Ta bort tovor!

Fråga:

Jag har en fråga. Har du nått bra tips på att ta bort tover, nån bra borste? Jag har försökt klippa Max och råkade klippa han i skinnet.

Svar:

Hej Nadja!
Ja, det där med tovor är inget roligt. Men i princip alla långhåriga katter får tovor någon gång under sitt liv. Så du är absolut inte ensam om det. Det bästa är att ta tovan direkt i börjar, innan den hinner bli stor. Men det är ju inte alltid möjligt.

Ett exempel på tovkam är Matbreaker. Den finns att köpa lite överallt. Fråga i din lokala djuraffär. De har säkert några tovkammar.

tovkam

Matbreaker

Själv har jag aldrig använt någon tovkam. Jag klipper ut tovorna eller kammar ut dem.
Sedan är det så att alla tovor går inte att reda ut. Ibland har det gått för långt och då måste man klippa hela katten. Tyvärr!

Stackars Max! 🙁 Tänk på att alltid ha en kam emellan saxen och huden när du klipper annars är risken stor att det slutar som i ditt fall, att man klipper katten i skinnet. Ush.. Hur mår Max idag?

KRAM

spacer

2 comments on “Ta bort tovor!

 1. nadja

  HEj och tack för svaret:) .max mår bra idag jag har varit till en veterinär som har fått raka av han pälsan hans tover satt under fram benen dom var inte många men små och hårda vågade inte prova att klippa mer efter olyckan, och max gillar inte att bli borstad oxå ett problem då han sprattlar hela tiden och under fram tassarna är det svårt att klippa då huden där även är så töjbar,men nu är toverna borta och ajg ska hålla efter nu varje dag.

 2. Bizi

  Vår Olivet brukar tova ihop emellanåt. vi väntar (elakt kanske) tills det är mycket sen tar vi med honom till sovrummet, tar fram ett lakan o startar hundtrimmern (ja eller katttrimmer i vårt fall) o rakar hela katten förutom benen o manen. myyyyyycket söt misse sedan ♥, men han tycker det är skönt, tröttnar efter ett tag, men är ändå duktig.
  Annars är det bra o ha hjälp, aldrig klippa ensam, ifall katten rycker till eller så, då har man ingen koll alls om man är själv. för tov-utredning har vi i övrigt en glestandad kam, superbra 😀
  Hoppas Max mår bra!
  Kram

Leave a reply