Katten Blossom & hennes tandbesvär

Ja, då fick Blossom fart på oss igen. Idag tittade jag in i hennes mun och möttes av den synen:

PANIK!!!

Jag fick minst sagt panik. Den lilla framtanden (till vänster på bilden) håller på att lossna av sig själv! Stackars liten, det måste ju göra ont!?!?
I morgon bitti ska vi åka till veterinären och kolla upp det.
Hennes hörntänder är ganska gula oxå. Undrar varför!? Jag menar hon äter bara torrfoder. Hon om någon ska ha bra tandhälsa!!
Hoppas att de kan dra den tanden så hon slipper värken. 🙁 Sedan kanske hon behöver antibiotika om tandköttet är inflammerat och jag tycker att det ser nästan ut som det.

Ush lilla pluttan!! Mycket ska man få uppleva som en liten katt..

UPDATE!

Nu är vi hemkomna från veterinären men tyvärr har vi inga roliga nyheter att dela med oss av. Det enda positiva är att den lilla tanden lossnade till slut av sig själv när veterinären pillade på den lite. I annat fall är Blossoms tänder ingen rolig historia.
Veterinären hittade en annan tand längst bak som inte såg bra ut alls och måste dras snarast. Så tiden för operationen är bokad till kl 9 i morgon. Men jag blev lite orolig när veterinären sa att tandproblem brukar inte ersättas av  försäkringsbolag. Och när jag kom hem så kollade jag runt lite och det verkar stämma. Är inte detta SKANDAL!?!?!? Ingår inte tänder i hela kattens hälsa eller vad? Räknas de bort bara så där. Varför? Jag förstår ingenting.. Jag befinner mig i chock just nu. Visste ni om att det var så!?!?

Jag ringde i alla fall till Sveland som är vårt försäkringsbolag för att kolla vad som gällde. Tjejen som jag pratade med ville först se journaler från veterinären innan hon kan ge mig något svar. Så nu är journalerna skickade och vi väntar på svar. F*n alltså om inte de vill ge oss någon ersättning för detta då vet jag inte vad jag gör. Hela operationen kommer gå på si sådär 2750 kr. Det är mycket pengar att bara hosta upp. Men vi har ju egentligen inget val. Det är klart att Blossom ska få dra sin tand, med eller utan Svelands hjälp men jag kommer att bli arg som ett BI om de inte ställer upp!!! Grrrr

Stackars, stackars lilla Bloss!

spacer

8 comments on “Katten Blossom & hennes tandbesvär

 1. Kattmamma

  Hej
  Det är jättesvårt att se på dem vad som är på gång ibland. Blossom är lite viktig av sig så bara för att hon inte vill leka med de andra behöver inte betyda att det är något fel men i det fallet var det nog det. Vi får se hur hon blir när det läkt. Då får vi se om det var det som var hennes signal till oss.
  Idag är hon nästan som vanligt igen så det känns skönt!

  Stackars Olivia som nästan är tandlös? 🙂

  Kram och nospuffar till dina fyrfotingar.

  PS: Christell är du kanske duktig på att måla eller teckna? Jag har fått en idé! 🙂

 2. christell

  Hej igen
  Ojoj varit så mycke med olivias mun -hon har ju forl så inget ersätts -slutar alltid att äta när det är nån tand på g dreglar extra åxå, brukar märkas på ögonen att de är mer rinniga…:( tror hon dragit en 3-4 stycken om ja inte mnns helt fel -har ju inga journaler här 🙂 men hon har en som de inte drog för 1 år sen för de var tveksamma så de avvakta med den -får se när den vill ut då… hon är ju 7 år men det börja nog vid 3 tror jag… iaf så är det inte roligt -för forl är väldigt plågsamt för katten så man fattar ju att de har ont… men alla katter blir ju inte som olivia att hon visar att hon har ont, tror att hon haft en ont en längre tid när hon väl slutar äta… men katter är väldigt bra på att låtsas att allt är som vanligt men det är dom där små grejer man kommer på som du gjorde med blossom -att hon varit lite låg å så, men det kan ju bara vara att de är trötta så måste ju inte vara nåt heller, så det är svårt att märka på en katt…
  Kram

 3. Kattmamma

  Hej!

  Christell: Ja, jag tyckte oxå att det var svårt att se att hon mådde dåligt men när jag tänker efter så har hon varit lite låg på sistone. Men det uppfattade vi ju inte som att hon mådde dåligt, men nu vet vi att nog det var så ändå. Stackare.. Skönt att det kan åtgärdas så snabbt.. Nu är hon inne och opereras.. Ush.. Hoppas att allt går bra..
  Hur har det gått för Olivia? Har du fått ta många tände på henne? Berätta gärna allt. 🙂

  Lalitta:
  Jag bor utanför Göteborg och går på Husdjurshälsan i Göteborg. De verkar kanon. Jag har varit supernöjd med dem alla gånger. Så jag hoppas att det förblir så..
  Man blir mörkrädd när man hör sådant!! Hur kan man hata djur och jobba på en djurklinik? Jag fattar inte det. Det borde ju vara strängt förbjudet!!

  Va söt din Lapussik är! 😉 Vart kommer namnet ifrån? Gulligt.. Låter lite ryskt?
  Du är jättevälkommen! Hoppas du trivs med oss.. 😉

  Kram på er tjejer!

 4. Lalitta

  I vilken stad bor du och till vilken klinik brukar du gå med dina katter? Om du är i Stockholm gå inte till Djurakuten vid Odenplan bara, riktiga djurhatare jobbar där känns det som. Har precis hittat din blogg och kommer garanterat att följa den nu. Underbara katter du har. Din Disney liknar min Lapussik lite grann 🙂

 5. christell

  hej
  men stackars blossom… 🙁 hoppas hon mår bättre snart å det brukar dom göra när det onda är borta -en katt är dålig på att visa att den har ont så det är ju inte lätt att se på dom heller…
  -är det forl så får du nog ingen ersättning… brukar dyka up i 2-årsåldern… -jag har haft samma problem med olivia -får inget från försäkringsbolaget när det gäller tänder… blir ett par tusen åt gången…
  Många kramizar till blossom å resten

 6. Sophia & Katterna

  Han verkar må toppen, lite gaggig för sin ålder men hans tänder är bra nu.
  Det minns jag inte men allt för mycket gick det inte på.

  Kram.

 7. Kattmamma

  Tack Sophia!

  Ajdå.. Det är inte kul när de har ont alltså. Det skär i hjärtat!! 🙁
  Mår Whiskey bra nu? Vad kostade det att fixa tänderna?

  Kram

 8. Sophia & Katterna

  Aj aj aj stackars liten!
  Min hund Whiskey som är 13 år fick precis operera bort och fixa tänderna, han hade så ont när han åt så det var så synd om honom.
  Och katterna ÄLSKAR att tugga på hundarnas munhygien sticks så dom borstar sina tänder noga! hihi.

  Hoppas allt är/blir bra med henne!

Leave a reply