Vattenfontän Pioneer Raindrop Style

Vattenfontän Pioneer Raindrop Style

En populär vattenfontän

Den här vattenfontänen har jag kikat på ett bra tag och under julkalendern kom jag i kontakt med företaget Cattio som kunde tänka sig att skicka ett exemplar till oss för att vi ska utvärdera den.

Vi har nu haft den hemma ett par veckor så vad tycker vi? Vi tycker att det är en fantastisk vattenfontän som tilltalar både katter och kattägare. Den är imponerande med sin moderna och stilrena design och är dessutom väldigt användarvänlig.

Katterna blev jättenyfikna på en gång och Leo förstod direkt vad han skulle göra och blev superglad över att få smaka på porlande färskt vatten igen. Han saknade en vattenfontän!

Våran vita Pioneer Raindrop Style

Det finns även en Silver Pioneer Raindrop Style och den är helt enastående!

Ljudlös vattenfontän, finns den?

Hur mycket låter en Pioneer Raindrop Style? Många vill gärna ha en helt tyst vattenfontän men jag undrar då om den finns? Jag menar, man vill ju ha porlande färskt vatten till katterna och vatten som rinner låter ju. Dessutom så finns det ju en liten motor som driver vattenflödet och den måste ju arbeta? Jag tror inte att det finns en vattenfontän som är totalt ljudlös. Vill man ha det helt tyst så får man nog hålla sig till vattenskålarna. 😉

Hur tyst är den här då? Ganska tyst. Vi tyckte att den lät mer i början än vad den gör nu för att vi var ovana. Vi stängde av den på nätterna de första 2-3 dagarna men nu har vi på den hela tiden och vi hör den knappt. Det enda man hör är det porlande vattnet och det är väl ändå ok? Är det inte det man vill ha när man köper en vattenfontän? 🙂

I den här vattenfontänen kan man öka och sänka vattenflödet. Det är en bra sak men med det justerar man även ljudnivån på den. Ju högre flöde desto mera ljud.

Att rengöra Pioneer Raindrop Style

Idag rengjorde jag den för första gången och det var väldigt, väldigt smidigt. Jag drog ut sladden och plockade isär vattenfontänen. Diskade alla delarna, satte ihop den igen och hällde i vatten. Satte in sladden i eluttaget och det rena och porlande vattnet rann till och så var den som ny igen. Klart på 5 minuter!

Den är gjord av keramik så det går lika bra att diska den i diskmaskinen för den som hellre vill det. Det tar dock lite längre tid. 😉

Nackdelar

Jag har upptäckt en nackdel. Jag vet inte hur bra jag lyckas förklara det men jag försöker. Vattnet rinner igenom hålet uppe på vattenfontänen och rinner ner i den stora skålen. Där på vägen är det en liten flärp som ska stoppa flödet lite grann? Den gör tyvärr oxå att vattnet skvätter lite om man har vattenflödet på för ”hög växel”. Jo högre växel desto mera låter porlandet som jag skrev tidigare så vi har den i mellanläget. Det räcker så för oss och katterna dricker mer när det inte skvätter. Så det var en snabb lösning på det ”problemet”.

Vårt Betyg

Jag ger den 4,5 av 5 möjliga. Den där halvan drar jag av för att jag tycker att den silvriga är ännu snyggare! Vi är supernöjda! Tack Cattio för den finaste och modernaste vattenfontänen på marknaden! 

Pioneer Raindrop Style finns i färgerna: svart, vit och silver.

spacer

17 comments on “Vattenfontän Pioneer Raindrop Style

 1. Cassie Whitney

  Idag rengjorde jag den för första gången och det var väldigt, väldigt smidigt. Jag drog ut sladden och plockade isär vattenfontänen. Diskade alla delarna, satte ihop den igen och hällde i vatten. Satte in sladden i eluttaget och det rena och porlande vattnet rann till och så var den som ny igen. Klart på 5 minuter!

 2. Fia

  Är jätteintresserad, men kommer inte åt hemsidan!

 3. Maria Kahn

  Jag har också köpt den här fast den i plast. Men nu är jag så less på den att jag funderar på att reklamera den. Om det går. Den låter. Det vibrerar och brummar och jag har försökt med fönsterlist för att få nåt mjukt mellan locket och skålen. Det funkar typ fem minuter eller fem dagar. Lite olika. När den är bra hör man vattnet men alldeles för ofta hör man detta alldeles för höga vibrerande och brummande så nu får de hålla till godo med en vattenskål. Kanske de i porslin och metall är bättre. Den här är värdelös iaf. Jag har köpt mig ett problem så att säga.

