Nu är katten Disney kastrerad

Nu när jag har kommit hem efter begravningen kommer jag att vara ledig resten av veckan. Jag märkte ganska fort att Disney inte löpte. Då passade jag på att ringa till Husdjurshälsan och kolla om de inte hade tid. Som tur var så hade de fått ett återbud tidigare på dagen så redan nästa dag kl. 8 fick vi en tid. Bättre kunde det inte bli. Det var ett perfekt tillfälle. Så imorse åkte vi dit och fick lämna in Disney. Vi fick komma och hämta henne kl. 14. Jag trodde att vi skulle vara tvungna att vänta till kl. 16 så jag blev överlycklig när vi fick hem henne två timmar tidigare.

När vi kom för att hämta henne var hon groggig men vaken. Men inte alls så trött som jag hade föreställt mig. Vi fick prata med en jättetrevlig sköterska, hon visade oss Disney och så fick vi åka hem. Med oss fick vi ett brev ”råd angående eftervård av Disney”. Gulligt! 🙂 Och 3 st sprutor med smärtstillandemedel.

När vi kom hem så kom hon ut direkt och vingade runt i lägenheten. Vi försökte hålla kvar henne i vardagsrummet och det lyckades vi ganska bra med. Vi la ut lite filtar och kuddar på golvet så hon hade något mjukt att ligga på. För att hålla kvar henne på filtarna la jag mig med henne. Vad tror ni hände sedan? Jo, jag däckade i ett par timmar!?!? Man undrar vem var tröttare av operationen, jag eller Disney!?

Hon ville äta och dricka nästan direkt när vi kom hem. Men hon var groggig så jag vågade inte ge henne så mycket ifall hon satte i halsen. Men vi 18-tiden åt hon tre! portioner mjukmat. Små dock men i alla fall. Hon måste ha varit hungrig, lilla pluttis.

Hon har inte sovit så mycket under dagen/kvällen. Är mest uppe och promenerar eller sitter/ligger på filtarna och tittar runt. Vaken och lugn.

Hur reagerade de andra katterna när vi kom hem? Väldigt olika. Blossom kom fram direkt när vi kom hem och kollade läget. Sedan la hon sig i transportburenburen och sov en stund. 🙂 Leo tyckte att Disney var hemsk så han väste och morrade åt henne? Knäppkatt! Vi trodde först att han misstog sig eller något men nej då. I hans ögon är Disney hemsk idag. Jag har försökt att gnugga Disney med en trasa och sedan gnugga Leo med samma. Det hjälpte väl lite grann. Först när Disney började ge ifrån sig lite ljud som han accepterade henne. Då kunde han gå förbi henne och tom äta bredvid henne. Hon är inte helt ok än men mycket bättre. Imorgon kommer de nog att blir vänner igen.

Sprutor med smärtstillande ska hon ha varje morgon i tre dagar. Ska bli spännande att se hur hon reagerar på det. 🙂

Om 10-12 dagar är det dags för återbesök. Hoppas att allt har läkt som det ska!

Hon är en tuffing våran lilla Disney. Hon frisknar till väldigt fort. Hon kom hem halv tre och sedan dess har hon velat äta direkt, är inte så intresserad av vila, vill tom leka lite mot kvällen, hon slapp även tratten hela dagen (men slipper den nog inte på natten). Hon är nästan sig själv på bara 14h. Det är väldigt bra, tycker jag. Jag trodde att hon skulle sova i ett dygn. Jag är väldigt positivt överraskad.

Bilder ska ni få se när bloggen vill samarbeta. Har fortfarande problem med den.

Har ni några erfarenheter av kastrering av katt? Dela gärna med er!

UPDATE: Tänkte bara tillägga att kastreringen på Husdjurshälsan gick på 990 kr.

Dag 2. Disney är pigg, äter och går på lådan. Leo har accepterat henne. Men inatt när jag skulle sova så ville jag att hon skulle ha tratten på. Disney hade helt andra planer. Hon fick sig ett tokspel och sprang runt i hela lägenheten. Jag fick ta bort den igen. Imorse hittade vi henne under sängen. Jag fick dra fram henne och ge henne medicin. Sedan tog det några timmar innan hon blev normal igen. Hon varken åt eller drack på flera timmar. Jag matade henne lite på eftermiddagen. Nu ikväll är hon gosig, lugn och verkar inte ha ont alls. Vi har ingen aning om vad det var som gjorde henne så konstig. Men det är skönt att hon mår bättre och att det går framåt!

