Dagens fundering!

Blossom

Vår tandlösa kärlek ♥

Blossom är just nu inne hos veterinären och har precis opererats om allt har gått som det ska. Vi får åka och hämta henne kl 14. 2 timmar kvar med andra ord. Jag har städat som en tok sedan jag kom hem. Jag antar att jag inte vill sitta still för då kommer alla tankar men det är skönt att få det gjort oxå! Städat alltså.. Men ush, jag får ont i magen bara jag tänker på vilka risker man tar med de små liven ibland. Obehagligt!! Och den lappen man skriver på varje gång katten sövs då? Den är inte kul. Det känns som att man godkänner att katten dör under narkosen. Fy så hemskt!!

Över till något annat.. Igår fick jag en konstig reaktion av en person. Personen undrade om jag var riktigt klok som opererade katten för 3000 kr? Då tänkte jag, är det verkligen så att de flesta av människorna har den synen på katter än idag och vi som gör allt för våra kärlekar är egentligen en väldigt liten del av samhället fortfarande? Kan det vara så illa?

Vad tror ni om det? Skulle ni betala 3000 kr för eran katt om den behövde operera bort en tand?

Jag tyckte väl att 3000 kr är ganska mycket pengar om man tänker efter men inte när det gäller våra små fyrfota vänner. De ska ha det bästa de kan få. Hade det handlat om 20 000 kr då hade jag kanske tänkt efter en extra gång. Men jag hade nog inte valt annorlunda i alla fall. Det är mitt ansvar som kattägare att ge katten all den vård den behöver, tycker jag. Håller ni inte med!? Vart går eran gräns?

Angående försäkringen: Sveland sa att om det inte är FORL så tar de det. Låter ganska bra, tycker jag. Hoppas det inte är FORL då, för både Blossoms och våra plånböckers del. 🙂

Nä, nu är det dags att städa lite till.. Vi höres sedan när gumman kommit hem! Kram

spacer

13 comments on “Dagens fundering!

 1. Emma

  Självklart skulle jag betala det för min lille Prins han är mitt allt min ögonsten som jag älskar överallt annat.
  Men det finns konstiga människor som kan fråga en sådan fråga märkligt ha en bra dag
  Kramar Emma

 2. nadja

  jag skulle lätt betala dessa pengar om min katt vart sjuk,som du säger är det vårat ansvar att katten mår bra,hur kan man än tänka annat det är ju en familjemedlem.

 3. Bizi

  totalt vill jag inte veta vad jag lagt ut i veterinärkostnader, men en summa som förföljer mej som folk har svårt och förstå är Kungens allergi… totalt med mediciner och återbesök kostade den strax över 7000:- (vill jag ens veta vad det kostat om jag inte haft försäkring???!!!) för mej är det självklart att betala detta, jag har valt o skaffa katten, katten för mej är en familjemedlem. tyvärr tänker inte alla lika dant. jag har lärt mej vilka vänner som förstår att man gör allt för katten o för dom berättar jag om ev. vet-besök o kostnader o liknande, men jag vet också vilka som inte förstår o för dom håller jag käften…
  Skönt att det gick bra för din misse ♥

 4. Lotta

  Jag skulle definitivt betala för min Moses om det behövdes – trots att han är senior (11 år).
  Hoppas allt går bra med Blossom!
  Kramiz!!

 5. Heléne

  Naturligtvis ska våra små liv få det precis lika bra som vi har det. Har vi skaffat oss en familjemedlem så är det en familjemedlem. Helt rätt vännen! Hoppas Hon är piggare efter narkosen och att tänderna blir okej efter ingreppet.

  Massa kramar från mig och Cosse!

