Djurvagn till katt! Rätt eller fel?

Idag fick jag ett jätteroligt tips om att det finns barnvagnar till katter. De ser nästan ut som riktiga barnvagnar. Jag sitter här och försöker komma på vad jag egentligen tycker om den idén och jag kan inte bestämma mig riktigt. Men en sak vet jag; jag skulle inte kunna med att gå med en sådan.

På ett sätt är det ju himla bekvämt att slippa bära transportburarna (de väger liksom en del) men att ha katterna i en barnvagn. Nja, jag skulle tycka det var pinsamt. Okej, jag tycker att mina katter är mina bebisar, men det skulle ändå inte kännas bra.
Samtidigt så är det ju hur gulligt som helst. De är ju riktigt fina.
Ja, jag vet inte vad jag ska tycka! Vad tycker ni!? 🙂

Desktop16

Tack för tipset Britt-Inger!
Källa: Hungarianpetnet

spacer

18 comments on “Djurvagn till katt! Rätt eller fel?

 1. Marie Norrback

  Fast har man problem med rygg och dylikt är det perfekt. Jag skulle inte använda den för promenader utan fram och tillbaka till veterinären.

 2. Beth

  Hej!
  Jag har två Bengaler a 7 och 5 kg styck.
  Vill gärna köpa en vagn så jag kan ta mig fram lättare med dem nu när jag sålt bilen.
  Det tar dock emot

 3. Beth

  Hej!
  Jag har två Bengaler a 7 och 5 kg styck.
  Vill gärna köpa en vagn så jag kan ta mig fram lättare med dem nu när jag sålt bilen.
  Det tar dock emot

 4. Piga

  Jag tycker att dem är super, varför skulle man skämmas, då ska man ju inte gå omkring med riktiga barn i dem. Man måste ju även tänka på djuret, i en bur så åker dem lättare från sida till sida när man bär dem just för att man tycker dem är tunga. Men med dessa så är det inget som man behöver oroa sig över. Jag har en sådan till mina katter och jag är stolt att använda en sådan istället för en bur som jag inte kan bära pga lederna.

  /piga

 5. Maja1984

  Hej!

  Jag har en vagn till min hund, han åker i den då vi sak åka buss/tåg och/eller gå där det är mycket folk (ex. centralstation). Han är liten (kan trampas på), han är osäker och blir lätt stressad och han har ett handikapp som gör det svårt för honom att hålla balansen (ex. när bussen kränger). Han är inte gammal men en vagn är ändå en kanonbra grej som jag numera absolut inte vill vara utan. Får ofta mycket positiva komentarer för övrigt när han sitter i den, även fast en del fördomsfulla kläcker ur sig dumheter i bland oxå såklart, men jag har inte bett om deras åsikt och skiter således rent ut sagt i dom 🙂 Jag slipper kånka på en jättetung väska (han är liten men han väger ändå en del plus att man ju normalt även har annat med sig då man reser). Innan jag köpte vagnen så hade jag ont i rygg, axlar, armar, fingrar och även höfter (när väskan med honom slog mot höftbenen) ofta i flera dagar efter jag haft honom med mig. Det slipper jag helt nu. Resultat: Vagn = han slipper vara rädd, orolig och ramla, sträcka sig etc. och jag slipper värk överallt och han kan därför följa med oftare.

  Eftersom en del verkar tro att bara för att en hund sitter i vagn så får den aldrig gå (tänker ni samma när ni ser barn i vagn? folk i bil, på cykel? barn i pulkor?) så kan jag tillägga att både han och min andra hund får sina promenader och motion precis som alla andra hundar. Han sitter i vagn när vi reser inte hela sitt liv.

  /Maja1984

 6. Ingrid

  Jag tycker att en vagn till katten eller hunden är en jättebra idé när man har en sjuk, gammal katt eller hund. Sen kan den ju också vara jättebra om katten (som i mitt fall), är stor o tung + buren. Jag har en dålig rygg och har hitills klarat att bära katten till veterinären men nu har jag jätteproblem + att jag har fått ont i min axel. Som i mitt fall så är det nog ingen dum idé att skaffa en sån eftersom jag har en bit tillT-banan och måste ta min min katt till veterinären varannan månad eftersom han har artros och måste få sin spruta mot det . Har som dom flesta andra tyckt att det verkar lite larvigt men har då inte tänkt på dom som har sjuka hundar o katter eller är sjuka själv. Ska iallafall köpa en nu och jag kommer ju att känna mig fånig…men so what! Jag brukar ju inte bry mig om vad folk tycker annars heller så det blir nog inga större problem.

 7. Ann

  Vi har en hundvagn till vår gamle hund(snart 16 år) som har atros i sina ben.Det är mycket bra för hunden att få följa med ut och fortfarande vara social.Till saken hör att när han var ung och utan problem var han med på mycket långa promenader och älskade det…nu älskar han sin vagn otroligt mycket…Han sitter som en kung i den och får som sagt även nu hänga med på det mesta!Lillebror 2 år går bredvid vagnen och motionerar…men skulle det bli problem som stora folkmassor eller spöregn så får även han sitta i vagnen!Vagnen är ett mycket bra hjälpmedel som flera skulle få upp ögonen för.Motion när dom kan motionera är ju givetvis bäst…men detta är ett mycket bra alternativ när hunden(djuret) blir gammal.

