Är katten Leo sjuk? :(

En mindre bra dag!

Leo

Den finaste katten i världen!

Imorse när jag vaknade märkte jag att Leo betedde sig lite märkligt. Han pratade mer än vanligt och kändes lite orolig. Jag försökte förstå vad han ville men då blev han bara mer irriterad. Då satte jag mig ner och iakttog honom. Han sprang till kattlådan och satt där lite väl länge, men när jag gick dit och kollade så hade han gjort en lite kissdroppe. Hmm, kan han ha fått urinvägsinfektion? Men varför? Hur kommer det sig? Tankarna började snurra.
Han gick runt oroligt och ville gärna sätta sig på andra ställen än kattlådan oxå emellanåt. HJÄLP! tänkte jag. Han får INTE kissa utanför lådan för då DÖR jag!

Jag ringde till en veterinärklinik och bokade tid imorgon eftermiddag (de hade ingen tid idag). Men när jag såg att hans konstiga beteende inte verkade gå över ringde jag en annan klinik och fick komma direkt. SKÖNT!!!
Vi åkte på en gång.

När vi väl kom fram kunde veterinären inte känna något konstigt men han fick läggas in med dropp över några timmar. Tanken var att han skulle kissa så de fick ett urinprov så vi fick veta vad det var för fel. Tror ni han kissade? NÄÄÄ, varför skulle han det? Det visade sig oxå att han var UTTORKAD??? VA!?!?! Hur är detta möjligt? De har ju vatten + att han dricker i badkaret. Min haka hängde ner vid fötterna!

Vi fick med oss ett recept och så åkte vi hem.
Han ska få antibiotika 2 ggr/ dag i 10 dgr + smärtlindring i 5 dgr. 1000 kr för dropp + 240 för medicinerna och katten har fortfarande inte kissat??? Han borde väl kissa som TACK om inte annat. Vi köpte även KATKOR så vi kan ta ett urinprov hemma. Kattjejerna vill mer än gärna kissa i den specialgjorda lådan men inte Leo inte!! NEJ DÅ!
Knaskatt..

Nu ska jag ta hand om lilla gubben. Och hoppas på en kissdroppe innan läggdags. KRAM

Så här såg min sista semesterdag ut. Hoppas att ni haft en bättre dag!?

spacer

9 comments on “Är katten Leo sjuk? :(

 1. Kattmamma

  TACK, TACK, TACK, TACK för er omtanke!
  Ni är bara bäst! 🙂
  MÅNGA KRAMAR TILL ER ALLA UNDERBARA!!!

  PS: Ni kan läsa mer om Leo i senaste inlägget. 🙂

 2. Natalie

  Näe, stackars lille Leo. Hoppas att han kryar på sig!
  Hur har det gått?
  Kramar

 3. Skat-Ann

  Frågas: Hur mår Leo??????
  Hoppas att det är bättre.
  Kramar från Skat-Ann

 4. Heléne

  Hoppas Din lilla kille kryar på sig snart, tänker på Er!
  Kramar Heléne

 5. Moa

  Hej!
  Tack så mycket för en kanon blogg.. är ofta inne här och läser. Har själv två perser katter en liten tös och en något långnäst kille. Kolla gärna på min blogg om du får tid… 😀

  Låter inge kul alls med din lilla gomisse… hoppas han kryar på dig stackaren! 🙂 Min lilla kille hade diarré och kräkningar för några veckor sedan och blev uttorkad och dyrt som fan är det med dropp men vad ska man göra lixom… man vill ju bara att som ska ha det så bra som möjligt! 🙂

  Har länkat till din blogg från min hoppas det är okej??! 😀 Massa kramar från Moa.

 6. Bizi

  hoppas missen blir bra igen! inte roligt när pälsklingarna är dåliga!
  Styrke kramar

 7. Anonym

  Hej!
  Jag kikade förbi och innan jag klickar mig vidare tänkte jag lämna ett avtryck, säga hej och önska dig en fortsatt trevlig kväll!

  I samband med detta smyger jag in ett litet tips, besök gärna:
  http://www.metrobloggen.se/offer

  Min blogg, mitt klotterplank…jag kämpar för att återigen finna lyckan och klara av vardagen efter våldtäkten. Jag är på god väg, och inom en snar framtid uppfyller jag mitt livs mål – att ge ut en bok!
  Följ mig, följ mina dagar, titta in, håll koll och prenumerera gärna, enkelt via bloglovin.

  Tack, för din tid…

 8. Sture

  Hoppas Leo blir bra snart! Jag hade urinvägsinfektion när jag var yngre och det var inte alls kul. Jag tyckte att det var lådans fel, så snälla, bli inte arg på honom om han kissar på något annat ställe, han kan inte hjälpa det – det är ju bättre att han kissar någon annanstans än inte alls 😉

  Krya-på-dig-tassar till Leo!

 9. sofie

  Hum.
  Hoppas inte att det är något farligt. Kanske urinsten ? Min uppfödare sa att det är vanligt hos Perserhanar.. 🙁

  Jag håller tummarna att det inte är något farligt!

Leave a reply