spacer

4 comments on “Mysbilder på raggisar hos Catlife

 1. Kattmamma

  Tack för dina tips SixThreeFive.. Ska testa vad som funkar för våra sötnosar..

  Angående buljongen så kommer jag i sådana fall frysa in i små bitar och sedan lägga en eller ett par isbitar i vattenskålen.
  Då blir det inte så mycket smak på den. Det är ju mest vatten då. Det borde väl vara ok?
  Det är alltså en veterinär som rekommenderar detta.

  Kram
  //Agnes

 2. SixThreeFive

  App, app! Om du vill göra kattbuljong, gör den på blötmat av typen ”bitar i sås” och häll på lite extra vatten. Buljongtärningar är nämnligen jättesalta och katter tål verkligen inte salt så bra. Alternativet är att nästa gång du ska steka köttfärs, koka den i lite vatten istället och ge vattnet till kissarna.

  Jag lämnar mellan varven duschmunstycket på golvet i duschen och slår på kranen på liten stril. En av våra kissar, den största raggisen, dricker mycket mer då. Häller dessutom på vatten på blötmaten, så får hon i sig lite extra där (hon sörplar bara i sig såsen, knastanten) också.

  ½dl vatten per kilo kroppsvikt brukar man ju rekomendera för katter.

 3. Kattmamma

  Hej Anki!
  Jag kan tänka mig att det såg roligt ut.. Hehe

  Den här värmen har nog alla ont av. Även vid havet är det ju kvavt som bara den. Men det är ändå skönt med lite sommar. Vi är inte direkt bortskämda med det. 🙂

  Jag testade isbitar i vatten idag och Leo blev väldigt intresserad. Han lekte först men efter 6 isbitar började han dricka lite. Det är bra. Han behöver vätska.
  Ska även testa isbitar med buljong ngn dag.
  Har du/ni testat detta?

  Kram och ha det underbart i värmen! 🙂

 4. Anki

  De är ju bara hur söta som helst! Jag minns när min förra katt fick ungar. Hon var en helsvart liten dam och hennes enda överlevande unge var helvit så när som på en grå ”basker” mellan öronen och hon blev väldigt mycket större än mamman. När de låg på sängen och ungen diade på mamsen så såg det onekligen väldigt roligt ut.

  I den värme vi har nu så finns det ju inte mycket ork ens hos lilla Ziggy. Hon placerar sig där det finns svalka i form av klinkergolv eller i skuggan på gräsmattan. Igår ville hon inte ens gå ut när man öppnade och skramlade med selen. Annars brukar hon komma farande som bara den. Sent igår kväll så tyckte hon det var ok att gå ut och strosa lite på tomten och kolla så inga fåglar landade där… Skratt!!

  Ha det bäst!
  Anki

Leave a reply