Katten Blossom

Återbesök hos veterinären

I torsdags var vi på återbesök hos veterinären med Blossom. Såret var läkt men lite infekterat så hon får äta antibiotika 2 ggr/dag i 10 dgr. Veterinären tyckte att även tandköttsinflammationen såg bättre ut så nu sitter vi här och hoppas på att detta ska hjälpa och att Blossom blir frisk en gång för alla. Håller alla tummar, tassar och tår för att detta ska lyckas!!

Behandling: Blossom får kortison tabletter 1 gång/dag + antibiotika 2 ggr/dag + badda med Hexarinse 1 gång/dag. Tandborstningen skulle vi vänta lite med tyckte veterinären.

Hur mår Blossom då? Ganska så bra skulle jag vilja säga. När vi kom hem från veterinären var hon pigg och glad igen. Redan när vi var på väg hem låg hon med magen i vädret i sin bur och såg ut att trivas bra. Hon sa inte ett pip på hela vägen, bara njöt.

Kan det vara så att det är saknaden efter veterinären som är hennes största bekymmer? Man börjar ju undra eftersom hon blir så pigg och glad efter veterinärbesöken! 🙂

Blossom ute på promenad i somras

Idag, två dagar senare är hon fortfarande ganska pigg. Eller i alla fall normal, varken jättelekfull eller deppig, bara normal. Så vi hoppas att hon inte deppar ihop igen utan att det fortsätter åt rätt håll! Tandköttet ser jag ingen större skillnad på än men det kommer väl snart? Hoppas, hoppas, hoppas!!!

Allt bra med er och era små kärlekar? KRAM

spacer

3 comments on “Katten Blossom

 1. Kattmamma

  Det är nog lite så att hon gillar att åka iväg och se sig omkring. Men sen tror jag oxå att hon kopplar ihop veterinärbesöken med att hon mår bättre efteråt, att hon får hjälp. Eller e jag naiv? 🙂

  Sofie va snällt Doris sitter i badkaret. Mina hade hoppat ut för länge sedan. 🙂

  KRAM

 2. Sofie

  Hej!
  Det kanske är uppmärksamheten från veterinären som Blossom saknar, precis som du själv misstänker! Hihi 😉
  Doris mår bra, jag badade henne förra lördagen och hon är så fin i pälsen nu. 🙂 Kram!

 3. Sophia & Katterna

  Det låter bra! Kanske vill hon bara ut och se lite nytt? Mina katter blir väldigt nere av att inte få åka bil, gå ut osv ibland.
  Förmodligen kommer skillnaden börja synas snart.
  Allt är underbart här i stugan, katterna är gladare än aldrig förr eftersom de kan sitta och smyga på småfåglarna som sitter och äter på talgbollar utanför fönstret hihi.

  KRAM

Leave a reply