I väntan på mat!

Ett allra första kort på alla fyra kissar. Kanske inte helt oväntat att det sker i köket, i väntan på mat? Hehe Alla är så matglada så. Den lille äter sin mat och sen ger han sig på alla andras oxå. Fast han inte får! Alla ska ju ha rätt att äta sin mat i lugn och ro. Men när de är färdiga och det finns mat kvar, då får han äta upp det och det gör han… mer än gärna!

Om ni bara visste vilket härligt gäng vi har fått! Det som kändes mest ”fel” känns mest rätt. Jag syftar så klart på antalet katter. För hur ”normalt” är det att ha fyra katter? Innekatter oxå. Många höjer på ögonbrynet när man säger att man har så många (!?) katter. Vi fick onda ögat när vi skaffade Disney så ni kan tänka er att det inte blir bättre när man skaffar en fjärde katt. 🙂
Men det känns så rätt i gänget och i hjärtat nu och det är det enda som räknas. Det känns som att allt har fallit på plats. Disney har fått en lekkompis, Blossom har fått en kompis av sin egen ras, Leo har fått en killkompis. Ja, det kan inte bli bättre. Eller jo, det kan det. Han är heeeeeelt perfekt, den lille. 🙂 Kram på er!!

spacer

6 comments on “I väntan på mat!

 1. Kattmamma

  Hej tjejer!
  Tack för era stöttande ord! Det värmer att höra att ni är på våran sida. Det är det allra bästa med den här bloggen ska ni veta. Att sådana som ni finns. Det betyder så mycket.

  Christell jag förstår hur du menar. De små är så stort stöd när man råkar ut för tråkigheter.

  Just när det gäller antalet så känner jag att jag nått min gräns. Fler än fyra skulle jag nog inte hinna med.. Det är ett perfekt gäng just nu. 🙂

  KRAM på er!!

 2. Kattmamma

  Hej Linnéa!
  Det är svårt för mig att svara på hur katterna kommer trivas. Jag anser att de flesta katter behöver en kompis men det finns de som vill leva som ensamkatter. Hur stor är eran lägenhet? Pratar vi 18kvm eller 40kvm? Det är ganska stor skillnad. Sen kan man alltid bygga på höjd för att katterna ska få lite extra utrymme. Där kommer då klösträden in eller om man vill/kan bygga något eget fiffigt så katterna får klättra lite och aktivera sig.

  Priset behöver inte bli exakt dubbelt om man skaffar en katt till. Men det beror ju lite på vad du spenderar på din katt idag. Har du försäkring, köper du dyrt foder, köper du mycker kattgrejer? Man kan t.ex köpa större förpackningar mat. Där kan man spara lite. Kattsand blir inte exakt x2. Konkret skulle jag vilja säga att om du lägger 400 kr på din katt idag så kanske det blir 600 kr på 2 katter.

  Hoppas du har fått svar på din fråga. 🙂 Kram

 3. Linnéa

  Hej där! Tänkte ställa en liten fråga här, då den handlar om just att ha fler katter.

  Vi har funderat ett tag nu på att skaffa en vän åt vår underbara abessiniertjej, men funderar över lite praktiska saker. Vi bor ganska trångt, blir det någon större skillnad för katterna om de helt plötsligt blir två som måste bo på relativt liten yta?
  Och även, blir prisskillnaden stor mellan en och två katter?
  Hoppas på svar!

  Kram och tass!

 4. christell

  Hej
  vad skoj att det funkar så bra… 🙂 å tänk inte på det att ni har fyra -jag har ju 6 st så 🙂 men bjuder på det att jag räknas som helknäpp…. huvudsaken är ju att ni och katterna trivs tillsammans… 🙂 höjer nån på ögonbrynen när jag säger att jag har 6 katter så får de göra det…
  och det funkar så bra här åxå… och hade jag inte haft mina fyrfota vänner så vet jag inte hur det gått, inte för att jag inte sörjer nu åxå men det hjälper mej att ha nåt att pyssla med…
  Kramiz

 5. Lotta & Moses

  Vilket härligt gäng – mat, mat, mat!!!
  Och när det gäller att ha många katter så är det ju skillnad på att ha många och sköta om dom som ni gör eller att ha många och inte sköta om dem!
  En kollega till mig på jobbet har förresten fler än er – hihi – tror hon har 6 nu – men det är klart, hon är uppfödare så det kanske inte är så konstigt (hon föder upp Ragdolls!).
  Kram å tass!

 6. Linda

  Vi hade en katt från början, och skaffade två till samtidigt. (Alla är innekatter.) Det var många som reagerade på det också. Men det är vårat liv och vårat val. Vi trivs med att ha det så, och vi bryr oss inte om vad andra tycker. Jag tycker att det är jättebra att ni följde era hjärtan och gjorde det som kändes rätt för er. Lyssna inte på andra, inte när det gäller saker som hur många katter man ska ha i alla fall…
  Kram, Linda

Leave a reply