Test av våtfoder till katt!

Igår var vi och handlade mat så då passade jag även på att handla lite våtfoder till våra hungriga kissar. Eller rättare sagt två av dem. Disney och Leo  är ”nästan” alltid hungriga men inte Blossom, hon äter i princip bara torrfoder. Och inte vilket torrfoder som helst heller. Royal Canin ska det vara och då bara vissa sorter. Bra på ett sätt men lite synd ibland. Speciellt svårt är det när de andra ska få något extra och så har man inget till Blossom för hon vill inte ha något. Hon ratar det mesta. Nu har jag inte testat allt, långt ifrån. Men bara för att hon äter en viss skinka idag betyder inte alls att hon äter den imorgon. Hon är verkligen en utmaning den lilla damen.

De andra två matälskare är mycket lättare att handla till. Speciellt Disney. Men även hon har blivit lite kräsnare. Hon har förresten tappat några tänder!?!? 2,5 år gammal!!! Hjälp! (det får bli ett separat inlägg om det).

Jag kunde inte bestämma mig för en sort så vi köpte lite olika våtfoder som de ska få testa. Igår fick de testa Gourmet Diamant med tonfisk och den var ganska ok. De åt ganska mycket av den även om de inte riktigt gillade konsistensen. Idag är de inte lika glada i den men de har ätit lite i alla fall.

Nästa på kö är Sheba av smak Havets läkerheter. Ska blir spännande att se vad de tycker om den. De har aldrig ätit Sheba förut. Vet ni vilken av de två är nyttigare? Sheba eller Gourmet? Instinktivt skulle jag vilja säga Sheba men jag vet inte.

Vi har även köpt en annan smak av Gourmet Diamant, nämligen rödspätta. Den är jag lite tveksam till. Det blir en ny smak för dem. Tunfisk har de i alla fall smakat på förut. 🙂

Sist men inte minst fick hela Sauce Selection av Purina Gourmet Gold följa med hem. Den har de dock ätit när de var små. I alla fall Blossom och Leo men jag tror att även Disney har fått smaka. Jag vet att Blossom gillade den men inte hennes mage. Hon spydde efteråt. Nu har det gått ett par år så jag vill helt enkelt testa och se vad hon tycker om det och vad hennes mage tycker om det. Jag hoppas innerligt att det blir en hit men jag vet nog vad jag har att vänta. Funkar inte det så får jag nog läsa på om Barf dieten (biologiskt anpassad rå föda) och testa det. Det hade varit kul att ha något lite extra gott till var och en. En favorit som bara serveras vi speciella tillfällen. Ett önsketänkande. 🙂

Är era katter oxå så kinkiga med mat? Jag kanske vill för mycket. Det kanske därför de har blivit kräsnare och kräsnare med tiden. Hmm kan det vara så illa? 🙂

spacer

11 comments on “Test av våtfoder till katt!

 1. Tina

  Shira hon är en riktig gåta. Hon gillar torrfoder, alla sorter jag provat hittills iaf. Men när det kommer till blötfoder är hon rätt kräsen. Gourmet Perle slickar hon bara upp såsen och lämnar resten till vår andra katt Saabi. Mjau blötfoder (som du inte har med i testet) har gått bra den enda gång vi provade. Gourmet Gold är sådär tycker hon.. Sheba har jag haft nån gång.. men kommer inte ihåg om hon gillar den. Gourmet Diamant tror jag att jag provat nån gång också, den är ungefär som Gold, sådär… Prova Mjau! 😀

 2. Kattmamma

  Vi har pratat med en veterinär tidigare om att Disney hade dålig andedräkt men hon hittade ingenting. Men nu ser jag att hon även tappat några tänder, de små längst fram.
  Vi ska till veterinären imorn så ska jag fråga.

  Tack för ditt råd! //Agnes

 3. sofia

  du borde fara till veterinären och kolla tänderna, dom ska inte tappa dom vid 2,5 år. Det kan vara en sjukdom..

 4. Kattmamma

  Christell, det där med Disneys tänder är ett mysterium. CHOCK!
  Hon verkar inte ha ont av det. Äter som en häst. Märkligt är det.
  Ska på återbesök på måndag så jag ska fråga veterinären vad det kan vara för tokigt.
  Haha Baltiz verkar i alla fall fatta att det han gjorde inte var helt ok. Så han ska gott få smöra lite till tycker jag. 🙂

  Sophia, haha va rolig din pappa är! 🙂
  Jag har tidigare vart lite emot kattmat från vanliga butiker men jag ha bestämt att katterna ska få testa i princip all kattmat så vi vet vad de gillar. Sedan kanske vi inte fortsätter servera det om det inte är nyttigt och bra men testa ska vi i alla fall göra.
  Skönt att höra att en honkatt kan tänka sig att äta ALLT. De flesta honor verkar vara väldigt kräsna har jag förstått.

