Vad är det för fel på Leo?

Jag ville tacka er så himla mycket för era varma hälsningar till lilla plutten!
Ni är ♥ UNDERBARA ♥
Det värmer jättemycket att ni är så många där ute som bryr sig om honom!!

Igår:
Det blev inget urinprov. Heeeeeeeelt omöjligt. Har någon av er lyckats att ta urinprov på en katt? HUR har ni lyckats? Jag och sambon passade Leo hela kvällen så att han skulle kissa i den specialgjorda lådan för att vi ska kunna ta ett prov. Vid ca 22 tiden visade han tecken på att vara kissnödig så jag var med honom heeeeeeela tiden. Men katten hade bestämt sig! Han sprängs hellre än kissar på de konstiga plastkorna. Till slut tyckte jag synd om honom. Han hade trots allt urinvägsinfektion (sa de på kliniken). Jag försökte med att flytta på plastkorna till deras vanliga kattlådan så han kände igen sig. Han gick och satte sig i ett annat hörn i kattlådan och tittade surt på mig. Till slut stack han! Men när jag fyllde på lite av deras vanliga kattsand i det andra hörnet då kom han glatt och kissade direkt. Då gick det fort, så fort att jag inte ens hann fånga mer är 3 droppar. Och 3 droppar urin kommer man inte långt med. Man såg ganska tydligt att det var blod i urinen. Flera timmars vak och ca 1 timmes plåga och så sket det sig. Men vi försökte verkligen, det ska gudarna veta. Men han vann, lilla sketkatt! 🙂

leo

Idag:
I natt spydde han ett jätteberg. Det gjorde han även i eftermiddag. Jag var på jobbet så sambon fick i uppgift att hålla ett vaket öga över Leo. Men när han spydde en gång till kontaktade vi kliniken. De var verkligen jätterara men kunde inte komma på varför han kräks. Hmm.. Han verkar inte må dåligt men han är ju inte bra heller. Konstigt det där.
Vi fick lite råd, bl.a att ta temp för att se om han har feber samt testa med dietfoder. Efter mitt jobb åkte jag direkt och köpte en termometer, sedan åkte vi och skaffade dietfoder till lille killen.
Han har ingen feber iaf, termometern visade 38,1 grader. Helt ok. Maten fick han smaka på och han tyckte den var ok. Så nu sitter vi här och håller alla tummar vi har för att detta ska hjälpa.

När det gäller medicin så är det inga problem att ge honom det. Jag var lite orolig att han inte skulle vilja ta det men han är ju världens snällaste katt som jag kanske nämnt för er tidigare ;). Han vill så klart inte ha det men han tar det utan att bråka särskilt mycket.

Hoppas ni får en himlans trevlig fredag kväll! KRAM

spacer

2 comments on “Vad är det för fel på Leo?

 1. Kattmamma

  Hej Sture!
  Tack för tipset. Det ska vi testa och se om Leo kan tänka sig att kissa på ett papper. 🙂 Plastkulor var verkligen ingen hit!

  KRAM

 2. Sture

  Stackars Leo! Hoppas verkligen han blir bra snart!
  Jo, jag har ett litet tips vad gäller urinprov. Husse och matte höll på och bråkade med de där konstiga plastkulorna och jag tyckte de var läskiga så istället la de bakplåtspapper (bara ett papper) i en tom låda, det kändes lite bättre att kissa på faktiskt.

  Tass
  /Sture

Leave a reply