En kort uppdatering om vad som hänt sedan sist..

Leo

Leo har blivit klippt och duschad och är nu så himla söt igen. Han blir bara så förändrad efter att pälsen är borta, inte bara utseendemässigt alltså utan även personligheten blir lite annorlunda. Han blir som en kattunge på nytt. Mysig och väldigt lekfull. Han fryser lättare utan sin tjocka päls så han söker sig mera till oss. Vil gärna ligga i knät i timmar. Det gillar vi. Men han blir framförallt ren, söt och så lycklig.

Blossom

Blossom och hennes tänder alltså. Vi tror att hon nästan är fri från sina tandproblem. Jag håller ett öga på henne och så fort jag misstänker att hon kanske har tandvärk så bortar vi tänderna och firar det med en stor skinkbit. Det verkar funka för hon blir glad efter det igen.
Hon leker mera, har gått upp lite i vikt och sover mindre. Det tolkar vi som bra tecken. (Jag skriver ett inlägg om tandborstning snart. Jag vet att flera undrat över det)
Vi planerar även att kastrera henne så snart det bara går.

Disney

Disney är en glad prick som vanligt. Hon fortsätter att lägga på sig efter kastreringen och känns nu mer som en vuxen katt fast i minformat. 🙂 Pälsen har blivit lite tjockare oxå. Hon har även blivit ganska mammig. Inte mig emot. 🙂 Hon följer mig vart jag än går. Jag har mina misstankar om varför det har blivit så. Varje morgon (det spelar ingen roll vilken tid) så fort jag har gått upp så dyker Disney upp och springer efter mig med svansen i vädret. Hon ger sig inte förrän hon har fått sin frukost som består av en liten portion Sheba mjukmat. Hon har skapat den rutinen alldeles själv och det ska mycket till om den ska rubbas. 🙂 Lilla pluttan.. Hehe


Jag lovar att uppdatera med nya bilder nu i dagarna. Det var ett tag sedan nu.


Tack än en gång för ert stöd! Jag blev så rörd när jag såg hur många av er finns kvar med oss fortfarande. Det värmde i hjärtat ska ni veta. Jag vill att ni ska veta att ni är väldigt värdefulla för mig och för bloggen. Utan er hade inte bloggen varit så bra som den är idag. Tack för det!

spacer

7 comments on “En kort uppdatering om vad som hänt sedan sist..

 1. christell

  Hej jaänge sen nu…
  tonsillen sitter i halsen som hos människor 🙂 (tror den heter så iaf) jo allt har gått bra men badrummet har fört med sej en massa extra jobb -hantverkare behöver väl inte säga mera…
  Va som om my höll på att bli förkyld, rann ur näsan (genomskinligt) å hon fnyste å hade sej sen lukta det konstigt ur munnen på henne… så de va tvugna att söva henne då upptäckte dom att tonsillen var svullen… jag trodde hon hade nån inflammation i tänderna -får ju inte öppna munnen på henne, men veterinären fick kika lite å tyckte de kunde ta tandsten på henne… men hon är bra helt nu -fnyser inte el nåt men tänderna väntar vi med…
  Nä ska kolla på tv: nu
  Ha en braig kväll Kramizar

 2. Sophia och katterna

  Vad roligt att höra lite mer från er igen, det var ett tag sedan.
  Och vad roligt att allt verkar vara bra 🙂

 3. pip och murre

  kul att du berättar lite om dina katter!

 4. Kattmamma

  Hej Christell,
  det var inte igår vi hördes! 🙂
  Hampus måste ha haft maximal otur att födas som långhårig katt då. 🙂
  Vad är tonsillen? Är det farligt? Hur får de det?
  Stackars My.. 🙁
  Har allt gått bra med flytten?
  Kramar till er!

 5. Kattmamma

  Hej Sofie,
  Va gulligt!! 🙂
  Haha.. Man får passa på när de känner för det.. 🙂 Men med åren har jag märkt, kan man lirka dem liiiite grann så man får som man vill fast de tror att det är de som bestämmer. 🙂 Lite som med män.. Hihi
  Jag tror att det är precis början till en kelig Doris.. 🙂 Leo var inte alls kelig i början men nu är det han som är vår knäkatt.. 🙂
  Kramar!

 6. christell

  Hej
  skoj med lite info om dina gosar 🙂 va gulligt med Disney -de lär sej fort om det nåt de gillar… min Hampus blev åxå lycklig när pälsen kom av -han skulle varit född naken-katt 🙂 Min Lilla My ska kolla tänderna snart men hon har en infektion i tonsillen så vi väntar tills hon ätit antibiotika-kuren och fått svar på varför tonsillen var så svullen… tog bort den och skicka iväg på analys… så får vi hoppas det bara var tillfälligt… verkar ju inte sjuk el nåt utan bara att det varit som hon varit på väg att bli förkyld… konstiga saker de kan råka ut för de små liven…
  Ha en braig kväll Kramizar

 7. Sofie

  Hihi, vad kul att höra det du berättar om Disney! Doris gör precis samma sak när jag vaknar på morgonen! Oavsett om det är halv sex eller halv tio så följer hon med mig in till badrummet och vill kramas och kelas! VARJE MORGON. Jag vaknar ofta av att jag behöver gå och kissa och det har hon lärt sig, så vi har vår lilla ”kelstund” inne i badrummet! hihi. 🙂
  Annars är ju Doris, som känt, inte den keligaste katten som finns. Men på morgonen då har vi ”Doris-Sofie-time” för bara oss två. 🙂 Kram

Leave a reply