Att skjuta katter löser inga problem!

Lös själva problemet!

nh
100 000 herrelösa och förvildade katter bara i Sverige. Det är sanslöst!!! Hur många ansvarslösa människor ligger bakom den här katastrofen?
Jag blir så jä*la trött på det här. Åter igen är det djuren som får betala för att människor är ansvarslösa och korkade.
Även om man skjuter alla 100 000 stackars katterna, vad hjälper det? Katterna försvinner på ett tag men det kommer inte dröja länge förrän 100 000 nya herrelösa och förvildade katter dyker upp. Varför? Jo, för att problemet ligger djupare än så. Det är människor som har orsakat detta, det är där förändringen måste ske först och främst.
Några förslag:

 • Höj kattens status!
 • Höj priset för varje katt, framför allt bondkatt. 1000 kr eller varför inte 3000 kr för varje katt. Då kanske folk tänker sig för? Att köpa en leksak (läs: sommarkatt) till sitt barn för 50 kr tar inte emot, men det kanske tar emot om ”leksaken” kostar 3000 kr?
 • Sälj inte dina kattungar till vem som helst bara för att bli av med dem! Kolla först om människan som ska ha kattungen tänker ta hand om den.
 • Kasterara era utekatter!
 • Personligen tycker jag att det är bättre att avliva katten om man inte vet vad man ska göra av den och inte kan ta hand om den. Då vet man iaf att den inte lider.

Att skjuta av alla herrelösa katter som finns idag är en väldigt kortsiktig lösning på problemet. Problemet kommer garanterat komma tillbaka. Mycket snart!!!

Hur tycker ni att vi ska kunna hjälpa till att lösa det stora problemet? 

Några exempel på vad som väntar din katt som blir ensam och övergiven ute i den stora världen:
nhwhatfire_2_t220
nh
mj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs Jordbruksministerns förslag här.

spacer

2 comments on “Att skjuta katter löser inga problem!

 1. Ella

  hemskt 🙁 blir så jävla arg på folk som inte kastrerar sina katter och tror att de likt vilda djur klarar sig själva utomhus

 2. nadja

  jag blir upprörd då jag löser detta,tkr så synd om katterna jag tycker en b metod är att sälja även bondkatter för en slant och kolla upp köparen lite grann.

Leave a reply