Problem med katthår!

Fråga:

Hejsan!
Vi har 2 st katter av blandras, den ene fäller väldigt mkt hår. Finns det något man kan göra för att minska det problemet förutom att borsta den varje dag? Dom äter ett foder från Hills för äldre katter.
MVH elin

Svar:

Hej Elin!

Det är ingen lätt fråga du ställer. 🙂 Jag har försökt att leta information om ditt problem men det verkar halvt omöjligt.
Jag ska ändå göra ett försök!
Det som slår mig först är att du kanske kan bada katten. Man tvättar bort det ”lösa” håret och så blir det bättre ett litet tag.
Du skriver inte vilka kammar och borstar du använder. Jag vet av egen erfarenhet att alla kammar fungerar inte till alla katter. Vi har olika kammar och borstar till alla våra katter.
Att vissa katter fäller mer än andra kan vara ärftligt. Alltså inte mycket att göra åt. Däremot så kan tydligen maskar i magen ställa till problem. Du kanske kan testa att avmaska katten och se om det blir bättre.
Ibland är man tvungen att klippa katten (läs:raka). Det gör vi med våran Leo ibland, och det hjälper. Men det kan man inte göra med vilken katt som helst.
Ja du Elin, jag vet faktiskt inte vad jag ska råda dig. Det bästa rådet jag kan ge dig är att testa olika kammar och borstar tills du hittar en som passar till din katt. Då får du bort mycket av pälsen genom det.
Jag har tyvärr inget bättre att komma med för tillfället! 🙁
Hoppas att det löser sig för er!

Lycka till
/Kattmamma

spacer

Leave a reply