Katt i sele/koppel

FrÄga:

Har du erfarenhet av katt i koppel?

Svar:

Hej Cecilia!

Ja, lite grand faktiskt. 🙂
Vi köpte 2 st selar nÀr vi hade skaffat Leo och Blossom. Vi mÀrkte fort att Leo inte var speciellt intresserad av att gÄ i koppel, han hade inget större intresse av att gÄ ut överhuvudtaget. Han var mer Àn nöjd att bara fÄ gÄ ut i trapphuset en liten stund. Och dÀr behövde han inget koppel.
Vi började med att sÀtta pÄ dem selarna och de fick gÄ runt i lÀgenheten lite. Sedan tog vi ut dem i trapphuset. PÄ den tiden fick Blossom gÄ ut en gÄng utanför huset. Hon trivdes inget vidare sÄ promenaderna i sele blev lagda pÄ hyllan. Leo fick bara vara ute i trappan.

Men för nĂ„gra mĂ„nader sedan började vi gĂ„ ut med Blossom igen. Idag Ă€r hon mer van vid sele och gĂ„r jĂ€ttefint. Leo har vi inte försökt med nĂ„gon mer gĂ„ng. Men det Ă€r inte helt omöjligt att vi gör det om vi mĂ€rker att han vill gĂ„ ut. Han trivs som sagt vĂ€ldigt bra inne och vill inte gĂ„ lĂ€ngre Ă€n ett par trappsteg. 🙂
Disney har vi aldrig testat att ha i sele och vi tror inte heller att vi gör det. Hon Àr en vilde och vi Àr rÀdda att om hon blev skrÀmd av nÄgot att hon skulle sticka ivÀg. Det vill vi inte riskera!

Är Rocco en trygg katt som vill ”se lite av vĂ€rlden” 🙂 sĂ„ tycker jag absolut att du ska testa det. Jag tycker att det Ă€r mycket bĂ€ttre Ă€n att bara slĂ€ppa ut sin katt vind för vĂ„g.

NÀr det gÀller Blossom sÄ har vi bara bra erfarenheter av koppel. Egentligen sÄ har vi inga dÄliga erfarenheter alls. Leo var bara ointresserad.
Det gÀller nog bara att se att katten vill lÀra sig. Det finns ju de som blir helt vansinniga nÀr de fÄr pÄ sig en sele. Man mÀrker fort vad katten tycker om det hela.

Desktop17

Jag tror sĂ€kert att det kommer gĂ„ bra för er! 🙂

Kram och lycka till..
/Kattmamma

spacer

One comment on “Katt i sele/koppel

  1. sofie

    Doris vet med en gÄng vad det handlar om nÀr jag tar fram hennes sele+koppel! Hon springer fram till dörren och jamar och spinner!

    Doris har alltid ogillat att man försökt sÀtta saker runt halsen pÄ henne (tillexempel en fin julrosett pÄ jul, eller ett vanligt halsband) men med kattselen stÄr hon stilla och vÀntar.. och spinner!

    Den som pĂ„stĂ„r att katter inte kan ha kul snackar strunt! hihi! 🙂

Leave a reply