  KRAM KRAM

 5. Sophia

  Mina katter avskyr Gourmet Diamond maten, jag tycker inte heller den luktar eller ser god ut heller 😉

  Sheba tycker de om, jätte mycket.
  Min far råkade äta lite sheba katt mat en gång och sa att det var riktigt gott också. Och så ser den så fräsch ut!

  Min ena katt, Dollar, är väldigt kräsen på blöt mat och ”godbitar” som t.e x skinka och sånt. Men han älskar Sheba och vissa Mjau sorter. Han avskyr färdigpackad skinka osv men kalkon från charkdisken är hans favorit. Fisk gillar han endast om det är rödspätta eller sjötunga.
  Medans min andra katt,Pärla, hon äter ALLT. dom är inte speciellt förtjusta i Royal canin torrfoder men de ÄLSKAR Orijen torrfoder.

 6. Christell

  Hej å hå
  Två av mina tjejr är jättekräsna… lilla my äter bara ett sorts märke r-c… å olivia bara hill´s a/d…. å visst har jag gjort allt för att de ska äta olika men nej… baltiz å rasmus vill gärna smaka men inte så de äter allt… å mjukmat smakar de bara ibland… vad ska man ha katter till om man inte får skämma bort dom 🙂
  Tänkte på det med disney att hon tappat tänder -var ju så olivia börja å srtula med maten å äta mindre å mindre… FOLR har ju hon haft på flera tänder… men du får återkomma om det…
  Jo jätteskönt att Baltiz är inne igen -smöra för mami hela kvällen igår och i natt… går inte i närheten av dörren så det är ju bra… 🙂
  Ha det å Kram

 7. Kattmamma

  Linda, jag håller med dig! Det är nog lite vårat fel. Men som du säger varför skulle vi inte göra det. Det är ju det bästa av allt, att skämma bort dem!
  Kram

 8. Linda

  Jag har tre perser hemma, en tjej och två killar. Killarna äter allt, tjejen är mycket mer kräsen. Sheba funkar bra, det gillar de allihop. Häromdagen köpte jag hem Gourmet Diamant på påse, det gick oxå hem, fast var inte lika populärt. Favoriten här hemma är dock Royal Canins mjukmat. Men eftersom vi tycker det blir lite för dyrt med sån mat till dem varje dag brukar vi ge dem vanlig mjau kattmat till vardags. Killarna äter det, men inte tjejen. Och hon blir bara mer och mer kräsen oxå, men det är nog vårat fel… Som skämmer bort dem. Men varför skulle vi inte göra det? 😉

  Kram

 9. Kattmamma

  Sofie, Doris kanske är uttråkad. Hon kanske behöver en kompis? Har du bestämt hur du vill göra med det? Hade varit kul för er båda, tror jag.
  Men du ska självklart känna att du vill, kan och orkar ta hand om en katt till.
  Har du märkt om Doris lägger på sig? Eftersom hon är så glad i mat? Det gör inte våra för fem öre. Märkligt tycker jag.

  Heidi, det stämmer det du säger. Gourmet Gold innehåller socker. Va konstigt! Vad ska det vara bra för hade de tänkt?
  Barf kommer jag att läsa på lite mera. Det verkar bra, men lite skrämmande. Jag tycker rått kött är äckligt och vet inte om jag vill att mina älsklingar äter det egentligen. Det är där skon klämmer. Men jag får tänka på saken!

  KRAM KRAM

 10. Heidi.Kattfamiljen

  Nu har jag inga innehållsförteckningar framför mig men senast jag läste på sheba och gourmet burkarna har jag för mig att sheba var nyttigast. Gourmet gold är jag säker på att den innehåller socker och det tycker jag är skandal eftersom det är kattmat!! Katter skall inte ha något socker. Däremot sheba har jag för mig inte innehåller socker.
  Däremot Barf är ju verkligen bra 🙂

 11. Sofie

  Doris vill äta HELA TIDEN. Det är ungefär det enda hon gör, äta och sova. (Ska det vara så?:D) Hon ratar inget torrfoder jag köpt till henne, även fast jag provat lite olika.
  En gång köpte jag Gourmét-påsar och det gillade hon INTE. Men annars har jag inga problem med att ge henne mat. 🙂 Tur för mig.

Leave a reply