ACANA Grasslands

ACANA Grasslands

Det här fodret fick jag hem för att testa om våra små kan tänka sig att äta det. Det ska vara väldigt bra och nyttigt foder. Jag är inte så duktig på att läsa innehållsförteckningen och även om jag anstränger mig så kan jag för lite för att vara säker på att jag förstår vad som är bra och vad som är mindre bra. Men jag lär mig och blir bättre och bättre på det.

Och av det jag kan så kan jag säga att innehållsförteckningen ser bra ut. 65 % av färskt kött som kommer från frigående lamm, färsk anka, färska ägg, färsk fisk som levereras varje dag. Inget socker, inga spannmål, låg kolhydratnivå och hög proteinnivå.

Jag tycker att det låter bra men jag är inte säker på om det är just det våra katter behöver. Vet ni? Upplys mig gärna!

Men det svåraste är ändå att få de små att äta det man anser är ”nyttigt” för dem.  Orijen ska ju vara nyttigt och bra men den ratade de helt och hållet.

Den här däremot äter både Leo och Disney men om de mår bra av den eller inte är svårt att säga. Men jag är lite tveksam till det eftersom det luktar heeeeemskt när de varit på lådan. Men jag kan inte vara helt säker på att det är Acana fodret som gör att det luktar illa, det kan lika gärna vara mjukmaten de äter eller varför inte Royal Canin? Royal Canin är inte det bästa fodret på marknaden. Så jag måste undersöka saken lite närmare innan jag kan uttala mig mer om detta.

Trots alla tveksamheter får Acana fodret godkänt av oss. 2 av 4 katter äter den och innehållsförteckningen ser lovande ut. Raggisarna vill helst hålla sig till Royal Canin. 🙂 På gott och ont..

spacer

3 comments on “ACANA Grasslands

 1. Mats

  alltså acana är bra kattfoder, se innehållfsförteckning här: http://www.hemfoder.se/acana-grasslands-cat-2-5-kg/

  Det är precis som du säger bra färska råvaror vilket annat foder har det? Orijen har också men det är samma tillverkare. Jag vet ingen tillverkare som har bättre råvaror än dessa två. Mvh Mats

 2. Jenny

  I naturen är alla katter köttätare. Dom äter INTE Sädesslag. Sädesslag lägger dom flesta tillverkarna in i fodret för att göra det billigare att tillverka. Jag har testat ett foder som heter Orijen – ett tips för dig som vill ha ett naturligare alternativ av kattfoder. Det är ett helfoder med minst 75% proteiner och 0% sädesslag. Och PRISET är BILLIGARE per kilo än tom Hills foder. Våra katter älskar fodret och blir mätt på ett naturligt sätt. Pälsen får dessutom en otrolig glans.

 3. Mirre

  Hej!
  Jag kände mig också helt lost ute i kattmatsdjungeln. Hittade en rätt bra sida dock, man ska väl kanske inte ta allt på fullaste allvar (t.ex. så vet väl de flesta att proteinet är kattens främsta näringskälla) men lägsta nivåerna från AAFCO känns bra att ha som ungefärliga riktmärken… http://www.swecat.com/Katt/Naringslara

  Jag håller med dig, Royal Canin är inte ett supermärke. De har tydligen minskat mängden protein somnu ligger runt 27%. En annan otrevlig grej hände mig när jag hade det fodret; jag fick in fläskängrer! (Skadedjur som lever i och äter torrvaror) Nej, usch och fy. Hoppas länken ger intressant läsning. =)

  MVH
  Mirre

Leave a reply