Blossom mår efter omständigheterna bra

En liten uppdatering om hur det har gått för Blossom efter operationen.

När jag kom för att hämta henne var hon fortfarande väldigt groggig så personalen hade inte bråttom att lämna henne till mig. Vi fixade lite med papper under tiden, sedan pratade jag en stund med veterinären. Veterinären trodde inte att Blossom hade FORL. Däremot inflammation i tandköttet som kanske är kronisk.

Diagnos: Svår inflammation i tandköttet.
Dosering av medicin: 1 tabl 2ggr/dag i 5 dgr, 1 tabl 1 gång/dag i 5 dgr, 0,5 tabl 1 gång/dag i 5 dgr och sist 0,5 tabl varannan dag i 5 dgr. Under tiden ska jag borsta hennes tänder dagligen.
Behandling: From i morgon ska Blossom gå på kortison tabletter i 20 dagar.
Den första veckan nu ska jag badda tandköttet med Hexarinse varje dag fram till återbesöket om ca en vecka. Efter det ska jag borsta hennes tänder varje dag. Tandborstning gäller tillsvidare. Så jag får minst sagt lite att göra. Undrar ni vart jag håller hus den närmaste tiden så sköter jag Blossoms tänder. 😉 Sedan gäller det att få med damen på det hela. Så vi inte behöver bli ovänner flera gånger om dagen. Puh.. OM jag bävar för detta!? Men vi klarar nog detta oxå. Det måste vi!!

Hemkomsten!
När Blossom kom hem så blev hon väl mött av Disney. De nosade lite på varandra, Disney tittade lite misstänksamt på Blossom och sedan var det över. Skönt, tänkte jag. Sedan väntade vi på att Leo skulle vakna för att se hur han ställer sig till detta. Han är ju liiiiite överkänslig mot nya lukter. Det tog en stund innan han vaknade. Blossom hann både kissa ner sig och äta en liten portion mat. Hon kissade ner både sig och mig. Det var nog hennes tack till mig, eller vad tror ni? 😉
Efter en lång stund vaknade sömntutan Leo utan att märka något till en början. Sedan gick han fram till Blossom och nosade på henne. Han tyckte väl att hon var lite annorlunda men inte tillräckligt konstig för att väcka någon reaktion hos honom. Jag hann nästan bli glad att allt gått så bra när Disney visade sig för honom och han började morra och väsa på henne. På Disney!! Disney stackaren blev så chockad så hon visste inte vart hon skulle gömma sig. Hon som skött sig så exemplariskt. Han är knäpp våran Leo!
Inte blev det bättre sedan heller. Han väste och morrade först bara på Disney men sedan även på Blossom. Så fort han såg eller anade en katt i närheten så väste han. Han är så känslig för nya lukter och förändringar våran Leo så det är inte klokt.
Nu när jag skriver detta inlägg så har jag mina tjejer med mig i sängen och Leo ligger och sover i ett annat rum. Troligtvis fortfarande sur. 🙂

Blossom har piggnat på sig under kvällen. Trots att vi blev oroliga under kvällen och ringde tillbaka till kliniken för att kolla att allt var ok. Det tog så lång tid innan narkosen släppte så vi trodde att något var fel. Men allt var som det skulle..

Vi vet fortfarande inte hur det går med försäkringen, om de tar det eller ej. Men det borde de tycker jag eftersom de sa att de tar det om det inte är FORL och det är det tydligen inte.

Veterinären tog oxå bort tandsten och Blossom har blivit vaccinerad.

Sov nu så gott så höres vi i morgon! Kram

spacer

4 comments on “Blossom mår efter omständigheterna bra

 1. Kattmamma

  Nä det stämmer det du säger Nina, det finns ingen försäkring som täcker allt. Men har man försäkrat sitt djur så har man i alla fall stor chans att få hjälp i många fall.
  Och det är klart att man prioriterar djurens hälsa och välmående framför materiella ting och t.ex spa weekend. Jag tycker att det borde vara självklart för alla djurägare. Det är ett stort ansvar man har när man skaffa sig ett djur. De är så beroende av oss. Man får inte glömma det!

  Kram

 2. Nina & Alvin

  Lillgumman! Tur att det gick bra och hoppas att det inte är FORL då. Man gör allt för de små liven… Familjemedlemmar som de är.

  Jag kommer ihåg när jag var liten, vår långhåriga svarta schäfertik fick något som kallas ”blodöra” när hon var gammal… Försäkringen gällde inte. Då hade vi ett familjeråd, alla fick rösta: Ny båt i sommar eller rädda Mimmi. Dum fråga för alla tyckte ju att Mimmi skulle hjälpas! Och vi fick flera fina år tillsammans 🙂

  Man kan tycka att priserna för djurvård är hutlösa men vad gör man.. Man prioriterar djuren högt! Jag skulle göra allt för Alvin om något hände. Dock så har han en bra försäkring, men ingen försäkring täcker allt.

 3. Sophia & Katterna

  SV: Tack! Dock gjorde jag header osv i Paint eftersom mitt photoshop fungerar inte korrekt. Hm…Photoshop!

 4. Sophia & Katterna

  Vad lättade vi blir nu när vi vet att allt är någorlunda bra!
  Angående tidigare inlägget:
  Jag skulle sälja min själ för att få mina små pälsklingar att må bra.

Leave a reply