Kammar till katten!

Då kommer vi till det där med kammarna. Vad ska man använda, hur ofta osv.?
Svaret är att det är väldigt olika. Olika från katt till katt, från päls till päls. Beroende vilket schampo och balsam man använder. Det gör en enorm skillnad!! Underskatta inte det där med badet. Det är grunden för hur lätt eller svårt det blir att sköta pälsen sedan.
Vi badade våra katter i september någon gång i Summerwind schampo och balsam och än idag ser pälsarna väldigt bra ut och det är inga problem med att pälsen skulle tova ihop sig. De andra gångerna jag badade de och använde andra schampo och ingen balsam var pälsen smutsig och på väg att tova ihop sig efter bara ett par veckor.

cimg4297

Jag valde att börja med att berätta lite om den här kammen först eftersom det var våran första kam.
Leos uppfödare rekommenderade denna. Hon sa att den ska vara så bra. Men vi tyckte inte det. Leo gillade inte alls att bli kammad med den här. Eftersom den har två längder på tänderna så drog den mycket i hans päls. Så vi var tvungna att fortsätta att testa oss fram. Därav har vi en korg med kammar! 🙂
Men däremot går det bra att kamma Disney med denna. Hennes päls är olika lång så då drar den inte på samma sätt. Hennes päls är oxå lite silkig. Det är inte Leos. Hon tål även lite mer än vad Leo gör. 😉

cimg4299cimg4298Nästa köp blev då de här två. 

Olika tjocklekar på tänderna. Det tänkte jag måste funka bättre. Och det gjorde det. Den glesa använder vi väldigt mycket. Lätt att få igenom pälsen. Drar och sliter inte på samma sätt som den med olika längder på tänderna. Ett väldigt bra alternativ. En enkel och fungerande kam!

Den täta använder vi bara ibland. En tjej på djurkliniken sa att man ska använda den glesa varje dag och den täta ca en gång i veckan. Men det känns lite onödigt.
Så den täta kammen kunde vi ha hoppat över.
Men å andra sidan hade vi inte testat så hade vi ju inte vetat om det!

spacer

Leave a reply