 6. Kattmamma

  Ni anar inte hur skönt det känns att höra att det finns fler som tänker och känner som vi gör. Jag hoppas verkligen att vi är majoriteten! För visst är det våra bebisar, vårt glädje och man vill göra allt man kan för att de ska ha det så bra det bara går.
  Det är skrämmande att det finns folk idag som kan ha sån syn på katter att de låter den ha ont bara för att det kostar att åtgärda det eller att de väljer att avliva djuret för att djuret får lite besvär.

  Jag hoppas att vi är många som tänker med hjärtat och att vi kanske kan påverka de som inte gör det!

  Kram & Nospussar

 7. Skat-Ann

  Ja jisses. Undrar hur mycket pengar man lägger ut på katterna varje år. Vad spelar det för roll. Har man ett djur så har man även ett ansvar!!!! Vistt finns det ”ett tak” men självklart så ska de ha vård, om de är sjuka. Vi går ju oxå till sjukvården om vi är sjuka. Försäkring är bra! Det lindrar ju lite i börsen. Ingen som sätter ett spruta i mej om jag får ont i en tand, eller?
  Hoppas allt går bra!
  Kram
  Skat-Ann

 8. christell

  Hej
  Hoppas verkligen att det ine är forl då… Jo men visst självklart att man kan lägga 3000 på en katt och en tand… 🙂 -det hade man gjort om det varit ett barn… å vet inte var gränsen går men vi la ju 20 tusen själva på våran cindy så… -jag hade nog lånat ihop pengarna om jag inte haft dom… katterna går först, ja lägger ett par hundra varje mån som är katternas
  -det blir pengar det åxå som kan behövas till veterinär vård…
  Kram

 9. Linda

  När våran äldsta katt pajade benet och var tvungen att operera, vilket kostade totalt cirka 20000 var det en självklarhet för oss att vi skulle göra det. Som tur var så hade vi försäkring, så vi betalade ju inte så mycket själva. Men när andra fick höra om detta kunde de inte förstå att vi inte bara avlivade katten och köpte en ny. Men vaddå, om ens barn skulle råka ut för något och skulle behöva kostsamma behandlingar, då skulle ingen tveka att göra allt. Men bara för att det handlar om ett djur så får man konstiga blickar. Hon är våran bebis, punkt. Vi gör precis vad som helst för att hon och hennes bröder ska må bra, kosta vad det kosta vill!!
  Och precis som för Sofie så blir folk chockade när de hör vad vi har betalt för våra tre perserkatter… Men huvudsaken är ju att vi trivs med det valet, och det gör vi verkligen!
  Hoppas det går bra med Blossom!

 10. Sofie

  Jag stöter ofta på människor som reagerar med ”VA?! SÅ MYCKET?!?! För en KATT?!” när jag talar om att jag betalade 3000kr för Doris när jag köpte henne. När jag sen berättar att Perser vanligtvis kostar omkring 6000kr och att jag betalade mindre för Doris för att hon hade en svans ”knärt” och hon var över 1 år är jag köpte henne så skakar de på huvudet. 🙂 Jag tror inte att jag bryr mig så mycket om det. Jag kan förstå att det kan tyckas konstigt när det finns hundratals ”bondkatter” för endast hundringen där ute, framför allt på blocket. Så länge människorna är djurvänner i övrigt så tror jag att det mest är ett tillfälle att få ”låta om sig” lite. 😉
  För mig är raskatter ett intresse, djur i allmänhet är mitt intresse och jag skulle göra allt vad som stod i min makt om Doris, peppar peppar, blev sjuk!

  Kramar!

 11. Mikaela

  Självklart skall katten få den vård den behöver, men man önskade ju att det fanns högkostandsskydd även för dem =) Själv betalade jag 3400:- hos veterinär för att senare själv komma på att katten ”bara” hade mask… Självklart gör man allt för att sin älskling skall vara en glad katt!! P.S Älskar den här bloggen, den har berikat mig väldigt mycket sedan jag blev kattägare D.S

 12. Martin

  Självklart!
  Katten är som vilken familjemedlem som helst!

Leave a reply