Tror katten att du är en annan katt?

Vad tror ni om det här påståendet att katten tror att du är en annan katt? Jag vet inte riktigt om jag kan köpa resonemanget rakt av. Jag blir nästan lite provocerad av sånt. För hur kan vi egentligen veta vad katten tänker? Rätta mig om jag har fel men precis som det inte går att veta vad en människa tänker går det väl inte att veta vad en katt tänker egentligen. Vi kan bara spekulera och gissa oss till det men att påstå att man vet. Nja, det är lite väl vågat för min smak. Vad tror ni?

Hur kan man vara så säker på sin sak som den här biologen som har skrivit boken ”Cat Sense”? Han tar upp fler tokiga påståenden men just den här fångade mitt intresse idag! 🙂

Här kan du läsa hela artikeln!

spacer

2 comments on “Tror katten att du är en annan katt?

  1. Agnes

    Kunde inte sagt det bättre själv! 🙂
    Jag är också väldigt tveksam till det. Nu vet inte jag hur han kom fram till det resonemanget men man dumförklarar katten en aning tycker jag när man påstår sånt. :/

  2. Marie

    Det där tror jag inte ett dugg på faktiskt, varför skulle katten vara så ”dum”så den tror att vi människor är katter? Med samma resonemang skulle ju katten i så fall tro att en hund som hör till hushållet också är en katt, de klassiska lagårdskatterna skulle tro att korna är andra katter osv… nja, jag tror inte det är mer komplicerat än att katten lärt sig leva med människan och faktiskt trivs med oss! 🙂

Leave a reply