 8. Sussi

  Bor man i en storstad kan kattvagnen vara bra tror jag. Min kisse är gärna ute men han vågar inte gå omkring så mycket själv. I sele sitter han helst på ett och samma ställe och undersöker omgivningen. Om han får sitta i en transportväska känner han sig tryggare och kommer gärna med på promenader för att upptäcka världen. (han är 8 mån). Men han börjar bli tung att bära… Så jag har börjat söka efter nån typ av vagn för våra promenader. Men som sagt, det känns lite dumt att gå omkring med katten i en barnvagn fast det skulle vara hur skönt som helst att inte vara tvungen att bära. Jag vet inte hur jag skall göra. En kattvagn skulle vara jätte praktisk och precis vad vi skulle behöva, men jag vet inte om jag täcks gå omkring med en sån. Jag är rädd att folk skulle tro att jag är en tokig kattkvinna som tror att katten är mitt barn!

 9. Kattmamma

  Hej Matte,
  Jag håller helt och hållet med dig. Hundar ska ha sin motion varje dag.

  Just de här vagnarna kostar strax under 1000 lappen och finns i Sverige.

  Va har du för kissar? 🙂

 10. Matte till 2

  Tänkte skriva detta men glömde:

  Fördelarna med en vagn är också att katten sitter högt upp, och att man har den framför sig. Tänkte först köpa en skrinda och placera buren i men då drar man ju katterna bakom sig och har inte riktigt koll. Speciellt på t-centralen när man går mellan fjärrtåg och t-bana. Gillar heller inte att hundar kan nosa in så lätt som om de är så lågt nere. Allt för att catsen ska åka tryggt 🙂

  Nackdelen är priset och att de är svåra att få tag på i Sverige.

 11. Matte till 2

  Jag letar efter en vagn till mina 2 innekatter för det e så jäkla jobbigt att bära på en vanlig transportbur. Brukar åka tåg med dem ibland och alla går in i buren på stationen (tränger sig) så katterna blir rädda. En gång blev det spårändring i sista stund så jag hann nästan inte med för att jag släpade på den tunga buren. Plus att man kan behöva ta sig till t.ex. veterinären och har ingen som kan skjutsa.

  Skulle hellre ha en vagn då och täcka över med filt. Tycker detta känns säkrare än en ”kärringvagn/pirra” som man spänner fast dem på. Däremot förstår jag inte att folk stoppar HUNDAR i såna vagnar. Om de inte är sjuka förstås. Hundar ska ju vara vana att gå ute varje dag?!

 12. Kattmamma

  Välkommen till kattlivet Bizi! 🙂
  Kul att du hittade hit. Jag skulle nog inte kunna med att gå med en sådan vagn på stan. En jättebra idé för den som vågar. Hihi

  KRAM

 13. Bizi

  Hej!
  mitt första tassavtryck hos dej. har precis hittat din blogg p.g.a. jusst detta inlägg. jag letar nämligen Petstroller till mina odjur för de väger när man ska nånstans, o en av dom gillar inte koppel alls. även om de inte får motionen när de sitter i vagn så får de ändå en upplevelse, lite variation i vardagen för en innekatt.
  Däremot har jag konstaterat att en petstroller kostar, så jag har fått tag i en gammal barnvagn (gillar inte heller de små hjulen på petstrollern). nu har jag iofs gått o tittat på den i ett par månader men jag väntar på den klockrena *ping*-ideen.

  Kram & Katthår
  Elisabet – Återkommande läsare 🙂

 14. Kattmamma

  Hej Camilla!

  Har man gångavstånd till veterinären så kanske den kan komma tillanvändning. Men om man bara rör sig från och till bilen så är den nog bara i vägen. 🙂
  Tack för tipset!
  Är inte den hemsidan svensk? Det trodde jag!

  Kram

 15. Camilla

  Helt suverän!
  Jag har en kompis i Frankrike som beställt den från USA. Hon använder den hela tiden när hon går sina 15 minuter till sin veterinär istället för att bära en vanlig transportbur och ha armar som en orangutang.
  När du går på kattutställning och har 100 pinaler till att bära är det jättebra med. Dessutom sitter katten högt upp istället som på vissa burar med hjul där de rullar i marknivå, vilket de inte gillar.
  Jag skulle köpa en direkt om jag behövde en, men finns de i Sverige?

 16. Kattmamma

  Ja, jag håller nog med er här. Det är ett steg för långt. Det känns inte riktigt ok. Inte ens för en kattfreak som mig. hihi

  Jag förstår inte riktigt grejen med den här vagnen. Jag menar, ok om man har något på hjul för att inte behöva bära transportburen. Det är en grej, en bra idé tycker jag.
  Men en sån här vagn är väl avsedd för promenader? Det är väl det som är tanken med en fin vagn? Men katter gillar inte gå på promenader instängda i en bur. Då vill de gå fritt eller i sele i bästa fall.
  Hmm, jag undrar hur den personen som hittade på dem här tänkte. Intressant!

  Kramisar

 17. Nathalie

  Helt fel. Finns likadana till hundar. Katter samt hundar behöver motion, inte lekas med som om de vore dockor eller bäbisar.. :S

 18. Heléne

  Nä, jag skulle inte heller använda en sådan, katter är som sagt katter, även om de sover i sängen och sitter med vid köksbordet så är det trots allt djur.. Kattvagn är ett steg för långt för mig, vill inte att de ska bli ”accessoarer” som vissa mindre hundraser blivit. Djur är de, även om de är som människor, underbaringarna!

  /Heléne

Leave a reply