Dag 3. Idag är Disney sitt gamla jag igen. Vi vaknade imorse, Disney fick sin medicin och så sov vi vidare. Skönt att sova ut. Det har inte varit så mycket sömn på sistone. Disney leker och busar mest hela tiden. Hon verkar inte ens känna av någon kastrering. Hon är inte intresserad av magen heller speciellt mycket. Att ge henne medicin är inga problem. Hon är så duktig våran lilla tjej! En skillnad som vi märkt hittills är att Disney är mycket lugnare. Hon är inte lika pippig och vild. Hon känns lugn och sansad. Kan man säga att en katt är mogen? Ja, då har hon blivit det i så fall. 🙂 Beslutet att kastrera henne känns så rätt just nu!

Dag 4 & Dag 5. Igår var det sista dagen då Disney fick smärtstillande. Hon var pigg, glad, lekfull och framförallt otroligt gosig och kärleklfull. Om ni bara visste vilken kärleksfull katt vi har fått! Helt fantastiskt. Idag är det första dagen hon är utan smärtstillande och det verkar gå bra. Den enda skillnaden är att hon inte leker lika mycket som igår. Men hon verkar inte ha ont. Såret läker oxå fint.

Dag 6 & 7. Disney mår prima. Hon är som hon brukar vara: glad, energisk och lekfull. Nu är det full fart här hemma igen. Stygnen skulle försvinna av sig själv men de sitter kvar än. Tid för återbesök är bokad.

Jag ska säga er att jag hade sådan ångest inför den här kastreringen. Jag vet inte varför, det kändes bara så obehagligt. Men nu i efterhand kan jag säga att det här var en ”drömkastrering”. Det kunde inte gå bättre än vad det gjorde. Så bra trodde jag aldrig att det kunde gå. Vi ska snart kastrera även Blossom men inför den kastreringen känner jag mig mycket lugnare.

spacer

7 comments on “Nu är katten Disney kastrerad

 1. Kattmamma

  Christell!
  Det är sprutor utan kanyl. Hon får medicinen oralt alltså. 🙂

  Kram kram

 2. Heléne

  Mm, jag vet, helt sjukt! Det arga har lagt sig (hände i november08), men respekten för det djursjukhuset har tyvärr försvunnit. De valde just det djursjukhuset då de/jag alltid annars varit kanonnöjda med behandling av djur och personalen har varit underbar. Men när något händer och ingen tar på sig ansvaret och kan stå för sina handlingar så går det inte. Vi åker nu istället till Stockholm om det är något akut eller till den underbara veterinären som finns i närheten här.

  Precis, det var därför jag valde att berätta. Ser nu att jag skrivit i min blogg att jag trodde på operationsbråck först (det var verkligen jättesvullet) men som sagt så var det bra att Hon åkte redan dagen efter med kissen då saken var värre.

  Ta hand om Dig nu!
  Kramar!

 3. Kattmamma

  Heléne: Ja, det är skönt att vila upp sig lite.
  Vad är det du skriver, Heléne!? Nä fy va hemskt!!! Stackars kissen! Vilken mardröm! Jag hoppas att hon fick smärtstillande efter operationen? Va hon måste ha lidit, lilla pluttan..

  Tänk vilka fantastiska varelser katter är. Hur hemskt det än är så repar de sig och blir pigga och glada igen. Vilka kämpar!

  Tack för att du delar med dig! Jag tror att sånt behöver komma fram så man vet och är uppmärksam.

  Många kramar till er oxå!

