig att det har hänt en del på kattmat-fronten sedan testerna gjorts. Både till det bättre men så klart även till det sämre.

  Våra katter äter Royal Canin torrfoder först och främst. Alla de andra foder får de bara ibland. Om det finns för lite tourin i det ena så får de i sig det i ett annat foder. Jag har även hört att Royal inte är det bästa. Men finns det något foder som är bäst? Jag tror inte det..
  Det är därför vi väljer att ge dem lite olika för att de ska få i sig det mesta..

  Jag tycker inte att Hills mjukmat är bra längre eftersom jag såg att det innehåller socker. Varför ska katter ha socker?

  Jag tror inte som sagt att det finns foder som är bäst på allt. Alla foder har för och nackdelar tyvärr. Man får nog bara vara glad om man lyckas hitta det mindre dåliga. 🙂

  Men tack än en gång för ditt tips. Det tas varmt emot!
  Kramar

 2. Linn

  Hej kattmamma, jag läste ditt inlägg om kattmat och att du ger dina älsklingar sheba.Vill höja en varningsflagg för det märket och hänvisar till ett test som råd rön har gjort.
  De har testat både torrfoder och burkmat sk blötmat. De allra bästa resultaten fick Hills Science Plan, burkmat samt torrfoder från Iams och torrfoder från Royal Canins. Dessa kan man bara köpa i specialbutiker, dvs djuraffär eller hos veterinär.

  Av 15 provade märken har 12 fått omdömet bra eller mycket bra. Det är två foder som fått allvarliga anmärkningar och dessa foder är:

  1. Sheba konservburk: det innehåller för lite taurin vilket innebär att katten kan få problem med synen och det kan leda till blindhet.
  2. Friskis torrfoder med tonfisk, lax och grönsaker: Det innehåller för mycket magnesium vilket kan leda till njursten.

  Andra mindre allvarliga brister i kattmaten hos vissa märken rör innehållet av omega 3- syror och kalcium, vilket kan ge katten hälsoproblem.

  Detta är bara litet av innehållet i testet, jag rekommenderar er att läsa hela artikeln!
  gå in på http://www.radron.se och skriv kattmat i sökfältet där så kan du läsa. Skönt att veta vad man ger se små liven =)
  Tack för ordet!

  Linn

Leave a reply