Katten avlivades av misstag

Läste en artikel i Aftonbladet idag om att veterinären avlivade fel katt

Vi har varit med om en liknande grej men inte alls på samma nivå. Nu vill jag inte avslöja var och varför men vi åkte för en grej och veterinären höll på att göra något annat. Men där var det inte hans fel utan tjejens som tog emot oss. Hon som vi bokade tiden hos. Hon skrev nämligen fel i papperna. Då är det inte så lätt för veterinären att veta att han gör fel om det står något annat i hans papper. Hur som helst som lyckades vi att rätta till problemet innan det var för sent. Mycket tack vare att vi pratar med veterinären och han pratar med oss. Det är väldigt viktigt.

Hur som helst så är det väldigt tragiskt när sånt händer, men jag tror inte att det är så ovanligt. Det behöver som sagt inte ens vara endast veterinärens fel. De är människor de oxå. De har sina liv, som vi inte har någon aning om. De kanske har ett helvete hemma, vad vet vi!? De KAN göra fel.

Vi har oxå ett ansvar som ägare, att se till att katten får den behandling den behöver. Om veterinären tar fram en spruta så undrar jag ju så klart vad den är för. Jag står inte tyst och tittar på allt. Jag vill ju veta vad veterinären ska göra med min katt! Fråga, fråga, fråga. Känns det inte rätt, byt veterinär.

Däremot om vi lämnar in katten så kan vi ju inte påverka så mycket, men det minsta vi kan göra är att dubbelkolla att de vet vad de ska göra.

Det här är tragiskt men vi kan lära oss något av det. Förlita dig inte helt och hållet på veterinären och glöm inte att de oxå är människor. De brukar inte göra fel, men det KAN alltid hända. 

Självklart är det lätt att säga att det är veterinären som är boven i det här dramat, men om ägaren står bredvid och inte säger något? Det låter lite konstigt i mina öron. Om jag åker med min katt till veterinären för en skadad svans och veterinären ska ge honom spruta i magen så undrar jag ju så klart varför, eller?
Lär er något av detta! Ha koll på era små älsklingar!! Allting kan alltid gå fel, det är egentligen tur att det inte gör det. Risken finns där ALLTID! Överlåter man ansvaret helt och hållet till någon annan så kan allting gå fel.

Missförstå mig rätt nu. Jag tycker jättesynd om både katten och familjen, men jag tycker inte att det är rättvist att bara kasta skit på veterinären. Att dra upp hans höga ålder är lite lågt. Det här kunde ha hänt ALLA. Oavsett ålder och kön. Vi är alla människor och alla gör vi fel.

spacer

2 comments on “Katten avlivades av misstag

 1. Kattmamma

  Du är så välkommen Ullrika!

  I vårt fall handlade det inte om liv eller död som för de andra men tråkigt ändå. Det är väldigt tragiskt men jag har lite svårt att förstå hur det kommer sig att veterinären avlivar min katt framför min näsa utan att jag märker det. Låter inte det lite konstigt?
  Men jag vet inte, det kanske går? Vad tror du?

 2. ullrika

  men oj så hemskt. för alla inblandade. blev alldeles kall när jag läste att ni varit med om nåt liknande men lättades kvickt när jag förstod att ni hann hindra.

  härligt med en kattblogg! måste snoka mer när klockan är lite mindre 🙂

  tjo!

Leave a reply