Elvis

Tjenare, tjenare!

Elvis heter jag och jag är född 3/2-2010 utanför Jönköping. Jag är en blå bicolour ragdoll, en feltecknad sådan men vad gör det. Jag är vrålsnygg ändå! 🙂

Jag har bott hos min fina familj ett bra tag nu så ni vet säkert vem jag är men jag tänkte ändå presentera mig lite för er. Bättre sent än aldrig finns det väl något som heter? Ja precis, jag har faktiskt haft fullt upp! Jag är den fjärde i den härliga catlifefamiljen och tro det eller ej men om man är FYRA katter under ett och samma tak så har man att göra. Japp, vill ni höra? Vakta maten? Hur lång tid tar inte det? Och då inkluderar jag inte mjukmaten. Men att få lite mjukmat i det här huset är inte så lätt så man måste skynda sig så man nästan bryter benen av sig för att få sig en bit. Matte säger att hon inte vill ge mig för mycket för att jag har fått lite hängmage? Och? Även om jag har liiite mage så måste ju fylla ut den med något, eller hur?

En annan grej som tar otroligt mycket tid är att vakta min matte. Det är ett heltidsjobb! Hon behöver min hjälp heeeeela tiden så jag är tvungen att följa henne öööverallt. Det hade varit mycket lättare om hon kunde sitta still för en sekund. Men icke, ingen rast inte ro här inte. Här ska det städas och tvättas och renoveras och städas lite till och lagas mat och packas upp och flyttas runt på grejer och upp och ner i de där trapporna. Det tär på en katt kan jag säga! Tur att jag är ung och fräsch, annars hade det inte gått!

Men när jag inte arbetar så leker vi, jag och matte. Vi har en hårsnodd som matte skjuter iväg till mig, jag springer och hämtar den och matte skjuter iväg den igen. Det är roligast att springa i trapporna men det är såklart otroligt jobbigt för en hårt arbetande katt som mig. Men lite träning skadar inte säger matte, då blir man av med lite hängmage brukar hon säga. Jag förstår inte vad hon menar? Gör ni? Men matte berömmer mig så himla mycket när vi leker, så jag förlåter henne det andra! Hon tycker att jag är så duktig som hämtar hårsnodden varje gång och lägger den vid hennes fötter. Hon har tom fått för sig att lära mig trix för att jag är så smart, säger hon. Men jag vet inte om jag vill arbeta mera, får tänka på det ett tag till.

Och när matte till slut blir trött och sätter sig så sätter någon annan igång att aktivera sig. Jag får aldrig vila eftersom jag måste ha en tass i allting. Jobbigt det här ibland.

Annars har jag det otroligt bra här. Jag har kompisar att vara med (det är även de som äter upp min mat, men vi pratar inte om det när vi umgås) och massa goa ställen att sova på. Men den bästa platsen är där matte är. Då duger vad som helst!

Jag brukade leka mycket med Disney förut men hon verkar inte vilja leka med mig något mer. Hon brukade uppskatta att jag hoppade på henne och så rullade vi runt lite men idag ropar hon på matte på en gång. Matte brukar säga att det är för att jag är för stor och tung, tom dubbel så tung tror jag hon sa. Dumheter, jag tycker att jag är lika smidig som alltid. Så det så! Men Disney förstår inte detta iaf. Hon och matte har nog gaddat ihop sig mot mig angående min vikt. Skumt!

Blossom fick jag dia lite i början men nu är det slut på det roliga kan jag säga. Jag riskerar att få mig en rak höger så jag avstår. Men vi myser lite ihop ibland.

Leo och jag känner på varandra fortfarande men vi leker lite ibland. Ärligt talat vet jag faktiskt inte vart jag har honom men det löser sig nog med tiden. Vi jagar varandra i trapporna ibland och myser ihop emellanåt. Det passar oss alldeles utmärkt.

Husse och jag har  börjat sova ihop. Jag och Leo sover vid var sitt ben. Det är otroligt mysigt och bekvämt, tycker vi.

Jag har ett ganska härligt liv trots alla bekymmer! 🙂

spacer

One comment on “Elvis

 1. christell å pälsbollarna

  Hej
  på dej Elvis va stor och gosig du ser ut -verkar ha fullt upp att hjälpa din mami verkar kul å springa i trappen å hjälpa till med allt….
  Tänkte på det med vaccin -jag rådfrågade på v-djursjukh om min My och Rasmus -de har ju blivit jättedåliga av det. Men de sa att det finns fortfarnade kattpest och snuva men det har minskat tack vare att vi vaccinerar våra katter, eftersom jag har så många som har skydd så kunde jag hoppa över dom två. Rasmus har ju HCM och My fyller 13 i feb så jag vill inte utsätta dom för det, ska rådfråga igen sen när det blir dags.
  Roligt att ni är tebax igen med korgar tänder å allt 🙂
  Kramizar från oss

Leave a reply