Royal Canin – Young Female/Young Male

Royal Canin Young Female/Young Male

Female är mer omtyckt än Male här hemma, även av Leo. 🙂

Det här fodret fick vi på kattkursen på Göteborgs Djurklinik i torsdags. Det här är veterinärfoder för kastrerade katter. Olika för hane och hona som ni kan se. Skillnaden mellan de två är att foder till hane är slankare.
På kursen fick vi lära oss att redan 24 h efter kastration äter en hane 26% mer foder, motsvårande för hona är 18%. Efter 24 veckor äter en hane 33% mer foder än innan kastrationen och honan äter 28% mer foder än innan kastrationen. Därför är det viktigt att katterna äter slankare foder när de blivit kastrerade. Det är för att det kan gå väldigt fort när de börjar gå upp i vikt.

Men jag tycker att man ska anpassa foder efter sin egna katt. Behöver katten smalfoder? Våra katter är redan smala och har inget behov av smalmat. Men konstigt nog så äter alla av det här fodret. Blossom äter Female fodret som godis. Hehe.. Knasfia!!

Jag funderar på att köpa hem lite att ha till henne så hon kan få det lite då och då. Eftersom hon tycker om det så mycket. Får se hur jag gör..

spacer

6 comments on “Royal Canin – Young Female/Young Male

 1. Sophia & Katterna

  Heidi från kattfamiljen.se pratade om Orijen och det lät intressant så jag fick lov att testa det och katterna åt det och Dollars magproblem gick bort och även en massor av lukt från kattlådorna försvann också!

 2. Kattmamma

  Sophia: Vad äter dina katter då?

 3. KAN DEE DRAWiNGS

  Jag fixar mina visitkort på vistaprint 🙂

 4. Sophia & Katterna

  Båda mina katter är kastrerade och hanen äter nog mindre/lika mycket nu som hur mycket han åt han gjorde innan kastreringen, konstigt.
  Försökt med dom mesta Royal Canin foderna men katterna vägrar äta det och när de väl gör det så får de magproblem. I alla fall Dollar.

  Kram från matte och gos från katterna!

 5. Kattmamma

  Ja, jag menar det. Man behöver inte köpa smalfoder om katten inte är fet!? Låter tokigt ju.
  Jag kommer nog att handla hem det just för att Blossom gillar det så mycket. Hon är ju så kräsen med allt annars.

  Kram

 6. christell

  Hej
  Jag har fått såna här små provpåsar -de har så man kan ta i en tunna på västradjursjukh och femalen gillar mina bättre -rasmus äter det som godis å de andra kan smaka ett par stycken… -köper inga kilon av det… och som sagt man märker ju om ens katt börjar gå upp i vikt så man kan hejda det i så fall…
  Kram

Leave a reply