En katt som gör som den vill

Fråga:

Hej!
Vi har problem med våran katt Ida 2år kastererad. Hon springer in på våran konsumbutik hela tiden, det är inte så bra de tänker koppla in miljö och hälsa om vi inte gör något. Vi kan inte ha henne som innekatt vi har försökt. Hoppas ni har något förslag.
Mvh Jossan

Svar:

Hej Jossan!

Det var en väääldigt svår fråga du ställde. 🙂
Jag har tänkt mycket på den och ringt runt för att höra olika råd och idéer men ingen har något svar på ditt bekymmer tyvärr.
Jag ska dock försöka att hjälpa dig så gott jag kan.

Det är lite olika saker jag tänker på när jag läser ditt brev. Det första som slår mig är: Varför hon springer in där? Får hon mat där? Har hon hittat sig någon snäll själ därinne? För jag antar ändå att hon får den maten hon behöver hemma? Försök att ta reda på varför hon går in just där. Vad är det hon är ute efter. Kan du ge det henne hemma så kanske hon slutar? Nu tänker jag på att om hon kanske får sig en matbit därinne av någon, ta reda på vad det är för matbit isf.
En annan grej som man kan göra är att hjälpas åt att ”skrämma” bort henne därifrån på något sätt, t.ex att spreja vatten på henne när hon försöker att gå in där.
Du kanske kan skriva en lapp och klistra vid ingången så att alla ser vad det handlar om. Skriv att det är din kan och att hon gör så men att du försöker att åtgärda problemet men att du behöver hjälp och om folket kunde hjälpa dig när de ser din katt där. Förstår du vad jag menar?
Prata med de som jobbar på Konsum och även Konsum chefen om ditt problem. Tyvärr så är det så att katter gör som de vill, när de vill och hur de vill. Visa de att du försöker göra något åt saken så kanske de har lite mera förståelse. BE OM HJÄLP på plats!
Sedan kanske det är bra om hon kan bli en innekatt ett litet tag och om ni kanske kan gå i sele med henne?

Jag önskar att jag hade ett bättre svar till dig för jag förstår att det är ett stort problem. Men ge inte upp! Det går säkert att lösa det på ett eller annat sätt. Men först måste man hitta orsaken.

Hör gärna av dig och berätta hur det går för er!! Berätta mera noggrant om din katt så kanske vi kommer på något till slut.
Jag hjälper dig gärna om jag bara kan!

/Kattmamma

spacer

Leave a reply