Kitty Show – DVD för din katt

Kitty Show

CIMG63771

De här dvd filmerna köpte jag på föreläsningen med Susanne. Jag hade aldrig hört talas om dem tidigare fast de är typ 10 år gamla. De är alltså TILL katt och inte OM katt.

Kitty Show The Birds – handlar precis som det låter, om fåglar. Många och jobbiga sådana. De flaxar, de skriker, de bråkar. Känns äkta men ganska så jobbigt att höra på. Tanken är att filmen ska vara på när man inte är hemma. Den är alltså till katter och inte dess ägare. Jag är lite fjantig när det gäller att lämna lampor eller tv apparater på när jag inte är hemma. Jag får för mig att det kan börja brinna. Så jag får nog stå ut med filmerna.
Just den här filmen blev ingen favorit än så länge. De fattar inte riktigt vad det är som händer. Men jag gjorde lite fel. Man skulle anpassa volymen efter melodin och inte fåglarna. Jag gjorde tvärtom. Det var nog därför både vi och katterna upplevde filmen som ganska störande. 🙂

Kitty Show Video Toy – den här kan upplevas som ganska äcklig om man inte är så förtjust i insekter. För det är precis vad den handlar om. En massa olika insekter promenerar runt på tv-skärmen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Man kan ställa in den på natt eller dag. Alltså vita insekter på svart tv-skärm eller svarta insekter på vit tv-skärm. De flaxar oxå och låter lite men inte alls lika mycket. Däremot så ska man helst ha en gammal tjock tv och inte en lcd eller plasma. Tanken är att katterna ska få fånga insekterna.
Det tog ett tag för våra katter att fatta vad som hände men sedan ville de fånga ALLT. Disney var överlycklig. 🙂

Så här gör man:

  • Ha tvn någonstans där katterna har bra tillgång till den.
  • Ta bort alla lösa föremål som du är rädd om runt omkring tvn.
  • Katten vill helst ha tvn placerad i ögonhöjd och på tassavstånd.
  • Stör inte dina katter när de jobbar. Detta är allvar för dem!

Jag älskar att testa nya kattsaker! Men de här filmerna kommer nog inte användas så mycket.
Av två anledningar:

  1. Som jag skrev tidigare så är tanken att filmen ska vara på när man är borta så katten har något att sysselsätta sig med. Jag släcker ner allt när jag går hemifrån och kommer fortsätta med det.
  2. Jag vill inte att mina katter ska varken riva på tvn eller sitta på tv-bänken.

Vi kanske måste skaffa en liten tjock tv? 🙂

spacer

6 comments on “Kitty Show – DVD för din katt

  1. Pingback: Keyword2

  2. Kim

    Tack båda för tipsen!

    Mvh Kim

  3. Kattmamma

    Hej kattpappa! 😉
    Tack så mycket för ditt tips.. 🙂
    Hoppas du får en trevlig dag!

  4. Kattpappan

    Hej Kattmamma,

    Jag letade oxå efter kitty show the birs & the bugs. Hittade dem på http://www.kittyshow.se Beställde och fick dem hem skickade. Super.

    MVH
    Lars

  5. Kattmamma

    Hej Kim!
    Jag har köpt de av Susanne. Gå in på http://www.kattproblem.se/ och maila henne. Hon kanske har några kvar.
    Lycka till..

  6. Kim

    Hej, har letat överallt efter kitty show bugs filmen. Mina kissar älskar den, men den har utgått ur sortimentet på det ända ställen där jag hittat den! Vet du om det går att köpa på någon hemsida eller likande?

    Mvh Kim

Leave a reply