Katten med annorlunda drickvanor! #2

Fråga:

Hej!
Jag har skrivit tidigare ang. min katt, och fick då i mitt tycke så många goda råd om hur jag skulle gå tillväga på! 🙂 Men katten har överlistat mig! Jag köpte nya tyngre skålar och har placerat vatten o mat separat (hade jag även tidigare) o har aldrig maten nära kattlådan. Den står i en annan del av lägenheten. Det har den gjort hela tiden. Jag har tittat på hans agerande (som är skrattretande egentligen) så här gör han: han sätter sig på rumpan, sen upp med frambenen (liknar en liten ekorre)ser sig omkring och sen sätter han sig och först doppar ner ett ben. Därefter åker andra benet i vattnet. Sedan sätter han sig och skakar tassarna en efter en. Som om detta inte räckte så tar han nosen och knuffar på skålen så vattnet till stor del hamnar på golvet! Vått,vått. När jag kommer och ska torka sitter han kvar o tittar på mig. Just idag har han spillt ut vatten tre gånger, och jag försöker att byta plats. Har faktiskt stängt dörren där hans ”pool” befann sig så numera står vattnet i köket med bara lite vatten för säkerhets skull! Jag tror jag har försökt allt och där jag övertog honom vet man inte hur tidigare beteende var. Kan jag göra något annorlunda? Jag ger honom all min tid då jag är hemma dagtid också. Vi leker med hans leksaker, vi har många gosestunder, och det är världens goaste katt! Men detta är lite jobbigt och jag undrar ju naturligtvis hur o framför allt varför han gör så här. Kan det möjligtvis finnas en liknande kise som min Ceasar som ”sprider” vatten omkring sig? Jag är så tacksam för alla råd jag fått o ev. kan få!
Tack på förhand!
Med hälsningar/Ann

Svar:

Hej Ann!

Vilken lustig kisse du har. Han har helt enkelt hittat sig en rolig lek och tycker inte att det är något konstigt med det. 🙂
Jag har egentligen tömt mig på idéer HÄR men en sak till kom jag på. Vattenfontän! En kanonbra grej. Det finns lite olika att välja på. Kolla in HÄR och se om du kanske hittar någon som skulle kunna funka. De flesta har en vattenbehållare bredvid men Catit Fresh & Clear har ingen. Jag tänkte att det är bra om det inte finns någon behållare så då har han ingenstans att doppa ner tassarna.
Ja, det är väl det jag har att komma med. 🙂 Tyvärr så vet jag inte varför han gör så men jag lovar att återkomma om jag skulle få veta det.
Hör gärna av dig och berätta om hur det går. Det är intressant att följa upp er. 🙂

Kram & Lycka till
/Kattmamma

spacer

2 comments on “Katten med annorlunda drickvanor! #2

 1. Kattmamma

  Va roligt att höra att ni lyckats att arbeta bort hans ”tokiga” beteendet. Vet du varför han gjorde så då? Vad var det som gjorde att han slutade till slut?

  Grattis till er fina Ceasar! Hoppas att ni får många fina år ihop!

  Kram

 2. Ann

  Hej igen!=)
  Jag har äntligen fått min lilla Ceasar att förstå att man ska dricka vattnet och inte tvätta tassarna i det!:) Det tog lång tid,men det var det värt. Jag har ju studerat honom när jag har hört plaskandet och har funderat över om han inte var lite rädd i början då han kom hit.Jag har skiftat plats,satt dit olika skålar med vatten,trodde ett tag det berodde på färgen,men en morgon vaknade jag inte av plasket och det var så ljuvligt att se honom dricka som ”andra” katter. Det är nämligen så att Ceasar kommer från ett jourhem och har hela tiden varit världens keligaste,goaste,snällaste o vänligaste lilla liv. Jag har haft flera katter tidigare,men aldrig någon med Ceasars underbara personlighet. Han är lika snäll och tillgiven mot alla våra vänner. Ja som ni förstår så har lilla Ceasar vunnit allas våra hjärtan.

  Kram/Ann

Leave a reply