 4. Kattmamman

  Det lovar jag att göra! 😀 Kram

 5. Agnes

  Du får gärna hålla mig uppdaterad på den fronten så jag kan ge ett äkta omdöme om jag skriver om den någon gång. 🙂
  Kram

 6. Kattmamman

  Absolut, det känns himla fint när det blir bättre än man kunnat tro 😀

  Jag hoppas på det också.. Ibland så går det ju snabbare än annars. Det gäller bara för mig och vänta och se hur de känner för den längre fram.

  Kram

 7. Agnes

  Jag förstår att du hittade rätt med den. Den känns så lyxig på ngt sätt och att katterna uppskattar de är ju en stor bonus.
  De kommer säkert att gilla den andra oxå. Ibland måste saker ligga till sig innan de accepteras 🙂
  Kram

 8. Kattmamman

  Haha, det låter som ett klokt beslut. Här är det också stopp! Två är mer än nog känner jag, men kunde ju inte låta bli när det var bra pris och allt.. 😉

  Jo, de är i någon form av plast. Jag har full förståelse för att du väljer keramik istället. Här känns det som om jag hittade rätt ändå när Drinkwell kom in här 🙂

  Kram

 9. Agnes

  Nu ska jag inte köpa någon mer vattenfontän nu. Det räcker med en så länge. 🙂

  men de är båda i plast va? Jag gillar de i keramik. Känns fräscht på ngt sätt. Lätt att diska av.
  Kram

 10. Kattmamman

  Drinkwell har blivit en större succé än jag trodde den skulle bli och den används dagligen och det t.o.m. leks med vattnet som rinner från fontänen. (Det jobbiga har varit att byta vatten och så) Den låter lite, det gör den men det har vi vant oss vid redan så det känns skönt. Den andra vattenfontänen som tillkommit har inte blivit någon favorit ännu. Men den kanske blir det en annan dag.. Jag håller tummarna.. 🙂

  Aha, har du det? Jag tog en chansning när jag beställde den från Danmark ;). Vet inte om jag rekommenderar den men som sagt, loppet är inte kört än.. Drinkwell skulle jag nog faktiskt våga rekommendera då den har fler många fler fördelar än nackdelar.

  Kram

 11. Agnes

  Vad tycker du om dem då? Gillar du dem?
  Låter inte den där platinum mycket? Med tanke på att vattnet rinner hela tiden.

  Den lilla catit har jag oxå kikat på. 🙂
  Kram

 12. Kattmamman

  Åhh så himla fin den är, funderade ett tag på om jag skulle köpa en sån jag med men valde en Drinkwell Platinum och så en Cat-it Clear and Fresh istället. Då deras gamla vattenfontän slutade fungera.. 🙂 Kram

 13. Agnes

  Christell: Den här går inte ens att jämföra med catit, om det e den jag tror att du menar. Catit var vi inte alls nöjda med men denna här e verkligen ngt extra..

  Laura:
  Men visst e den. Den e väldigt tjusig och enkel som jag skrev i inlägget. Det värsta e att ha en vattenfontän som e omständig att rengöra. Då blir det inget rent vatten och då kan man skippa hela grejen, tycker jag.
  Om du köper den rostfria, kan du maila mig en bild på den? Vill gärna se hur den ser ut i verkligheten. Tack! 🙂

  Haha en söndrig vattenfontän e ingen hit.. 😉

 14. Laura

  Den har jag aldrig sett tidigare! Mycket snyggare än alla andra vattenfontäner jag sett…

  Det är väl klart att en fontän låter! Annars är den sönder 😉 porlande vatten är så lugnande… Kanske dags att införskaffa en sådan till mina missar med. Tack för utvärderingen!

 15. christell & pälsbollarna

  Hej
  nä har ingen nu hade ju en fresh flow catit (tror den hette så) svårt att få tag på filter till den, -ska vara lätt att få tag på filter den här verkade man inte behöva byta så ofta på. har vattenskålar på bordet, diskbänken, golvet å i badrummet….
  Kram

 16. Agnes

  Ja precis. De droppande/rinnande vattenfontänena ställer jag mig frågande till. Det måste ju låta en hel del om det droppar/rinner vatten heeela tiden?
  Har ni ngn vattenfontän hemma nu?

  Kram

 17. christell & pälsbollarna

  Hej
  mina katter hade den med som alternativ julklapp men får nog bli en vårpresent istället ska ju göra iordning gästrummet… -den i rostfritt är ju jättesnygg men den vita åxå 🙂 håller med, en fontän låter ju men man får lära sej leva med ljudet, är ju en vanesak så länge det inte låter som nån spolar hela tiden så… 🙂
  Kram

Leave a reply