Varför gör katten så?

Fråga:

Hej, du är mycket mer expert på katter än jag. Jag har 2 frågor som jag undrar om du kan svara på om du har tid och lust och så.
Den ena är att min ena katt (har 2) är en kattunge på ca 7 mån. Den är en blandning mellan Birma, skogkatt och bondkatt. När han leker med sina leksaker så lägger man alltid dom i vattenskålen. Oavsett om det är tyg eller plast leksaker. Sedan blir han ledsen och går runt skålen och jamar och tycker synd om sig själv för att han inte har något att leka med längre. Vet du vad detta kan bero på eller har du hört om liknande beteenden förut?

Det andra jag undrar är att den ena hankatten (samma som i förra frågan) kommer alltid till mig och pussas och kelar med huvudet i mitt ansikte och så men aldrig på min sambo. Däremot så kommer han alltid till henne och ”trampar” när han ligger i soffan. Det gör han adrig med mig. Vad signalerar det här?

Inget av det jag skirver om är några problem men det hade varit kul att förstå katten lite bättre. Han är välrden snällaste katt som går med på allt när man lyfter och bär honom. Han sköter sina behov och är rumsren till 100% tvättar sig och är snäll mot sin lilla syster. Tack för en bra blogg!.. Henke

Svar:

Hej hej!
Va kul att en kille ställer frågan! Det är lite ovanligt. 🙂
Det här var inga lätta frågor det, Henke.

Jag har tänkt och tänkt och kliat mig i huvudet men jag kommer inte på någon förklaring till dessa beteenden.

Våran Blossom är lite så som du beskriver i din andra fundering och vi vet inte heller varför.

Jag har faktiskt ingen aning i dagsläget men jag tycker att dina frågor är väldigt intressanta så jag lägger upp din fråga och hoppas att någon av mina kära läsare kan svaret. 🙂

Så vad säger ni? Hjälp oss att förstå våra katter! Har någon av er kommit på vad det kan handla om? 🙂

Tack på förhand!

spacer

2 comments on “Varför gör katten så?

 1. Kattmamma

  Tack för svaret Christell!
  Va duktig du är!!
  Det låter ju helt rymligt det du skriver. Hoppas att Henke har fått svar på sin fråga. 🙂

  KRAM

 2. christel

  Hej
  Som jag tror och hört så ”boar” din katt när den lägger leksakerna vid vattenskålen alltså tycker den om sina leksaker… att han jamar är väl att han vill dom ska komma upp ur matskålen el att husse/matte ska hämta dom åt han… 🙂 el talar om att han lagt dom där…
  det andra att den är i ansiktet är en kärleksförklaring katter buffar och så mot varandra så du är alltså en kär vän… sen att han mjölktrampar är ju att det är gosigt hos matte -känner samma trygghet som hos mamma katt han går alltså tillbaka till kattungestadiet ni har alltså en jätte-mysig katt som älskar er… mina mjölktrampar på mej men gjorde det inte på min sambo… så det är väl nåt de har för sej kanske…
  Mvh christell

Leave a reply