Ragdollkärlek & Perserpälsvård

Blossom & Elvis myser

Blossom och Elvis har funnit varann och de är så gulliga ihop. Blossom löper och Elvis passar på att tutta på henne så fort tillfälle ges. I början försökte jag att sära på dem men hon verkar trivas med det och vad jag hört så ska det inte vara farligt för någon av dem så de får hålla på. Det värsta är när de ska göra det halv sex på morgonen, i våran säng. Det smackar så mycket att jag har varit väldigt nära att kicka ut de båda men jag kan inte med det. De får hålla på.. Gullfisar! 🙂
Vet ni varför han tuttar på henne och om det kan vara någon fara så säg gärna till!? Jag kan inte så mycket om det..

Pälsvård – Disney & Leo

Idag var det åter igen dags för pälsvård här hemma. Leo och Disney blev både klippta och duschade. Det var första gången Disney blev klippt och det har gått så bra och hon är så fin. Hon är liten så det gick fort att klippa henne. Leo tar alltid en bra stund även om jag har vanan och bra redskap. Det är för att jag är alltid väldigt försiktig. Saxen är väldigt vass och det är så onödigt att skada dem.
Tanken var att duscha även Elvis idag. Inte så att han behöver det men jag vill gärna duscha honom nu när han är liten så han får in vanan lite. 🙂

Att ha fyra katter är fantastiskt roligt men..

..tidskrävande. Klippa klor, byta vatten, rensa kattlådor, kamma, tvätta ögon, tvätta öron, klippa, duscha, fylla på mat, servera mjukmat, myyyyyysa massor. Om ni undrar varför jag inte uppdaterar så ofta numera så kan jag berätta att jag har fullt upp med katterna. Inte så att det är jobbigt, inte alls. Det är bara mycket att göra. Det är alltid något som ska göras.

Men jag försöker att ta så mycket bilder jag bara kan så att jag kan uppdatera när jag får möjlighet. Jag har även ett par videos som jag vill visa er. Det händer en hel del nu när de är så många och Elvis håller alla sysselsatt. 🙂

Allt bra med er då!? Kram så länge

PS. Till alla er som kommenterar och mailar. Jag har inte haft tid att svara men jag gör det så fort jag kan. 🙂

spacer

6 comments on “Ragdollkärlek & Perserpälsvård

 1. Sofie

  Hihi, ja absolut är det som du säger. Har man djur får man gilla läget! 🙂 Eftersom Elton är en knäkatt så sitter jag sällan ensam utan något sällskap i tvsoffan men jag tycker ändå, trots att jag kanske har svarta leggings på mig, att det inte märks av så mycket. Elton hårar alltså väldigt lite! 😀
  Doris är det ju desto värre med men hon har ju å andra sidan aldrig varit en knäkatt heller. Hon sitter ju mest för sig själv, det har hon alltid gjort. Men när jag kammat igenom och fått bort allt ”lång hår” så hårar hon inte speciellt mycket heller. 🙂

  Då jag har bekanta som har allergi så blir jag lite extra noga med håret, jag kan förstås inte få bort allt men jag vill gärna att mina vänner ska känna att de kan komma på besök utan att behöva få and-nöd! 🙂 hihi

  Trevlig sommar!

 2. Kattmamma

  Det är kul att de trivs ihop. Det är det viktigaste!
  Alltså det där med katthår. 🙂 Jag tycker att det är svårt att se vad som är mycket. Jag menar de som inte har djur alls tycker säkert att vi har katthår överallt men vi brukar alltid höra att för att ha så många katter så undrar folk vart allt hår är. 🙂
  Vi städar inte jämt. Men jag försöker att dammsuga en gång i veckan. Sällan mer.
  Sofforna rensar jag vid behov. Men när vi tycker att det inte finns ngt katthår på soffan och ngn i svarta kläder sätter sig där så får den på sig vita hår. Så jag menar har man djur så har man hår. Men våra fäller inte. Om vi inte dammsuger på typ 2 veckor så kommer dammtussar fram annars ser det ganska ok ut.
  Men jag tycker att nu när vi fått Elvis så har vi fått mera katthår. Framförallt i sängen. Det är inte han som lämnar mest men man märker att vi har många katter. Men sååååå mysigt!!! 🙂
  Så jag vet inte vad som är mycket. Men visst har vi katthår. Men vi har nog vant oss lite och framför allt kanske accepterar lite skit i hörnen. 🙂 Kram kram!

 3. Sofie

  På tal om nedklippning så är jag lite tveksam. Hon har väldigt ”silkig” päls och om jag kammar den noggrant så lossnar det långa håret och då är hon ”korthårig” ändå. Även fast jag inte klippt henne! 🙂 Jag tror jag fortsätter med det.. För hon har aldrig tovor!
  Nåväl.. vilket före det är med dessa katter! hihi 🙂 Nu när ni har fyra måste ni väl få massor med hår runtom i lägenheten? Jag blir tokig på Doris vita lurv när hon tappar som mest på våren, hur gör du för att hålla det städat? 🙂 Jag sopar varje dag nu under sommaren och till hösten och vintern blir det ju dammsugaren som åker fram lika ofta. Är det så för er också? Kram!

 4. Sofie

  Tack för din kommentar i min blogg!
  Det är ett omaka par men det fungerar jättebra. De ligger inte tight bredvid varandra men redan efter 2 dagar så busade de med varandra. (det måste vara ett gott tecken!) Och de har busat varje dag sedan dess. Det kan vara allt från att de jagar varandra genom lägenheten eller att en sitter på en köksstol medan den andra sitter under och de petar på varandra med tassen. 🙂

 5. Kattmamma

  Hej 🙂
  Jag brukar klippa ner Leo med jämna mellanrum. Disney var som sagt första gången.
  Jag kan inte svara om du ska klippa ner Doris. 🙂 Du får nog känna efter själv, om behovet finns. Jag klipper Leo för att han inte trivs med sin långa päls. Sen är det ju lättare att hålla den ren när man klipper ner den med jämna mellanrum.
  Disney var ett test. Hon har fått ganska tjock päls nu efter kastrationen så hon är nog varm hon oxå nu när värmen har kommit. Vi får se om hon trivs med det eller inte. Trivs hon med att vara korthårig så kanske jag klipper henne oxå i fortsättningen.
  Angående furminator så var det ingen hit vad jag kan minnas. Perserpälsarna funkar den någorlunda på men jag rekommenderar den inte. Den verkar dra ut hårstrårna. Jag har lämnat den till min svägerska och hennes huskatt. De har mycket nytta av den.

  Va söt Elton var! 🙂
  Kram

 6. Sofie

  Åh sötkatter! 🙂
  Så du klipper ner Leo och Disney? Jag har aldrig klippt ner doris, men jag brukar ”dra” lite i det långa håret när vi är ute så det lossnar och då blir hon korthårig. Det verkar inte göra ont på henne eftersom håret lossnar nästan av sig själv? Bör jag klippa henne också? Har du provat ”furminator” och hur funkar det på perserpäls? Kram!

Leave a reply