Katt i sele/koppel

Fråga:

Har du erfarenhet av katt i koppel?

Svar:

Hej Cecilia!

Ja, lite grand faktiskt. 🙂
Vi köpte 2 st selar när vi hade skaffat Leo och Blossom. Vi märkte fort att Leo inte var speciellt intresserad av att gå i koppel, han hade inget större intresse av att gå ut överhuvudtaget. Han var mer än nöjd att bara få gå ut i trapphuset en liten stund. Och där behövde han inget koppel.
Vi började med att sätta på dem selarna och de fick gå runt i lägenheten lite. Sedan tog vi ut dem i trapphuset. På den tiden fick Blossom gå ut en gång utanför huset. Hon trivdes inget vidare så promenaderna i sele blev lagda på hyllan. Leo fick bara vara ute i trappan.

Men för några månader sedan började vi gå ut med Blossom igen. Idag är hon mer van vid sele och går jättefint. Leo har vi inte försökt med någon mer gång. Men det är inte helt omöjligt att vi gör det om vi märker att han vill gå ut. Han trivs som sagt väldigt bra inne och vill inte gå längre än ett par trappsteg. 🙂
Disney har vi aldrig testat att ha i sele och vi tror inte heller att vi gör det. Hon är en vilde och vi är rädda att om hon blev skrämd av något att hon skulle sticka iväg. Det vill vi inte riskera!

Är Rocco en trygg katt som vill ”se lite av världen” 🙂 så tycker jag absolut att du ska testa det. Jag tycker att det är mycket bättre än att bara släppa ut sin katt vind för våg.

När det gäller Blossom så har vi bara bra erfarenheter av koppel. Egentligen så har vi inga dåliga erfarenheter alls. Leo var bara ointresserad.
Det gäller nog bara att se att katten vill lära sig. Det finns ju de som blir helt vansinniga när de får på sig en sele. Man märker fort vad katten tycker om det hela.

Desktop17

Jag tror säkert att det kommer gå bra för er! 🙂

Kram och lycka till..
/Kattmamma

spacer

One comment on “Katt i sele/koppel

  1. sofie

    Doris vet med en gång vad det handlar om när jag tar fram hennes sele+koppel! Hon springer fram till dörren och jamar och spinner!

    Doris har alltid ogillat att man försökt sätta saker runt halsen på henne (tillexempel en fin julrosett på jul, eller ett vanligt halsband) men med kattselen står hon stilla och väntar.. och spinner!

    Den som påstår att katter inte kan ha kul snackar strunt! hihi! 🙂

Leave a reply