Katten med annorlunda drickvanor! #1

Fråga:

Hej!

Jag har övertagit en katt som är 1,5år gammal.Han har en ovana att välta vattenskålen eller bara stoppa ner framtassarna i vattnet. Han är världens goaste katt men detta beteende.Han har vatten både i köket och en skål i vard.rummet men det är bara i köket han gör så här. Han är lite nervös men det tror jag att jag kan få bukt med för han är i ett lugnt kärleksfullt hem. Kan det gå över eller ska han för all framtid göra så här+ Jag har nu tagit bort vattnet från köket och hoppas han inte börja göra så i vard.rummet också. Vad tror ni?

Med vänliga hälsningar/Ann

Svar:

Hej Ann!

Det är ett par grejer jag tänker på när jag läser ditt brev. Är båda skålarna likadana? Ibland kan katter protestera mot skålens storlek eller material. Katter har massa konstigt för sig. 🙂 Varför rör de vid vattenytan tex? Jo, de vill få till en vibration på vattenytan så de kan uppskatta avståndet till vattenytan så de slipper doppa nosen i vattnet. 🙂
Det kan ju vara en förklaring till varför han stoppar ner tassarna i vattnet.
Placering av vattenskålen är en annan viktig aspekt. Katten kanske tycker den står för nära något han inte gillar, tex kattlådan. Vissa katter vill inte ha mat och vatten på samma ställe.
Rengöringsmedel är oxå något katter kan reagera över. Om man inte sköljer ordentligt när man diskar.
Du skriver att han välter skålen, då är min första tanke att skålen måste vara för liten och för lätt för honom? Köp en större och tyngre och se om han ger upp.
Du skriver att du har övertagit honom, har han haft den ovanan förut oxå?

Det är vad jag kan komma på för tillfället.
Hör gärna av dig och berätta hur det går eller om du har fler funderingar.

Lycka till
/Kattmamma

spacer

3 comments on “Katten med annorlunda drickvanor! #1

 1. Pingback: Katt | Katten med annorlunda drickvanor! #2 | Kattlivet.se

 2. Kattmamma

  Hej igen!
  Visst är katter påhittiga! De hittar sina sätt, de oxå 🙂
  Var den skålen som han välte mindre än den i vardagsrummet?
  Va roligt att höra att han trivs så bra hos dig!

  /Kattmamma

 3. Ceasar

  Hejsan!
  tack för ditt svar! Jag visste faktiskt inte att katterna doppade tassen i vattnet för att kolla avstånd*L* så fiffigt! Jag har nu bara en skål och den står i rummet,sedan har han maten i köket. Hans kattlåda står långt ifrån båda delarna. Jag har numera en gosig harmonisk och mycket snäll och tillgiven katt,och det känns så helt rätt,trots att han även vistats ute tidigare.
  Mvh.Ann

Leave a reply