Hur har ni det?

Hur har ni haft det under jul & nyår? Har ni varit lediga eller jobbat? Har ni skaffat julklappar till era kissar? Vad blev det för skoj i så fall? Nu tycker jag allt att ni är lite för tysta här! Kom igen, prata lite med mig! 🙂

Vi måste ju få igång er lite igen annars blir det ju trist om jag bara ska prata med mig själv!

Vill ni ge mig lite förslag på vad ni vill läsa om eller ska vi kanske köra en tävling? Vad skulle ni vilja ha för pris isf? Jag är inte omöjlig! Kom med förslag! 😉

Hos oss är det bara bra. Leo har börjat bli lite tjatig igen. Det brukar betyda att han är missnöjd med något. Vi tror att det är pälsen. Han har blivit långhårig igen och pälsen har blivit smutsig. Så i helgen ska jag klippa honom och så ska vi även försöka bada honom. Det är dock lite större projekt så vi får se om vi hinner i helgen också eller om vi får ta det lite längre fram.

Disney & Elvis är ovänner. Sedan Bloss försvann så har det blivit lite ”ojämt” i kattgänget på något sätt. Disney & Elvis muckar gräl jämt. Disney väser på Elvis så fort han kommer i närheten och Elvis klappar till Disney så fort hon går förbi. Så de undviker varandra kan man väl säga. Hoppas det går över!! Undrar varför det har blivit så här?

Kom igen nu, prata med mig! Hur har ni det? Berätta! ♥

spacer

4 comments on “Hur har ni det?

 1. Agnes

  Tack själv! Kul att prata med någon annan än mig själv. 😉
  Jag förstår vad du menar. Så tänkte jag också med vår första katt Leo. Jag fick rådet att bada han varannan vecka så han skulle vänja sig. Så vi badade honom ofta. Och visst är han mest van vid vatten av alla katter men han gillar det inte mer för det.
  Så jag skulle snarare vilja avråda att bada i onödan. Dock är det bra att bada katterna när de är unga några gånger för att man ska slippa ta fighten med en vuxen katt (mycket jobbigare) 🙂 Men varannan vecka är för ofta. Helt onödigt!

  Vänta med att kissen och du blir kompisar men du kan börja leka med den med vatten så ska du se att det kommer gå bra när det väl är dags. 🙂

 2. Marie

  Tack – ja min egen känsla var väl också att vänta, nej den är inte smutsig utan det var mest att jag tänkte att man ”måste” bada en Main Coon ibland – men det kan väl egentligen inte vara nödvändigt om de inte blivit smutsiga av nåt? Tack för kommentar!

 3. Agnes

  Hej Marie,
  Mitt spontana tips är att vänta med att bada den tills ni lärt känna varandra och den har gjort sig lite hemmastadd. 🙂
  Varför vill du redan bada den undrar jag? Är den smutsig?

  Sen finns det katter som inte har något problem med vatten och sen finns det katter som hatar vatten. Vet du vad din katt tycker om vatten?
  Du kan läsa lite om hur vi gör när vi badar våra katter. Det finns några inlägg under ”våra katter” och ”pälsvård” tror jag. Kolla lite där.. Du kanske hittar svaret där?

  Lycka till med din nya familjemedlem! 🙂

 4. Marie

  Har du eller någon annan nåt bra tips när man ska bada katten? Har nyss skaffat en Main Coon och jag vill ju inte att det ska bli nåt traumatiskt så han vlir rädd för mig nu när han är så ny. Vill inte heller bli sönderklöst av en panikslagen katt! 🙂

Leave a reply