Äventyr med pälsängrar

Försvunna kattleksaker

Visst har man undrat många gånger vart alla kattleksaker tar vägen? De är bara puts väck en dag och man hittar dem inte?

Idag hittade jag alla. Visst har jag sett några stycken under soffan ibland men inte orkat ta upp dem, eller tänkt att jag ska ta upp dem när jag dammsuger nästa gång, bla bla bla. Det blir ju aldrig av.

Men de här måste ha legat där ett bra tag eftersom de hann skaffa sig många kompisar där bak, ingen mindre än… pälsängrar!?!? Fy f*n va äckligt!! Jag trodde jag skulle kräkas rakt ut. Men som tur var så hann jag ta på mig handskar innan. Jag måste ha anat något!? Alla pälsängrar var döda förutom en liten rackare. Jag ryser av bara tanken på dem. Det var bland det äckligaste jag varit med om.

Idag flyttade jag runt alla soffor och dammsög och dammsög och dammsög. Nu hoppas jag att alla är borta.

Många leksaker är slängda, bl.a alla rasselmöss. Visste ni att pälsängrarna älskar rasselmöss? Det visste inte jag, men nu vet jag. Rasselmöss med lite päls på är deras favoritmat. Så nu vet ni det. 🙂

spacer

17 comments on “Äventyr med pälsängrar

 1. Lizzy

  Ett tips innan man ringer anticimex är att gå ut och öppna alla fönster och vädra ut dem funkar bäst på vintern. Efter man storstädat

 2. Lotta

  Okej, pälsängrar är läbbiga men i fredags kväll – precis lagom till jag och sambon skulle sätta oss och se finalen på Let’s Dance – så kom Moses in med högburet huvud och svansen rakt upp, glatt bärande på en LEVANDE mus!!! Gissa hur kul det var att försöka fånga in en mus som kommer lös inomhus, dom springer som galningar och hoppar dessutom hur högt som helst! Men, men – Moses var ju lycklig som lyckades engagera både matte och husse i jakten 🙂

 3. Kattmamma

  Hej Moa!
  Rödceder säger du. Det ska jag kolla upp. Tvättar man med det eller sprejar? Har aldrig hört talas om det.
  Vart tar ängrarna vägen när de ömsat skinn?
  De ger sig inte på levande djur som tur. Då hade jag nog flyttat!
  Tack för ditt råd…

 4. Moa

  Man kan använda rödceder om man vill, vi hade jätteproblem hemma, tills mamma köpte hem det. (går att handla på rödceder.se) De tycker tydligen inte om lukten. Agnes jag tyckte själv att det var konstigt att det alltid fastnade döda ängrar på mina katter, men fick lära oss att d är skal från när de ömsar skinn :@

 5. Martina Szepanski

  hahaha, en riktigt skattgömma:) Mina katter och barn gör samma sak med sina leksaker, så vi ligger på alla fyra, letar och hittar dammråttor och bortglömda saker under soffan…

  Jag har just nu en ny tävling på min blogg, vinsten är ett fint kattsmycke till kattens halsband:) Om du är intresserad av att vara med eller vill tipsa om den.

  Kram Martina

 6. Lotta

  🙂 jodå, leksakerna kommer ut ibland och sen blir man (jag) sittande på golvet minst 10-15 min för då har Moses kastat sig in under möbeln istället i väntan på att de ska komma in till honom så att han kan putta ut dem (och jag ska då såklart putta in dem till honom och så håller det på………..)

 7. Kattmamma

  Sophia va mycket äckligheter du har varit med om! FYYYY
  Det här är pälsängrar Christell: http://www.anticimex.se/default.asp?objectid=419

  Nu har jag pratat med Anticimex och det e ingen fara. Ska städa ordentligt först, byta dammsugarpåse, skaka kläder mm. Sedan får man se om de försvinner. Det som man vill spara iaf fast det är angripet av pälsängrar kan man frysa in i 3 dygn eller tvätta i minst 60° så ska de vara väck. Äckliga är de men ofarliga, både mot människor och djur.
  När det gäller sanering så ska man vara borta med djuren i 24h. Hmm omständigt..

  Lotta: kommer leksakerna ut ibland då? 🙂

 8. Lotta

  Men jösses vad mycket leksaker dom hade gömt där! Haha, när det gäller leksaksmöss så brukar min Moses (11 år till trots) pilla in dem under något för att sen sitta utanför och vänta på att dom ska komma ut igen 🙂
  Isch, det är aldrig kul med skadedjur – kolla på http://www.anticimex.se för lite tips!

 9. pip och murre

  hej.
  oj vilket BERG med leksaker!
  men det där med pälsängrar lite inte så trevligt precis.
  /tass från katterna pip och murre som vaknat upp ur sin vinterdvala.

 10. Tina

  Hm, alltså det är ju ett skadedjur, och jag antar att det kan finnas ägg kvar även om man dammsugit upp själva djuren.. Du kanske borde fråga Anticimex? Det är ju inte kul om man upptäcker att dom har förökat sig och finns i hela lägenheten! Fy faan.. *ryser*

 11. Sophia och Katterna

  Ja, äckligt var det och jag vägrar sova där nu.
  En annan äcklig sak var när jag var borta över helgen och när jag kom hem och skulle mata mina ökenmöss så kryllade ena buren med små äckliga likmaskar m.m för att hon hade förmodligen dött kvällen jag åkte och på nästan 3 dagar bildas det en hel del äckel om ett dött djur legat där.

 12. christell

  Hej
  och vad är pälsängrar???!!! fattar nada bara att det är nåt levande litet kryp… 🙂 -ni har säkert nåt annat namn på dom här mot vad vi har i värmland… äckligt låter det iaf.

 13. Kattmamma

  Haha ja det är klart att det är pälsängrar jag menar. Jag trodde faktiskt att de hette änglar. haha.. Jag tyckte väl att det var för bra för att vara sant. Såna äckligheter kan inte ha ett så fint namn! 🙂
  Tack Tina, bra att du håller koll! 🙂
  Nej vi ska inte ta hit anticimex. Ska man det för pälsängrar?

 14. Tina

  Pälsänglar låter ju fint.. Men det är nog pälsängrar du menar? 🙂 Skitäckligt hur som helst.. Blää! Ska ni ta dit Anticimex och sanera nu då?

 15. Kattmamma

  Ush va äckligt!
  Sophia ditt äventyr är nog MYCKET äckligare än mitt. Jag hade dött…på riktigt!!! Jag hade hoppat upp. fäst mig i taket och aldrig kommit ner igen. Varför kan inte såna äckliga saker hålla sig till Australien eller ngt???
  Gaaaaah va äckligt!!

 16. Johan

  Våra ligger under sängen. Men pälsänglar – fy fan :l

 17. Sophia och Katterna

  Usch! Jag hade inte heller en så trevlig upplevelse för ett par veckor sedan.

  Vårat alarm i lägenheten skulle byta batterier så en larmkille skulle komma så vi städade upp i lägenheten extra eftersom vi inte använder den för tillfället så det kan ligga lite allt möjligt där.
  När vi kom till under min säng så hittade vi ett gammalt paket av typ salami som katterna släpat dit.(Pärla är en ragdoll blandad med hamster och Dollar är en ekorre blandad med mus och bondkatt)
  Vi soppade fram en svart hög lika bred som en kudde som började springa iväg åt olika håll. Det var ca en biljard kolsvarta silverfiskar m.m
  Efter det blev det hysteriskt städa hela lägenheten.

Leave a reply