Öronskabb hos en hemlös katt? Vad göra?

Fråga:

Hej!
Har liksom många andra råkat ut för att en katt bosatt sig på tomten och nu med 3 ungar. Alla har öronskabb var jag förstår och min tanke är bara att få ungarna utplacerade. De behöver behandlas men det är ju inte mina katter och har naturligtvis ingen försäkring. Vad kostar det att behandla dessa 4 stackare. Det finns tydligen inget receptfritt vad jag förstår. Vill bara hjälpa dessa stackare till ett bättre liv utan större kostnad. Hur gör jag? Tacksam för svar.
Mvh Malin (har endast haft hund och aldrig katt)

Svar:

Hej Malin!
Va fint av dig som vill hjälpa de små stackare!!

Det är svårt det här och jag har faktiskt inget bra svar till dig. Jag kan inte säga vad det kostar eftersom det beror helt på vilken veterinärklinik du går till. Örondropparna kostar dock inte mycket, strax över hundralappen tror jag. De kan du använda på alla fyra katter. Det är veterinärbesöket som kostar. Ring och kolla med olika kliniker. De räknar på det och så får du veta ungefär vad det hamnar på.

Hur det går till: Katter med öronskabb ska behandlas med örondroppar 2 gånger per dag i 14 dagar. Det kan vara lite omständigt ibland eftersom katter inte vill ha vätska i sina öron. Men det går!!
Det är ett svårt beslut du står inför. Men har du råd så ska du absolut hjälpa de små stackarna tycker jag. Vet du en bra veterinär så ring och prata med den. Prata med dina vänner/grannar om ni kan hjälpas åt att betala behandlingen? Då slipper du stå för allt själv.

Att försäkra katterna just nu bara för att få lite ersättning går inte heller då försäkringen inte gäller för ”gamla” skador som fanns innan man tecknade försäkringen.
Jag hoppas verkligen att det löser sig för er!
Hör gärna av dig och uppdatera oss!!

Kram & Lycka till
/Kattmamma

spacer

Leave a reply