spacer

12 comments on “Gott Nytt År

 1. Torsten

  Buffar tillbaks och önskar god fortsättning!

 2. Kattmamma

  Har ni provat fisk, kokt torsk eller ngt?. Det brukar man ge när de är lösa i magen tillfälligt.
  Att han är liten kan ju bero på som du säger att han inte fått behålla all näring. Stackare!

  Det finns en sida med uppfödare. Jag vet inte hur aktuell den är men du kan kolla på den i alla fall.
  http://www.silvernews.se/Uppfodare/Uppfodare.htm

  Sen finns det en bra uppfödare här på västkusten. Hon har kattungar till salu med jämna mellanrum. Kika på hennes sida oxå: http://www.bergudden.com/bsvenska.html

  Jag har sett att det finns långhåriga brittisk korthår i en korthårig kull. Jag vet inte hur det går ihop men det verkar finnas i alla fall.

  Va kul att du hittade hit Sara. Du får gärna maila mig en bild på Chester. Skulle vara kul att se han.

  Kram så länge

 3. Sara

  Oj, ja vi har provat det mesta. Olika sorters mat, olika bakteriepaster att ge honom, mediciner som han hatat och som jag har tvångshållit honom för att få i honom. Ja, vi har gjort allt som går känns det som.

  Chester är en relativt liten katt, väger knappt 3 kilo. Dels har han ju inte alltid fått behålla all näring gissar jag på, men hans mamma är också jätteliten så ärftligheten spelar nog stor roll. Veterinären har även sagt att katter oftast äter mer när de har en kattkompis också, så det verkar vara många fördelar med att ha flera katter.

  Jag har köpt honom från Ma’ chillas. Tyckte mig läsa någonstans att du inte hade kontakt med Leos uppfödare längre?! Men du har inga tips på Chinchillauppfödare?

  Åh, jag har faktiskt nyligen själv också upptäckt brittiskt korthår och de verkar ju ljuvliga. Tänkte först att kanske satsa på en sådan (skönt att slippa all pälsvård), men sedan insåg jag att det är just den långa pälsen som tycker om så mycket. Det gör katterna så himla gosiga. Ska tydligen finnas någon ras som kallar sig brittiskt långhår, men har inte riktigt fått uppfattning om dem ännu.

  Kram

 4. Kattmamma

  Det är jättesvårt för mig att råda dig ngt. 🙂 Är mamman till honan liten? I så fall kommer hon troligtvis oxå blir sådan. Det kan i så fall påverka deras relation men det behöver inte göra det. Att personligheter stämmer är egentligen det viktigaste. Men man kan inte vara så säker på hur de kommer att bli när de är så små. Svårt det där..

  Va tråkigt att den lilla har fått sån tokig mage. 🙁 Hoppas att det löser sig. Vad har ni testat på honom då?

  Jag tycker att perser och ragdoll funkar bra ihop. Av samma anledning skaffade vi just ragdoll, för att de ska funka ihop. Och det har gått bra.
  Chester kommer nog att bli piggare när han får ngn att slåss med ska du se. 🙂

  Chinchilla perser är inte så lugna av sig heller. Det är mer liv i dem än i de vanliga perser.

  En ras som jag tycker verkar mysig är brittisk korthår. En sådan ska jag skaffa någon gång i framtiden.

  Vart har du köpt Chester ngnstans?

  Kramar

 5. Sara

  Åh, vad svårt det blev nu. Måste bestämma mig snarast om jag ska ta tjejen eller inte. Vill så gärna att Chester ska få en lekkompis och nu hade det fungerat så bra i tiden, men det är lite svårt att ändra fokus när man tänkt hane hela tiden. Hmm, det är klart att jag vill att de ska dra jämt så kanske får avvakta. Nackdelen med Chinchillapersern är ju att det inte finns så hemskt många uppfödare och jag tycker inte om den superplatta nosen som vissa av uppfödarna försöker få fram.

  Ja, veterinären vet inte. Vi har tagit alla möjliga tester i olika omgångar (inklusive ett urinprov hemma som jag läste om att ni också försökt med) samt genomfört ultraljud. De har ännu inte hittat någonting, men vill gå in med slangar genom mun och ändtarm. Jag har sagt att jag vill avvakta lite med det ingreppet, för det är ett sådant stort ingrepp för min lilla dunboll.

  Men som sagt, sedan fyra veckor är han bra i magen och jag hoppas för allt i världen att det håller i sig. Fick tips av min uppfödare att frysa in torrfodret innan jag ger det och vet inte om det beror på det. (Han får nu Hills i/d)

  Måste fråga. Googlade lite häromdagen för andra ev. raser och kom in på ragdollen då med. Hur är de till skillnad från persern? Är de ”vildare”? För jag har läst att man bör skaffa katter som ungefär har samma temperament och min Chester sover väldigt mycket och är lugn av sig, så tror han skulle bli stressad av en katt med för mycket energi.

