Tips för en katt som dricker för lite..

För ett tag sedan skrev jag om Leo som blev sjuk och vi var tvungna att ta han till veterinären. Där visade det sig inte bara att han hade en urinvägsinfektion utan även att han var uttorkad. Ni skulle bara se min min när jag fick veta det. Att jag inte ramlade ihop!? Så chockad jag blev!! Hur är detta möjligt?? Han är den som dricker mest av alla våra katter. Inte överdrivet mycket men man ser honom dricka oftare än tjejerna. Så är han uttorkad så är de garanterat det oxå.

Direkt när vi kom hem så ställde jag ut två stora skålar med vatten ute i lägenheten, en i sovrummet och en i hallen. Så nu har de tre stycken vattenskålar att dricka ur. Och jag ska säga er att de dricker knappt från badkaret längre. Kan det vara så att de dricker från kranen för att det inte finns tillräckligt med vatten i övriga hem? Jag tror det. Jag har hört att katter inte vill dricka där de äter men jag trodde aldrig att det skulle gå så långt att de blir uttorkade.

De dricker från alla tre skålarna men inte lika mycket från alla. Den i hallen är mest populär. De går förbi den mest och då passar de på att ta sig en liten slurp. De dricker mycket även i sovrummet. Den som de dricker minst av är den i köket faktiskt, den som står på samma ställe som maten. Så jag tror på det som sägs att katter inte vill äta och dricka på samma ställe. Det verkar stämma bra det!

Så se till att era katter får tillräckligt med vatten! Katterna är lata och slarviga med vätskeintaget. Vi måste hjälpa dem på traven!

Sov så gott!

spacer

4 comments on “Tips för en katt som dricker för lite..

 1. nadja

  tack ska testa detta 🙂

 2. Kattmamma

  Va kul att ni uppskattar mitt tips! 🙂
  Det känns underbart att kunna hjälpa andra.
  KRAM

 3. Sandra

  Men tack så mycket för tipset! 🙂

 4. Linda

  Tusen tack för tipset! Vi har en perserhona som har sin vattenskål i köket jämte maten. Hon dricker vatten där ibland, och hon har aldrig varit uttorkad vad vi vet. Men jag testade ditt tips, ställde en vattenskål i vardagsrummet och en i sovrummet, och jäklar så hon drack! Så det var nog precis vad hon behövde. Så tack för hjälpen att kanske förhindra att våran lilla älskling blir sjuk. =)

Leave a reply