Löpande katt – Disney & Blossom

Hur jobbigt är inte det när en katt löper i ca EN VECKA?
De första 2 dagarna tycker man synd om dem men sen blir det mer och mer intensivt och till slut blir det bara gnäll.
Hemma hos oss är det Disneys tur att löpa just nu. Självklart tycker jag synd om henne men hur länge orkar man!?
Hon är nog på dag 3 eller något. Det är svårt att veta exakt när de börjar löpa tycker jag. Det tar en dag eller två innan vi ser exakt att de löper.

Disney
Hon löpte första gången på sin 1-års dag 10/9-08! Kul att fira år då!? Stackare! Hon var så chockad. Hon fattade inte vad som hände med henne och på bara en vecka kändes hon väldigt vuxen. Eftersom hon är katt nr 3 så är hon lite extra pipig. Men när hon löpte färdigt så var hon tyst i flera dagar.
Kul att se en så stor skillnad på bara en vecka. En positiv skillnad alltså! Nu häromdagen började hon löpa igen. Så hennes löpa-statistik (för tillfället) är 1,5-2 månader emellan ungefär.

Blossom
Hon löpte för första gången strax efter att hon hade fyllt 1 år. Det var i början på februari 2008.
15 februari flyttade Disney in hos oss och avbröt Blossons löpande.
Det är en ganska spännande historia. När Disney flyttade in löpte Blossom. Leo väste på Disney men inte Blossom. Men när hon slutade löpa då började hon väsa oxå. Sedan löpte hon inte på kanske 2 veckor och efter det löpte hon 4 gången med en veckas mellanrum. Alltså löpte en vecka, vila en vecka, löpte en vecka, vila en vecka osv..
Hur jobbigt var inte det!? Hennes löparperiod var mer och mer intensiv för varje gång oxå. Hon gapade högre och var allmänt mer påfrestande. Men efter den långa perioden har hon inte löpt på ca ett halv år.

Det sägs ju att 2 honor kan få igång varandra. När den ena löper så börjar den andra oxå. Det verkar inte gå till på det sättet hemma hos oss. Och Tacka Gudarna för det!! 🙂

En annan lite spännande sak är att även om Leo är kastrerad så vet honorna att de ska ty sig till honom. Han om någon är trött på dem. Han kan ju inte göra något, stackare!

Hur är dina honor när de löper?

spacer

3 comments on “Löpande katt – Disney & Blossom

 1. rebecca

  Hej. Jag har misstankar om han vår lilla ettåring löper. Hon är väldigt kelig med allt. Rullar runt på mattan och gör något konstigt läte. Och så fort den kastrerade hanen kommer i närheten sticker hon upp rumpan i vädret. Hon slickar sig väldigt mycket mellan bakbenen också.
  Kan det va att hon löper, eller är hon bara lite pilsk?

 2. Kattmamma

  Hej Ronja!
  När en katthona löper så vet man det bara. De är ofta högljudda och ålar sig. De är extra mysiga och vill gärna ha kärlek i massor.
  Det kan vara lite olika från gång till gång hur en löpande hona beter sig. Ibland löper de en vecka och ibland två veckor. Ibland låter de inte så mycket och ibland så ålar de sig och gapar hela dagarna. Det är lite olika som sagt, olika från hona till hona men även från gång till gång.
  Jag tycker det låter som att din lilla katt löper.

  //Agnes

 3. Ronja

  Hejsan

  jag har en liten fråga. som jag hoppas du kan hjälpa mig med att svara på.
  Hur vet jag att min katt löper?
  I morgon ska vi hämta en katt som vi ska ha i 3 dagar för 1000:- i hyra. Och jag är faktiskt inte helt säker på att hon löper. Bortsett från att hon betett sig annorlunda de senaste dagarna. Hon har alltid varit en tyst liten tös och aldrig gettifrån sig så mycke ljud, men de senaste dagarna har hon mjauat s himla mycke så man blir galen, sedan har hon fått gått ut en del på balkongen för det har vart så fint väder ute, och hon har kanske vart ute ett tiotal gånger. Sedan så slickar hon sig mycket mellan bena, och det brukar hon inte heller göra så ofta. Jag vet att katter brukar böja sig på ett viss sätt som visar att de löper och det har jag inte riktigt märkt av från henne. utan jag hoppas bara att det är dags att para henne.

  Hoppas på snabbt svar från en med stor kunskap av katter.

  Mvh

  Ronja Lönn

Leave a reply