  Kram

 6. Kattmamma

  Vilket kul namn, Chester. 🙂

  Det är inga problem med olika kön på katterna. Men jag märker att de inte drar jämt alla gånger. Men det gör inte tjejerna heller för den delen. De som ändå leker bäst är Elvis o Disney men han är för hårdhänt mot henne ibland. Elvis och Leo leker oxå ibland. Leo är bossen och har koll på alla. 🙂 Disney är den stackaren som alla ger sig på när de fått lite för mycket av en annan. 🙁 Men hon är glad ändå. Hon ger sig inte i första taget.

  Så jag kan inte säga att det är bäst med två hanar men det är störst chans att de drar jämt, som jag brukar säga.
  Men Disney o Elvis är olika kön och kan leka ihop. Problemet där är storleken. Han är så mycket större och starkare än henne. Hade de varit jämnstora så hade de varit bästisar.

  Va roligt ändå att våra perser är så lika varann. Leo har haft en del problem med kisseriet. 🙁 Men det verkar som att det har blivit bra nu.
  Du ska se att Chester blir en knäkatt snart. Han beter sig precis som Leo gjorde i början. Nu är det Leo som ligger i knät och gosar mest av alla. 🙂

  PS. Tråkigt att höra om kissen som blev avlivad. Sånt är alltid sorgligt tycker jag.

  Att katter skulle ha problem med magen första året har jag aldrig hört talas om. Vad säger veterinären då?

  Kram

 7. Sara

  Åh, känner igen så mycket i beskrivningen som du ger när ni skaffade Leo. Jag hade också bilden av en knäkatt, som kurrande skulle sova hos mig hela natten. Men så blev det inte hos mig heller. Chester ( som han heter) var från början lite skygg, vilket vi sakta har fått arbeta med. Idag är jag i princip den enda person som han accepterar, även fast han är otroligt nyfiken och lekfull när andra personer hälsar på. Men han är långt ifrån en knäkatt mot mig heller. Ibland kommer han och kurar ihop sig bredvid mig och vill att jag ska klappa hans mage.

  Chester har haft ett tufft första år då han har haft problem med magen i princip hela tiden och ibland känns det som vi bott hos veterinären. De har ännu inte hittat något fel och han har nu för första gången varit bra i cirka en månad. Uppfödaren säger att vissa katter kan vara oroliga i magen under deras första år. Jag hoppas bara det fortsätter vara bra nu!

  Vi skulle ha fått en kattkompis den 21 januari, men han avlivades tyvärr igår för att han blev sjuk. Uppfödaren har erbjudit mig en honkatt istället (därav hittade jag din sida igår). Vet inte riktigt hur jag ska göra. Men när jag läser din blogg, verkar det ju inte vara några problem mellan katterna pga av kön?!

  kram Sara

 8. Kattmamma

  Varmt välkommen Sara!
  Hoppas du kommer trivas i våran lilla kattbubbla. 🙂

  Va roligt med en chinchillaperser till. 🙂
  Leo är verkligen en gos. Och han blir goare och goare ju äldre han blir.

  Hur är din kisse till sättet? Har han/hon mycket gemensamt med Leo?

  KRAM

 9. Sara

  Hej! Måste bara säga att du har en fantastisk blogg! Hittade den ikväll och ögnade igenom tidigare inlägg och kommer garanterat att återvända!

  Jag har själv en chinchillaperser som är lite över året och planerar att skaffa en kattkompis till honom nu snart! Tycker att din Leo är bedårande!

  Hälsningar
  Sara

 10. Emma

  Usch ja stackars dom usch ja hade jag kunnat hade jag tagit in alla katter som är hemlösa hos mig kram

 11. Kattmamma

  Tack Emma! Det är aldrig för sent. Året är långt. 😉

  Våra brukar inte bli så rädda, men i år var Blossom lite rädd. Hon morrade och höll sig gärna i badrummet. Men bara när det var som värst sen kom hon fram.

  Men jag håller med dig, bojkotta allt som smäller. Jag var inte alls orolig för våra, de har ett tryggt hem. Men tänk alla hemlösa, frusna stackare som behövde uppleva det oxå. Som om det inte var tillräckligt med att tackla kylan. Fy, de tänkte jag mycket på. 🙁 Kram

 12. Emma

  Det samma till er kanske lite sent men ändå. Hoppas ni fick ett bra ny år och att dina kissar inte blev alltför rädda jag tycker dom skulle bojkotta alla raketer mina katter gillar det inte alls 🙁

Leave a reply