Katternas vikter – uppdatering

Hej på er!

Nu har jag bara jobbat & sovit i några dagar. I morgon är jag dock ledig. Sedan fortsätter hjulet att rulla igen. Vuxenlivet kallas det tror jag. 😉

Idag passade jag på att väga katterna. Tänk att de flesta har problem med att de har för tjocka katter och för oss är det största problemet att de är för smala. Tjejerna har inga imponerande vikter! Leo har oxå gått ner lite det senaste halvåret. Inte så att vi blir oroliga och inte så att han har blivit mager men ändå åt fel håll om man säger så. Jag vill att de ska väga meeeeer! Vad ska vi göra?!?!

Leo – 4,7 kg

Blossom – 2,9 kg

Disney – 2,5 kg

Vill ni se katternas alla vikter så kan ni klicka på respektive namn: Leo, Blossom, Disney.

Disney har gått upp lite efter kastreringen och man känner att det är en katt och inte en liten råtta man lyfter. 🙂 Lite kött här och där. Underbart!!

Nästa steg är att kastrera Blossom och se om vi kan få upp henne oxå. Det vore drömmen!

Angående Blossoms medicin så är det absolut inga problem. På morgonen får hon bara en tablett men på kvällen får hon först sin tablett och sedan baddar vi med Hexarinse. Det går så himla bra. Hon är så fantastisk våran Blossom!! Lilla hjärtat, hoppas det hjälper oxå.. Snart är det bara en tablett om dagen och tandborstning på det. Men det kommer säkert gå bra. Hon är som sagt hur lätt som helst att handskas med.

Vår lilla prinsessa! ♥

spacer

5 comments on “Katternas vikter – uppdatering

 1. christell

  Hej
  Ok jo men bara leo är pigg så… 🙂 Oj har jag nog missat 🙁 -rita å måla JAG
  -nä inte bra på det…
  Kram

 2. Kattmamma

  Hej 🙂
  Jag tror oxå (och hoppas) att Disney kommer gå upp i vikt ännu mer. Hon är så matglad så det borde inte vara sååå svårt.
  Leos vikt är ok men han har gått ner. Han väger mindre nu med vinterpäls än förut efter klippning. Så hans vikt pekar åt fel håll. Lite orolig blir man men han tappar inte i vikt snabbt utan det handlar om knappt 0,5 kg på kanske 0,5 år. Han är gladare och piggare än någonsin så det är säkert inga problem. Men jag vill gärna att han väger liiiite mera. 🙂
  Men lilla Bloss är ju ett bekymmer. Nu efter detta med tänderna ska hon kastreras så snart det går och sedan får vi börja jobba på hennes vikt. Det måste gå!!

  Ps: Jag frågade dig i ett annat inlägg om du kunde rita eller måla men har inte fått något svar. Så jag frågar igen. 🙂

  Kram

 3. christell

  Hej igen 🙂
  tror disney kommer gå upp bara kastreringen satt sej -tar ju ett tag innan hjärnan fattar det… leo tycker jag har bra vikt å blossom kan nog börja gå upp nu när hon är bättre i munnen och efter en kastrering…
  Så duktig hon är blossom -fattar nog att mami vill hjälpa henne… prata och pyssla jätte-mycke med henne så går tillfrisknandet snabbare…
  Kram

 4. Kattmamma

  4 kg på en ragdoll hona är jättebra. Din är ju inte så gammal än. Det låter jättebra tycker jag. Men 2,9 kg på en vuxen ragdoll hona är lite för lite.
  Men hon är kinkig med mat. Hon vill inte ha något annat än det hon äter. Mager skinka möjligtvis men det blir man inte tjock av!! 🙂
  Disney däremot är liten till växten så hon blir perfekt när hon kommer upp till 3 kg och stannar där. Då blir jag nöjd.

  Men alla veterinärer jag pratat med säger att vissa katter är bara smala, precis som det är med vissa människor medans andra går upp i vikt bara av att titta på mat. De menar att det inte behöver vara ngt fel med katterna.. De kan bara vara naturligt smala, men jag vet inte om jag ska lita helt på det. Speciellt inte nu efter det med Blossoms tänder. När vi missförstod hennes signaler så..
  Kram kram

 5. Sophia & Katterna

  Nu blir jag ledsen igen! Har precis kommit över att min Ragdoll Pärla börjar bli stor och nu tar du upp vikter! Hihi.
  Pärla är en ragdoll hona på 7-8 månader och hon väger nästan nästan 4kg redan och hon är inte tjock, tvärt om hon måste lägga på sig lite!
  Man känner vissa ben lite för tydligt på henne så ett kilo till blir hon perfekt! Men hon växer fortfarande ju…

  Ända sättet att få en katt att gå upp är att skämma bort dom med kärlek och mat!

Leave a reply