Katten Leo hos veterinären

13/6-2010 – Leo hos veterinären

F7Wu_OjLX6M

Så här roligt är det att besöka veterinären. 🙂

Den 12/6 märkte vi att Leo var lite konstig. Han var gnällig och sökte sig till oss mer än vanligt och man kunde inte få honom att sysselsätta sig med något.

När jag några timmar senare skulle rensa lådan märkte jag att det fanns flera stycken små kissklumpar i sanden. Då föll paletten ner. Han har UVI igen, tänkte jag. Klockan var så klart för mycket för att kunna göra något åt det och det kändes inte så akut heller (förra gången när han fick UVI så var han väldigt orolig och sprang till lådan hela tiden). Vi bestämde oss att avvakta till dagen efter.

För så klart händer sånt alltid på en helg! Är inte det typiskt att de alltid blir sjuka på helgen? Men vi ville ändå göra något för honom. Vi hade en smärtstillande medicin kvar sedan förra gången någon av katterna var sjuk så vi gav honom en dos.

På söndagen ringde jag till Smådjursakuten och bokade tid till eftermiddagen.

När vi kom dit fick vi träffa en kattspeciallist så det kändes väldigt tryggt. Hon lyssnade och tittade på honom och bestämde att inte ge honom någon antibiotika. Han fick istället avslappnande och smärtstillande medicin. Vi fick med oss recept och lite papper och så fick vi åka hem.

Vi skulle ge honom smärtstillande i 5-10 dagar och mycket vätska. Helst bara mjukmat oxå.
Hon sa att det var onödigt att ge honom antibiotika eftersom katter inte brukar få bakteriella UVI utan de få problem med koncentrerad urin istället. Därför hjälper det om de får smärtstillande och mycket vätska så löser det sig av sig själv. Och det gjorde det oxå. Efter bara ett par dagar var han sig själv igen.
Vi hade en planerad semesterresa mitt i alltihop oxå såklart men våran kattvakt var villig att hjälpa oss så vi kom iväg i alla fall. Jag var redo att avboka allt och stanna hemma, men det löste sig så bra. Leo verkade gilla medicinen så det gick lätt att ge honom den. Vatten var liiite svårare, det tyckte han var onödigt. 🙂

Datum: 13/6-2010
Diagnos: FLUTD/urinsten i blåsa (Jag skriver ett separat inlägg om sjukdomen och länkar sedan)
Behandling: Smärtstillande i 5-10 dagar (Metacam), mycket vätska, helst bara burkmat. Även Royal Canin Urinary torrfoder om så behövs och Feliway i väggen.
Kostnad: 1678 kr
Plats: Smådjursakuten i Göteborg

spacer

Leave a reply