spacer

10 comments on “Kattmys – Elvis & Blossom

 1. Helena

  Så mysiga dom är 🙂
  Lite kärlek är aldrig fel.

  Kram Helena

 2. Ann-Sofie

  Tack för svaren 🙂 Kul att prata med en som har ragdoll-erfarenhet! (och alltid roligt att läsa bloggen) 🙂

  Haha nja förutom tricksen Lotus har lärt sig så är han inte särskilt smart, han är höjdrädd och USEL på att räkna ut konsekvenser av sitt handlande. Han ramlar ofta ner från saker och är hopplös att leka med en fjäder på snöre eller laserpekare då han tappar bort det han jagar om man inte har den direkt framför honom HELA tiden (dålig koncentrationsförmåga hehe)

  Hoppas du har rätt, att min lilleman lugnar ner sig snart. Har alltid adopterat katter från katthemmet, såna katter som ingen annan vill ha. Men har alltid haft ragdoll som en drömkatt, var så lycklig när jag äntligen hade möjligheten att skaffa en! Han är ju underbart vacker och himla go när han sover, men i övrigt är han LÅNGT ifrån gostrollet jag drömde om 😉 (typ som dina kissar!)

  Absolut, mailar bild på mina fluffisar! Och grattis till Elvis på födelsedan! 🙂

 3. Agnes

  Det var en riktig buse du fått tag på.. 🙂 men jag tror absolut att han kommer lugna sig med åldern. Vissa katter gillar att leka mkt och är väldigt aktiva.. och 1 år! Det är ju bara barnet.. 🙂
  Jag tycker att Lotus o Elvis är ganska lika, Elvis är dock lite fegare. Men han älskar oxå apport och kan leka i timmar.. Tricks har vi dock inte gett oss in på… än..

  På tal om det. Har du sett i tidningen Kattliv att de söker ”Sveriges smartaste katt”. Det kanske e ngt för han? SÖK 🙂

  Om inte Elvis får som han vill så ger han sig på Disney som är den minsta av alla. Inte av ont utan för att han vill att det ska hända ngt. Så de verkar bestämda våra raggiskillar. 🙂

  Va gulliga de låter dina små.. Kan du inte maila mig en bild på dem? Det skulle vara kul att se hur e turbo raggis ser ut.. 😉

 4. Ann-Sofie

  Hehe ja han är en handfull.. Han är strax över året och är kastrerad sedan länge så jag hade ju hoppats att han skulle lugna sig lite.
  Jag brukar träna med honom, så som man tränar med hundar för det tycker han är roligt. Han kan bl a sitt, hoppa upp, High-Five osv.. Samt att han ÄLSKAR att apportera. Så på det viset är han ju en typisk ragdoll iaf 😉 Har du lärt dina tricks? 🙂

  Jag har precis fått börja använda vatten-sprayflaskan för att han ska förstå ordet Nej, han har verkligen inte velat förstå innan, och då är han väldigt lättlärd i övrigt!

  Jag är hemma ganska mycket så jag har mycket tid med mina pälsklingar, den andra katten är en ”specialare”, kommer från ett katthem jag jobbat på. Hon är en kelgris som bara ÄLSKAR Lotus, de är som syskon fastän det skiljer 2 år mellan dom! De gör ALLT ihop, leker och sover ihop och tvättar varandra, uuurgulliga 🙂
  Hon är rädd för precis ALLT dock, och Lotus är tvärtom. Han är inte ens rädd för dammsugaren och brukar springa runt mina fötter och jaga dammsugarsladden när jag städar..

  Tror du att han kan bli lugnare när han blir äldre kanske?

 5. Agnes

  Hej oj det låter som en turbo raggis hehe
  Våra e inte heller några knäkatter och de e olika oxå pga kön.. Men lite likheter med din buse finns nog allt.. Hur gammal e han? Elvis e 2 år och han e väldigt lekfull, det e inte blossom dock. Hon e väldigt kräsen. Hur ser din relation ut till båda katterna? Hur e den andra kissen? Berätta gärna lite mer.. Han e inte helt olik en ragdoll dock låter det som att han e lite för mkt hihi

 6. Ann-Sofie

  Gud vad gulliga!
  Din Blossom liknar min Lotus lite, han är också en blå colorpoint ragdoll.
  Kan man passa på att ställa en fråga? Lotus är också VÄLDIGT söt när han sover, men bara då.. När han är vaken är han ett riktigt monster!
  Känner mig lite förd bakom ljuset när det gäller ragdoll hehe, fick veta att de var lugna och gosiga typ..
  Hur är era raggisar?
  Min myser massor med sin kattkompis men inte så mycket med mig, han vill absolut inte bli buren eller ligga i knät, och han vill leka HELA tiden annars så river han sönder soffan. gardinerna eller knuffar omkring på vattenskålarna.. Känns det igen?

 7. Agnes

  Nä men oj va sorligt! Jag går här och hoppas naivt att de aldrig försvinner ifrån oss. Men den dagen kommer att komma ändå, hur mycket man än bävar för den. Men ush va jobbigt det kommer att vara!!!
  Drömmen hade varit om de kunde leva för evigt! ♥

  Apropå om alla katter behöver en kompis så tror jag faktiskt inte det. Jag tror att det finns de som trivs bäst med att vara själva. Och Moses är troligtvis en sådan ensam *katt* varg 🙂
  Jag tror att man märker på sina små fisar hur de vill ha det. Tror du inte det?
  Lita på magkänslan tycker jag! 🙂
  Kramar

 8. Lotta & Moses

  Åååå…….vad mysigt dom ser ut att ha det……
  Ibland funderar jag på om Moses behöver en kompis men han verkar så nöjd ändå! När han bodde hos min bror så hade han både sin mamma o en annan kattkompis men då rymde han titt som tätt så det kanske är bäst att han får vara ensamkisse 🙂 jag o min sambo är ju hemma jämt med undantag av när vi jobbar o dessutom får han vara ute mycket så förmodligen får han tillräckligt med stimulans ändå!
  Moses mamma fick förresten somna in förra veckan, hon var på sitt 19:e år men fick juvertumörer o med tanke på åldern fanns det inte mycket hopp om att hon skulle klara en operation :'(
  Kram å nospuss från oss 🙂

 9. Agnes

  Hej 🙂
  Ja. De är lugnare men samtidigt lite ”off”. Det var nog lite mera liv i dem förut. Jag kastrerade de lite sent så löpbeteendet hängde oxå kvar ett litet tag. Blossom halvlöper lite ibland fortfarande, eller är lite mera ”kärleksfull” emellanåt.
  Disney har lugnat sig ganska mycket.
  Så visst är det skillnad. 🙂

 10. christell & pälsbollarna

  Morron
  å så mysigt med kattkärlek 🙂
  Undrar -har du märkt någon skillnad på dina flickor sen du sterilserade dom ? -jag har ju alltid gjort vid 6 mån och vid 1 år så de har ju inte hunnit börja löpa då, bara nyfiken.
  Ha en bra dag
  Kramiz

Leave a reply