Dagens tanke

Godkväll mina vänner!

Idag har jag varit ledig men inte gjort något vettigt alls. Detta pga att jag även vart grinig, gnällig och allmänt eländig idag. 🙂

Vi har i alla fall varit och handlat lite kattmat och 2 st kattböcker fick oxå följa med hem. Den ena av dem verkar väldigt bra; ”Goda råd om din KATT”. Den andra köpte jag på rean; ”KATTER – illustrerat uppslagsverk”. Nu är jag snart uppe i 40 kattböcker. Inte illa… Hihi

Ju fler kattböcker jag tittar igenom desto mer ”fel” hittar jag i alla. Felstavningar är lite pinsamma; te.x norsk skogskatt hittade jag i en bok. Jag har själv trott att det stavas så men det gör det inte och hittar man det felstavat i en kattencyklopedi så är det ganska pinsamt! En annan typisk grej som jag läst i olika böcker är hur alla ställer sig till att spruta vatten på en katt. I vissa böcker står det att det är jättebra att spruta vatten på katten när den te.x vistas på fel ställen medans i andra böcker står det att man absolut inte ska göra det. Det var bara två enkela exempel på hur olika informationen är i olika kattböcker man läser.

Är ni kritiska till det ni läser eller sväljer ni allt med hull och hår? 🙂

Det var dagens tanke! 🙂 Nu är det dags för lite sömn, i morgon är det jobb som gäller igen.

Sov så gott! Natti Natti

spacer

6 comments on “Dagens tanke

 1. nadja

  TACK 🙂

 2. Kattmamma

  Hej tjejer!

  Nadja: Ska kolla detta!

  Bizi: Ja visst är det typiskt rea. 🙂

  Sophia: Där sa du något som lät så perfekt! ”man ska ta till sig dels information, blanda det med egna tankar och sen toppa det med att anpassa det till sin egen katt!” För visst är det den bästa lösningen av alla. 🙂 Tack!
  Angående det där med vatten är jag lite tveksam. Om man ska bada katterna så är det ju inte så bra om man använder vatten som straff, det blir ju fel budskap men annars kan det ju gå.

  Christell: Det blir jättebra 15:30 utanför ICA i Kungsmässan?
  Det är en liten hemlis. 🙂 Mailar dig sen. 😉

  Kram på er alla!

 3. christell

  Hej
  -håller med dej att det står olika i kattböcker… -men man får väl ta till sej det man tycker … alla skriver väl å tycker olika…
  Det här med vatten tror jag ändå på… man kan använda det som ”guds straff” alltså kayttten ska inte märka att det kommer från ägaren, så man får va snabb… -vatten är ju ofarligt för katten…
  -vad är det för påhitt du har där man ska måla -blir nyfiken ju… 🙂
  Ska vi ta kungsmässan vid halv 4:a eller nåt…
  Kramizar

 4. Sophia & Katterna

  Jag har läst mest hundböcker men en heldel kattböcker och andra djurböcker och jag tycker att man ska ta till sig dels information, blanda det med egna tankar och sen toppa det med att anpassa det till sin egen katt!

  Alla liv är ju olika.
  Och angående att spruta vatten på katter, självklart har jag testat det.
  Det gick bra med min husis, han slutade att göra det oönskade efter en gång och min Ragdoll…Hon tycker om vatten och hon tror att man ska leka med henne så det jag fick lov att göra med henne var att ha ”kropskontakt” och visa vad man får och inte får göra.

 5. Bizi

  överlag har jag blivit lite ”anti” mot böcker som ”allt om katter” och ”uppslagsverk om katt” o liknande det är OFTA det är felstavat o jusst då Norskskog(s)katt. men gott om kattböcker har jag ändå, synd bara att det nästan bara är uppslagsverk om katter som reas nu på bokrean 🙁
  Kram

 6. nadja

  hejsan jag undrar om du vet hur mkt äggulan man kan ge till sin katt?,jag brukar ge max varannan dag ägggula och han älskar det..slog mig i tanken att det kanske inte är så bra att ge han mkt ägggula…tacksam för svar

Leave a reply