Blossoms födelsedag – 3 år

♥ Grattis (i efterskott) Prisessan på ärten ♥

Den 27/1-10 fyllde Blossom 3 år. Jag hade lite för mycket runt om mig så jag hann aldrig skriva något om det. Men bättre sent än aldrig, eller hur? 🙂

Lagom till sin födelsedag började Blossom löpa. Hon har inte löpt sedan april förra året. Men nu när Disney kastrerades så började hon löpa direkt. Det känns som att vi hade rätt när vi anade att Disneys ständiga löpning störde Blossom. Men nu tar hon igen sig med råge. Hon löper sällan men när hon väl löper så gör hon det för hela slanten. Hon är verkligen allt eller inget. Planen är att vi ska kastrera Blossom snart oxå men nu när hon löper så börjar tankar på en kattkull komma upp i huvudet igen. Jag hade kunnat tänka mig det men min sambo säger NEJ! Ingen mer katt och inga kattungar!! Hur tråkig får man vara? 🙁 Jag får nog ändra min taktik på honom. Har ni några råd!? Hur ska jag övertyga honom om att vi visst ska köpa en ragdoll hane och skaffa kattungar på han och Blossom?

Från det ena till det andra.. Det känns som att Blossoms hela personlighet förändras när hon löper. Från att vara en viktig prinsessa som ofta håller sig på sin kant till väldig gosig, social och väldigt på. Hon väljer inte vem hon ska gosa med, alla duger. 🙂 Bara hon får uppmärksamhet och bli kliad på bröstet så är hon nöjd. Då spinner hon för hela grannskapet.

Blossoms present i år blev en rosa dyna till transportburen.

Från Le Chien för 295 kr.

Hon har inte velat testa den än men jag hoppas att hon kommer gilla den. Jag har märkt att våra katter inte är så mycket för sådana dynor. Det tar tid för de att acceptera det håriga. 🙂

Dynan är mycket tjockare än vad jag trodde. Så den är liiite för stor för buren, men det går nog bra ändå. Vi testar! 🙂

spacer

4 comments on “Blossoms födelsedag – 3 år

 1. Kattmamma

  Jag håller helt och hållet med dig.
  Jag skulle vilja hitta ett katthem i min närhet där jag hade kunnat åka med lite grejer då och då. Vet du något katthem i göteborgområdet kanske? Inte Göteborg katthjälp.

  Har inte vi bytt länkar, Tina? Ska vi göra det?

 2. Tina

  Nej jag kommer nog faktiskt aldrig föda upp katter, det överlåter jag till dom som har engagemang och tid till det.. Jag har fullt upp med mina två egna tokstollar 😉
  Själv föredrar jag att skänka några slantar i månaden till olika katthem, i brist på tid får man ju göra det istället (om man har möjlighet) känner jag.
  När jag inte jobbar heltid + pluggar kommer jag nog bli volontär för något katthem, som du säger, det finns tillräckligt och så det blir över med katter därute 🙁

 3. Kattmamma

  Mmm jag håller med dig om att man inte ska pusha. Men det är svårt. Hade han fått bestämma så hade vi bara haft Leo för han tyckte det räckte med en katt.
  Nu har vi tre och det är hur mysigt som helst.
  Vi har aldrig haft kattungar. Det här skulle vara första kullen. Synd på ett sätt om det inte blir av men samtidigt så är jag medveten om att det finns tillräckligt med katter därute. Jag kommer inte sörja men jag skulle bli överlycklig om det gick.

  Har du fött upp katter då?

 4. Tina

  Mjo, katterna gillar inte alltid det människorna gillar och tycker är fint tyvärr 😉

  Och det där med att ta en kull till, mysigt.. Men vill inte sambon ska man nog inte försöka pusha, det blir nog inget bra, eller vad tror du?

Leave a reply