Årsresumé 2013

Eftersom jag bloggat så hiiiimla dåligt det här året så tänkte jag kompensera det genom en liten årsresume´. Vad tror ni om det?

Den här bloggen är verkligen värdefull för mig. Den handlar om våra katter som är, har varit och kommer självklart även i fortsättningen att vara en stor del av våra liv och jag är så glad för att jag en dag bestämde mig för att starta den här bloggen. En dag när kissarna inte finns med oss längre så kommer de alltid att finnas kvar här. Minnet är bra men kort och blir inget annat än sämre med åren, då är det väldigt skönt att gå in här och läsa och minnas.
Jag får ju även med en hel del från mitt privatliv i bloggen, trots att jag är ganska anonym. När jag tittar tillbaka i arkiv så får jag upp många fina minnen. Det betyder väldigt mycket för mig!
Kontakten med er är också väldigt roligt, trots att ni inte säger så mycket längre. Men jag ser allt att ni är här. 😉 Hoppas ni tänker prata med mig mer i år annars blir det tjatigt om bara jag ska hålla på. Så mera kommentarer är min önskan från er!

År 2013 har tyvärr varit ett tufft år men några glädjestunder har vi allt haft. ♥

I januari fyllde Blossom 6 år. Vem kunde ana att det skulle bli hennes sista födelsedag. 🙁 Dessvärre var vi inne i en bebisbubbla så Bloss blev inte firad något vidare. Men livet är som det är ibland och nu i efterhand grämer jag mig lite men jag vet att jag gjorde så gott jag kunde där & då.

I februari var det dags för Elvis att fylla år, han blev hela 3 år. Vi döpte Vanessa och hade lite gäster på besök. Kul och fullt upp med andra ord!

Mars var en ganska lugn månad. Hände inte så mycket men vi befann oss fortfarande i den härliga bebisbubblan så vi levde mest för och med varandra och vår älskade lilla skatt. Kissarna började någonstans där finna sina nya platser och trivas med det nya livet lite bättre. I början var de nog i chocktillstånd. Som vi andra! 🙂

April, i och med att våren började ge sig till känna så började även vi att långsamt titta ut från vår lyckobubbla. Det var dags för lite släktkalas och annat skoj. Det här var också sista månaden då vi var omedvetna om Blossoms sjukdom.

I maj åkte vi bort en vecka och när vi kom hem möttes vi av en dösjuk Blossom och mardrömmen började. Blossom var inne för dropp för första gången och fick sin första antibiotikakur som varade i ca 10 dagar. Den sista maj har jag noterat i almanackan ” Bra värden, Bloss mår bättre”.

Juni. Vi fortsatte att vårda Blossom. I mitten av juni var livet nästan som det brukade vara i drygt en vecka. Förutom våran oro så verkade iaf Blossom att svara på behandlingen ganska väl. Men det vände när vi minst anade och sedan gick det bara åt ett håll. 🙁 Blossom var inne på sin andra vecka med dropp som övergick i antibiotikakur i nacken i 21 dagar. Det var också månaden då jag fyllde 33 år.

Juli var den värsta månaden på hela året. Det var då vi fick ta avsked av en älskade familjemedlem, alldeles för hastigt och alldeles för tidigt! 🙁 Ungefär en vecka efter avslutad antibiotikakur orkade inte Blossoms kropp längre och vi var tvungna att ta det hemska beslutet att låta henne somna in. Den 23/7 ca kl 19 var vi inne på Västra Djursjukhus och tog farväl av henne. Du kan läsa mer om Blossom här. Resten av månaden känns mest som en dimma.

Augusti var också en månad som har fallit i glömska. Vi gick tillbaka in i vår bebisbubbla och njöt av varandra och ”myste” mycket hemma. Vi försökte att förstå vad som hade hänt de sista månaderna. Det tog ett bra tag innan vi kunde prata om Blossom utan att bli ledsna. Att förlora henne hade varit hemskt hur som helst men att åka iväg och komma tillbaka till det här kaoset var svårt att greppa. Att det sen slutade som det gjorde, gjorde det väldigt svårt för oss. Hade vi kunnat göra något annorlunda? Det får vi nog aldrig veta.. 🙁

I september var det dags för Disney att bli firad. Hon blev 6 år lilla pluttan. Annars var det en lugn månad. Jag tyckte att det var skönt att hösten var på ingång så man kunde dra sig inåt och mysa i soffan under en filt. Jag var trött på sommaren kan man lugnt säga. Det var ingen bra sommar!

I oktober fyllde Leo år, han blev hela 7 år. Det var lite skrämmande måste jag erkänna. Jag blev lite nojjig över att han gick över till ”gubb”sidan. Betyder det att han också blir sjuk? 🙁 Nu tar vi ingen för givet efter det som hänt. Vi fick oss en ordentlig läxa.

I november fyllde Vannesa 1 år och det var den första glada upplevelsen sedan vi miste Blossom. Jag kände att det var då jag började komma tillbaka till mig själv igen och att jag kunde acceptera att Blossom inte finns även om jag så klart fortfarande kan bli ledsen och vi saknar henne något enormt. Men det var min vändpunkt till en positiv syn på livet igen. I november började även mina planer med webshopen att ta form. November var en bra månad med andra ord!

I december var det dags att lansera vår webshop -> jollycat.se En av mina drömmar som har gått i uppfyllelse! Jag hoppas att ni också kommer att ha glädje av den. ♥

Så vi kan nog lugnt säga att 2013 bjöd inte på några höjdpunkter, istället fick vi en hel del sorg. Så vi får hoppas på att 2014 kan vända på steken. Vi önskar oss mera glädje, HÄLSA och lycka. Det är väl inte så mycket begärt? 😉

Hur har erat år varit? Är ni nöjda eller besvikna på 2013? Kram

spacer

2 comments on “Årsresumé 2013

  1. Agnes

    Tack Lotta för att du delar med dig! 🙂
    Dock låter det också som ett lite ansträngt år. Hoppas verkligen att Moses blir frisk snart. Tänker på er!
    Du får gärna fortsätta att lämna små spår efter dig. Det är väldigt skoj för oss. Annars blir det som jag skrev lite tjatigt om bara jag hörs. 😉

    God fortsättning på er också och hoppas att 2014 har bättre planer för oss alla! Kramar

  2. Lotta & Moses

    Hmmm………2013 började ju med att jag var arbetslös och det i sig tillsammans med all den snö vi hade då var ”tungt” att hantera. När jag sedan äntligen bestämde mig för att börja plugga till uska, kom in på utbildningen och dessutom kände att jag valt rätt så kändes det ”ljusare”.
    Sen när julen kom och Moses blev dålig så blev det ”tungt” igen!! Just nu fortsätter vi med tvångsmatningen och gläds åt småsaker som att han äter lite torrisar då och då, vill gå ut, går på lådan som han ska, inte sover hela dagarna, klöser på sina klösbrädor mm……….sååå……..vi hoppas 2014 blir ett bra år och att vi får njuta av Moses sällskap en tid till – men, eftersom just det är något man inte rår över så kan man ju bara hoppas!
    Önskar er en god fortsättning och kommer självklart att titta in här……..och lämna små spår efter mig!
    Kram å nospussar från mig å Moses

Leave a reply