Duschdags för katterna & svartsjuka?

Idag har det blivit dags för Leos och Disneys dusch.

Jag började med Leo. Och jag kan bara säga att Leo hade helt andra planer. Han hade inte tid för sånt där trams. Då är det bäst att streta emot så mycket det går så ger matte upp. 🙂 Det är hans strategi. Han är dock väldigt snäll men otålig, gapig och allt annat än samarbetsvillig. Men som alla andra gångerna vinner matte och katten blir ren och fin OCH lycklig! Han är väldigt pigg och glad efteråt, som en kattunge på nytt. Men inte är han lätt inte.

Disney är precis tvärtom. Hon bara sitter i badkaret och tycker synd om sig själv. Lilla pluttan! Det går fort och smidigt att duscha henne. Jag blir helt chockad över hur lätthanterlig hon har blivit. När jag fönade henne så morrade hon så sött men inget mer. Hur bra som helst!

Blossom kammade jag bara igenom efteråt. Jag misstänker att Blossom är svartsjuk på de andra två. Hon sitter och surar när de får uppmärksamhet och inte hon. Det spelar ingen roll om det är dusch, kloklippning eller lek det handlar om. Hon vill att man ska ta sig an just henne. Man ska ge henne all uppmärksamhet, då är hon glad. De andra är inte alls sådana.

Varför är det så? Vad beror det på, tror ni? Är det bara olika personligheter eller kan det vara något annat? I så fall vad?

Jag har funderat på en sak idag. Leo har alltid varit lättast att duscha och Disney svårast, hon låtsades svimma och försökte hela tiden att hoppa ut ur badkaret. Nu känns det som att de har bytt plats de två. Antingen det eller så är det så att jag förväntar mig att Leo ska samarbeta, vilket han inte gör nu längre och att Disney ska motarbeta mig och hon bara sitter där. Någonting har förändrats, antingen min inställning eller katternas beteende.

Vad tror ni!? Min inställning eller katternas beteende?

spacer

2 comments on “Duschdags för katterna & svartsjuka?

 1. Kattmamma

  Va snällt av dig Christell!!
  Jag har aldrig använt något sådant bord. Hur ser det ut? Har du en bild kanske? 🙂 Finns det olika till dusch och badkar? Det var mer än va jag visste hehe..
  Det hade underlättat en del att inte behöva stå på huvudet som du säger. Jag har träningsvärk i benen i flera dagar efteråt just på grund av den dåliga ställningen. 🙂

  KRAM

 2. christel

  He he he känner igen det där med rasmus-jättesur när jag grejar med nån annan -ska bara vara han å ingen annan…
  Tror disney gett upp och fattat att det inte är nån idè å leo har fattat att man ska brottas å bråka med mamsen ifall han kan vinna…
  men att du inte skaffar ett badbord -slipper du stå på huvudet nere i badkaret… -jag ska köpa ett nytt sen till mina -ska ju ha dusch sen när stambytet är färdigt, så du kan ta över mitt då -skänker bort det bara du hämtar det 🙂 ja om du vill alltså…

Leave a reply