Leo verkar må bättre!

Dag nr 3.

När vi pratade med en väldigt vänlig kvinna på Husdjurshälsan i Göteborg sa hon att det tar ca 3 dagar för antibiotikan att börja verka ordentligt. Det är först då vi kan se om den hjälper. Idag är vi inne på tredje dagen om man inte räknar dagen då han låg inne och fick dropp. Då fick han sin allra första dos.
Igår kväll kräktes han igen och imorse kl.8 var det dags igen. Vi blir ju mer och mer oroliga.

leo

Igår fick han prova på Royal Canins Intestinal S/O. Först gick det bra men när jag serverade honom maten på kvällen igen så gick det mindre bra. Dock fick jag för mig att testa att spä ut den goda såsen med vatten. Ytterligare ett tips vi fick.

Som ni ser så testar vi med allt möjligt bara gubben blir bra igen! 🙁 Era tips är väldigt välkomna oxå, om ni har några.

Idag testade vi Hill´s i/d with chicken och den har han fått behålla hittills. Vi håller alla tummar och tår för att det betyder att han är på bättringsvägen nu.
Tur att jag är ledig över helgen så kan jag se till honom hela tiden. Det känns bäst av allt. 🙂

Royal Canins Intestinal S/O och Hill´s i/d with chicken är dietfoder som man köper hos veterinären. De är speciellt anpassade för känsliga magar. Finns både som torrfoder och våtfoder. Vi ger Leo våtfoder. Få han att äta annat torrfoder känns ganska omöjligt just nu. Men mjukmat går alltid lättare. Tur det!

Håll nu tummarna för oss! 🙂 KRAM

spacer

3 comments on “Leo verkar må bättre!

 1. Wikki

  Krya på dej Leo! Om du har UVI så går den nog bort nu med antibiotikan.
  Tips om urinprov, som Stora matte lyckades med: Hade lite kattsand i lådan men var beredd med en stor bred plastpåse när katten Ville hade UVI. Precis när han satte sig efter att ha krafsat sköt hon in plastpåsen under svansen, inte öppen utan plant så att den bara kom som en folie över sanden, och tryckte ner lite i mitten över kissgropen så att den fångade lite kiss, sen snabbt vika ihop den när det var färdigkissat och dra undan innan missen krafsade! Det lyckades!
  TassKram Wikki

 2. Bizi

  hoppas Leo-Katten blir frisk snart.

  Här brukar vi blanda det vanliga torrfodret med lite vatten när de är dåliga. Om ni nu ger torrisar i vanliga fall så är det ett tips.

  Kram & Katthår

 3. sofie

  Jag hoppas verkligen att det betyder att han är på bättringsvägen! Vill inte se Leo sjuk mera! 🙁
  Jag är så fjantig av mig att nu för att Leo är sjuk (och han är väl en Chinchilla Perser eller Silver Shaded) så tänker jag att Doris kan råka ut för samma sak! 🙁
  Blir han bättre är det precis som att jag får en försäkran på att ifall Doris blir dålig någongång så behöver det inte betyda att hon måste dö.

  Ja, jag tänker väl för mycket nu igen.. Men det är viktigt för mig att Leo blir frisk.
  *håller tummarna*

  KRAMAR!

Leave a reply