Kattspa

Kattspa

Det är inte alltid så kul som det låter

Under Julkalendern hade jag kattspa som ett pris i en av tävlingarna och jag blev själv väldigt nyfiken på det. Det låter så lyxigt så jag tänkte att det måste ju vara något alldeles extra. Jag menar eget spa, vem vill inte ha det? Så jag klickade hem det och väntade med spänning.

Katterna har alltid sista ordet

När det väl kom, så rev jag upp kartongen och skyndade mig för att sätta ihop det så katterna kunde få sig en ordentlig spabehandling. Och vet ni vad som händer? Under tiden jag packade upp och satt ihop det och sedan ställde ner det på golvet så hade jag ju så klart alla katterna runt mig. Men när jag hade ställt ner det på golvet så nosade de på det och bara vände. Så intressant var det! Efter någon dag flyttade jag på det i hopp om att det kanske bara var platsen som jag ställe spat på som det var fel på, men ICKE! Kattspat är det mest ointressanta som de har sett i hela sina liv. Det var mycket mer spännande när det låg i kartongen, då var de i alla fall nyfikna på det.

Hoppet är ute!

Jag hoppas att jag kan hitta ett katthem som jag kan skänka kattspat till för det är några hundra kronor som bara ligger på golvet och skräpar. Det finns med all säkerhet katter som skulle älska den här udda leksaken men tyvärr så visar ingen av våra fyra katter något som helst intresse för det.

Den här julklappen går hand i hand med klösleksaken, eller nej! Snarare två steg bakom. Så illa är det!

spacer

11 comments on “Kattspa

 1. Agnes

  Jag tror oxå det! 🙂 Det är ju ändå en dyr udda kattsak.. 🙂 Jag måste bara hitta ett katthem i Göteborgstrakten som vill ha det. Vet ni något? Tipsa mig gärna!

 2. Emma

  Tycker det är en riktigt god idé att skänka det till ett katthem om det inte gick hem hos dina katter. Tänk om fler hade kunnat göra likadant istället för att bara ha saker liggandes hemma som endå inte används? Tror visst att det kan bli uppskattat! Katthemskatterna behöver också lite kul saker 🙂

 3. Agnes

  Kattmamma:
  Ja tror dock inte att videorna är oäkta. Jag tror att det finns katter som tycker om det men de e kanske inte så många..
  Och det e väl tur att det finns ngt för alla.. Hehe så inte alla tyckte om exakt samma saker 😉
  Ja det e viktigt att stödja katthem på ngt sätt men det e lite svårt att hitta dem tycker jag och sen veta hur man kan hjälpa..
  Kram

 4. Kattmamman

  Svar:

  Det är så sant fast på något vis känns videorna oäkta 😉 då jag hört om fler som dissat spat än dem som faktiskt gillat det.. Kan inte komma på en enda som jag har hört har älskat det.. Men det kan ju vara något med Sverige 😉

  Åhh, jag såg dem.. Himla fint! Jag blev jätteglad 😀 och gillar absolut tanken bakom. Det är viktigt att vi uppmärksammar dem som hjälper de hemlösa katterna. För de gör ett riktigt hästjobb. Framför allt dem som hjälper alla lika mycket, som även tar i skyggisar och mer ”komplicerade fall”. All heder till dem, tillsammans kan vi hjälpa dem få ett bra liv. Det finns inga omöjliga fall, bara mindre utmaningar 😀

  Kram

 5. Agnes

  Hej
  Du tror inte att ett kattspa kan vara kul för dem? Jag tänkte att det finns många katter där och att det borde finnas ngn som uppskattar spat.. 🙂

  Tack för infot om det här katthemmet.. Tråkigt när det blir så! Vet du ngt som e bra?
  //Agnes

 6. SoftKitten

  Om du ska länka katthem ska du iaf INTE länka Skånekatten i Malmö. Det är tydligen bara (tama) kattungar som är värda att förmedla enligt dem. Som tur är har Skåne en massa andra bra katthem som faktiskt bryr sig om katten som ras och inte bara som inkomst och mysig leksak.

  För övrigt tror jag inte att katthem bryr sig så himla mycket om ett kattspa, även om tanken givetvis är bra. Vore det leksaker eller ännu bättre: sand/foder hade saken varit en annan. Det uppskattas nog överallt. Blir glad när jag läser att folk tänker på katthemskatterna 🙂

 7. Agnes

  Kattmamman:
  Det finns ju katter som älskar det. Det har jag sett på video så bevis finns, men alla gör inte det. Det finns bevis på det oxå.. haha
  Har du sett länkarna till katthemmen? De finns i vänsterspalten längre ner på sidan. Har du fler katthem så säg bara till 🙂

  Lotta:
  Ibland har man fel oxå. 🙂 Jag tycker ofta att det är så att det jag tycker om, tycker inte de om och tvärtom. Men ibland blir det en fullträff som wonderful dream bädden tex.
  Jag tror oxå de e nöjda med det, iaf en stund. Och visst e det så att de inte behöver alla de sakerna.. Men vi mattar behöver.. haha hussarna tror jag hade oxå nöjt sig för länge sen. 🙂

  Kramar

 8. Lotta & Moses

  Och jag som funderat på ett kattspa till Moses 🙂 det är nog tur att jag inte beställt något för jag misstänker att han inte skulle nyttja det 🙂
  Jag tror tyvärr att vi mattar (och hussar) oftast tror att kissarna behöver mer än dom egentligen gör – många gånger räcker det nog för dom små att få ligga nära oss och bli gosade med ändå 🙂
  Kram Lotta å nospuss från Moses

 9. Kattmamman

  Ojdå, här köpte jag just ett sånt förra året och det blev en rejäl flopp här också. Jag förstår varför men då blev jag allt lite ledsen och besviken. Som tur var så fick de annat samma jul så känslan avtog snart och spat hamnade i garderoben tills vi flyttade i somras. Kram

 10. Agnes

  Hej
  Ja, en tävling är kanske ingen dum idé. Men tror du att någon vill ha ”använda” saker?
  Och katthem ska jag börja engagera mig i lite mer har jag tänkt. Vet du någon som är bra så får du gärna säga till så länkar jag dit.
  Jag har skapat en kategori med just katthem där jag kommer länka så det är bara att säga till som sagt.

  Haha du måste kanske trötta ut de små på dagen så sover de på natten. 🙂 Har du lasern? Den är bra för de som har mycket spring i benen.

  En bild hade varit trevligt. Går det så vill jag jättegärna se. 🙂 Men tvinga en katt är lika med omöjligt. haha
  Kram

 11. Camilla Sandmark

  Hej!
  Varför inte ha en tävling med de saker som dina katter inte gillar?:)
  Fast det är ju bra med det där med att skänka till katthem också.Du vet ju att jag gillar det! Mina katter börjar trivas riktigt bra tillsammans nu,men det är lite jobbigt ibland med all den överskottsenergi de har.Det är ju bara min gamla katt som får vara ute än så länge,så jag har fullt sjå att aktivera dem. De har någon konstig klockinställning att ligga och sovamest hela dagen fram till 21.30 och sen börja raca omkring i hela huset..!! Har tänkt att jag ska ta några bilder på den fina pEI podsängen som jag vann.Helst med någon katt i,men än så länge är det bara seniorkatten Oscar som har lagt sig där nångång för att gömma sig för busarna! Får väl avvakta och se.Det är som du säger.Det är mycket man tycker är läckert,men igrund och botten är det ändå de små liven som avgör hur de vill ha det och det är bara att finna sig!
  Må gott!

Leave a reply