Kattsand – Ever Clean

Det finns 6 olika Ever Clean kattsand på marknaden just nu:
Ever Clean har bytt namn på sina produkter så i parantes kommer jag att skriva det gamla namnet så man håller koll på vilken  som är vilken.

När vi skulle handla sand strax efter bytet av namn och letade efter våran kattsand så sa säljaren bara: ”den är slut, men ta den istället, den är likadan!” Så så var det med det. Ingen direkt förklaring. Trist, men alla säljare är tyvärr inte hjälpsamma.

Ever Clean – Extra Strength Unscented (Heavy Duty) – den har en förbättrad klumpbildningsförmåga. Den innehåller aktivt kol i varje korn som fångar upp och håller kvar den dåliga lukten.
Den säljs i 11,35 kg och 6,36 kg.

Ever Clean – Less Track (Low Track) – den innehåller större korn, är svagt parfymerad och har en förbättrad klumbildningsförmåga. Den innehåller aktivt kol i varje korn som fångar upp och håller kvar den dåliga lukten. Den passar bra till långhåriga katter. Den använder vi till våra katter och det fungerar väldigt bra. Den säljs i 11,35 kg.

Ever Clean – Extra Strength Scented (Fresh Guard) – Den innehåller parfym som aktiveras vid kontakt med fukt. Den har en förbättrad klumbildningsförmåga. Den innehåller aktivt kol i varje korn som fångar upp och håller kvar den dåliga lukten. Den säljs i 11,35 kg och 6,36 kg.

Ever Clean – Multiple Cat! (Active Block) – Den innehåller aktivt kol i varje korn som fångar upp och håller kvar den dåliga lukten. Den är parfymerad och innehåller fler bakteriehämmande mineraler som ska minska uppkomsten av dålig lukt. Den här sorten passar bra till hushåll med fler katter. Vi har börjat använda den. Den luktar gott men inte för starkt. Katterna verkar gilla den. Den säljs i 11,35 kg.

NYHETER

Ever Clean – Multi-Crystal Blend – Den innehåller Silicagel som ska absorbera fukt. Den innehåller aktivt kol i varje korn som fångar upp och håller kvar den dåliga lukten. Den är oparfymerad. Har du din kattlåda i våtutrymme passar den dig bäst! Den säljs i 11,35 kg.

Ever Clean – Cedar – Den både innehåller äkta röd ceder och doftar som en sådan. Den innehåller aktivt kol i varje korn som fångar upp och håller kvar den dåliga lukten. Den har en väldigt bra klumpbildningsförmåga. Inget för långhåriga katter då träflisorna fastnar i pälsen.

Vi kombinerar Ever Clean – Ever Fresh och Ever Clean – Multiple Cat! just nu och både vi och katterna är glada och nöjda. Ever Clean kattsand kan tyckas vara dyr då 11,35 kostar 199 kr och 6,36 kr kostar 119 kr, men vi tycker att det är värt det. Den bästa sanden jag använt!

Vilken kattsand använder du? 

spacer

5 comments on “Kattsand – Ever Clean

 1. mari-anne

  har precis köpt ever clean kattsand i dag.
  och jag märkte direkt att detta var en toppensand.
  har haft klumpe och miss cat, och jag rekomenderar ej dessa två.
  kommer att köpa ever clean kattsand nästa gång

 2. mari-anne

  har precis köpt 2st everclean kattsand 6kg.
  och jag märkte direkt att detta var en toppen sand.
  har prövat miss cat och klumpe kattsand.
  och jag bojkottar båda sorterna av klumpe och miss cat.
  så hedan efter så blir det everclean katt sand.
  rekomenderar till 110%
  mvh rallarrosens

 3. Eva

  Jag har köpt två förpackningar Ever clean Extra Strength scented då jag har 2 vuxna och 4 kattungar som skall gå på låda.

  Men sanden lovar inte vad den säjer den gör. Parfymen dog väldigt snabbt och lådan stinker trots att jah tvättar ur lådan ibland och rensar noga med en stor spade först och sedan en fin maskad spade efter.

  Nu har jag satt ut en låda på balkongen och skall se om lådan torkar upp under den soliga dagen.

  Jag har haft denna sort i flera år men nu slutar jag för utvecklingen på den billigare sanden har gjort så att en del billiga är minst lika bra.

  Jag köper sand på Maxi och de som liknar Ever clean med små sandkorn för det verkar som dom är det bästa. Se upp så du inte får stor kornigt för den jag köper som jag inte kommer ihåg namnet på har både stora och små korns förpackningar.

 4. Anki

  Hej jag använder också Ever Clean Multiple cat men har tänkt att prova Ever Clean Less Track den ska inte damma så mycket har jag hört . Multiple cat började jag använda för uppfödaren till min lilla älskling använde den och jag får säga att den är superbra .När jag häller upp ny sand vänder jag bort näsan och det har gått bra .Jag visste inte att det var hälsovådligt ,tror inte det är så farligt för då skulle man ju inte kunna använda det till kissemissarna heller ,eller ?? MVH/ Anki

 5. Tess

  Jag använder Ever Clean Multiple cat och den är jättebra, men dammar en hel del när jag häller upp nytt. Har blivit lite orolig efter rapporter om att ler-kattsand inte är bra för hälsan, men vet inte vad denna kattsand är för något…Hittar heller ingen innehållsförteckning.

Leave a reply