 4. Kattmamma

  Heidi: Förut var det inte så vanligt att honkatter fick med sig smärtstillande hem men idag är det det. Men jag kan tänka mig att det är fråga om pengar. Det kostar säkert liiiiite mer om man ska ha smärtstillande. Vi fick med oss det som sagt, inte på recept.
  Jag kan tänka mig oxå att när det gäller jourkatter/katthemskatter så vill de göra det så billigt som möjligt. Eller vad tror du? Du har nog mer erfarenhet av det än jag. 🙂

 5. Heléne

  Hej vännen!
  Skönt att Du fått ledigt resten av veckan, hoppas allt känns så ok som det är möjligt Agnes.
  Härligt att höra att även kastreringen är avklarad för lilla Disney, har en mardrömshistoria från när min mamma och pappas birma Clarissa skulle kastreras.
  Jag var ledig den dagen så vi bestämde att jag skulle hämta Henne hemma hos mapa och åka till Strömsholm (ja, jag skriver ut namnet på djursjukhuset, det kan de gott ha!). Kl 9 skulle jag vara där, när kl var närmare 10 fick jag komma in, lämnade in en mycket glad kisse som var supertrevlig mot den vänliga personalen och Hon skulle opereras direkt. När klockan närmade sig eftermiddag ringde jag för att höra hur det hade gått, då hade Hon inte opererats ännu utan på lördags em, dagen efter tog de in henne på operation efter 1½ dygn på djursjukhuset. Vi tyckte det verkade ruskigt onödigt men självklart, det är ett sjukhus så man förstod att de hade mycket att göra. Hursom, mamma hämtade henne men efter ca 5 dagar ringde Hon mig, frågade om jag kunde komma hem till henne och pappa då Hon tyckte att såret verkade ovanligt stort. Jag åkte hem och tyckte det verkade väldigt svullet, bestämde att mama skulle åka in med henne till distriktsveterinären dagen efter.
  Vet Du vad veterinären hade ”glömt”? Att sy ihop buken, de hade bara sytt ihop skinnet.. Clarissa sövdes direkt och fick ligga kvar då den underbara veterinären stannade med Henne för uppsyn. Var som var ”tur” enl. distriktsveterinären var att de inte hade sytt igenom henne överhuvudtaget i de inre skikten då hålet var 1dm stort och hade det varit mindre och ”styngen hade gått upp” skulle förmodligen tarmarna skavts sönder.
  Hursom, min mor har haft många arga diskussioner innan Hon fick tag på ansvarig veterinär på Strömsholm. Ingen vidare historia men som tur var så klarade sig Clarissa bra och är nu återställd, dock med ett jätteärr i/på magen.

  Hemskt hur sådant händer och ännu värre att ingen vill ta ansvar. Tackar för allt i världen underbar distriktsveterinär som upptäckte det direkt och hjälpte kissen.

  Nåja, sådant händer sällan, tråkigt är det dock när det väl händer.
  Tänkte iaf jag skulle dela med mig hur illa det kan gå, människor gör misstag.

  Massa kramar iaf till Dig och familjen! /Heléne

 6. Heidi.Kattfamiljen

  En liten fråga, jag har ju bara hankatter så honkatts kastrering har jag inte jättekoll på men vi har haft två honor som jourkatter här hemma och jag var i väg och kastrerade båda men ingen av dom fick med sig något smärtstillande med hem!!!!!! Skall dom ha det egentligen? Den här veterinären som kastrerade dom här honorna är lite skum och ingen jag skulle valt till mina egna katter. Men jourkatterna hade jag inget val eftersom den föreningen jag var jourhem åt hade valt henne som veterinär. Så gjorde hon ett fel som inte skickade med smärtstillande elr är det olika från veterinär till veterinär? Ja menar det måste ju göra jätte ont.

 7. Christell

  Hej
  men så skönt att det gick bra å att hon piggnat till lilltjejen… men förstår att leo reagera -luktar ju konstigt -hela disney liksom mina har reagerat på samma sätt men åxå intagit buren när nån varit iväg -vet väl att det inte är nån risk att de behöver åka… My hoppa omkring samma dag som de gjort det så hon blev röd vid såret så hon fick antibiotika… men annars inget -jag har haft papptallrikar till mina istället för krage för de vaken hör el kan gå med dom, klippt ur ett hål i mitten å sen satt fast med tejp eller häftkl annars kan man klippa ner tratten runt om så öronen blir fria, bara man ser till att de inte kan slicka på såret… något smärtstillande har jag aldrig fått till mina -å ge sprutor -enligt lag får man bara ge insulin -så sa de till mej när jag ville ge cindy sprutor ist för tabletter…men det kanske är ändrat.. de velar ju fram å tebax.. Aldrig varit nåt med de andra tjejerna utan det läkt fint å stygnen har jag fått ta själv…Nä dags förRasmus medicin…
  Ha det å kramizar

Leave a reply